ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Εξαιρετικό: "Οι δώδεκα εντολές της νέας κανονικότητας" (+ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ μέχρι τώρα, για άλλη μία φορά, από εμάς...)


Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό άρθρο, το οποίο διακρίνεται κι από μια διόλου αδικαιολόγητη ειρωνική διάθεση, που ξεχειλίζει από εύστοχες επισημάνσεις και αφοπλιστικά αποκαρδιωτικές διαπιστώσεις, βάσει στοιχείων και γεγονότων της ως τώρα παγκόσμιας κορωνο-επικαιρότητας και των "παρελκόμενών" της. Πριν το παραθέσουμε, εμείς θα συνεισφέρουμε, εν είδει εισαγωγής, με αυτά τα τελευταία και θαυμαστά δεδομένα. Που φαίνεται να δικαιώνουν και να επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο τον αρθρογράφο του παρακάτω κειμένου, σε κάποια ιδιαίτερα σημεία από εκείνα όλα όσα στηλιτεύει με χιούμορ αλλά και πικρία συνάμα για το κατάντημα των κοινωνιών και την επέλαση της νέας "κανονικότητας". Ιδού λοιπόν:
  • Φλόριντα, ΗΠΑ:  μοτοσυκλετιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα και καταγράφηκε ως...θύμα του "κοροϊδοϊού" κατά μια παραλλαγμένη προφορά...ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά ούτε θα είναι η τελευταία τέτοιων χυδαίων μεθοδεύσεων, πώς θα βγούνε άλλωστε τα "τρομονούμερα" του θανατικού από τον αλλοπρόσαλλο στην ουσία COVID? Έτσι όπως έχουν βαλθεί "λυτοί και δεμένοι" να τον παρουσιάζουν στα ζαλισμένα ανθρώπινα κοπάδια. Απόλυτα χειραγωγήσιμα κι ελέγξιμα, σύμφωνα με το θέλημα των ελίτ των υπερπλουσίων και με τεράστιο δίκτυο διαπλοκής, ελέγχου και ισχύος σε όλο το φάσμα της επιτρεπόμενης και "ορθής" ροής ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και της κοινωνικοπολιτικής, οικονομικής και, κυρίως, τεχνο-επιστημονικής "πραγματικότητας"... - Florida Man Who Died In Motorcycle Wreck Labeled As COVID-19 Death By State
  • Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο (δικαιώνοντας και τις υποψίες του φίλου "rohala" εδώ ???) και πάλι από το Θέατρο Παραλόγου των Corona-USA : ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα και μέσα στα σπίτια στην κομητεία Broward της Φλόριντα Και όπως εύστοχα αναρωτιέται ο αρθρογράφος: "Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα γίνεται η «παρακολούθηση» αν φορούν οι ένοικοι μάσκα εντός οικείας; Ας πούμε ότι παραγγέλνει κάποιος πίτσα, κι όταν ο πιτσαδόρος δει ότι είσαι σπίτι χωρίς μάσκα, σου τραβάει μια καταγγελία γιατί δεν έχει άλλη πίτσα να παραδώσει." - Παραπέμπουμε εμείς εδώ: (Έρχονται και "παρατηρητές" για "να δέσει η συνταγή";) Πιάστε το νόημα, αν μπορείτε...

Προχωράμε τώρα στο άρθρο που επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε και στο τέλος του θα προχωρήσουμε, σύμφωνα με τη συνήθη μας τακτική, σε μια βροχή από ιδιαίτερα χρήσιμους πιστεύουμε συνδέσμους επί του Ζητήματος... 


Οι δώδεκα εντολές της νέας κανονικότητας

του Γρηγ. Βαλλιάνου

  Κορωνοϊού συνέχεια (από τη Γερμανία)

Ως ελάχιστη προσφορά στον τιτάνιο αγώνα των κυβερνώντων και των λοιμωξιολόγων για τη σωτηρία της ζωής μας, όπως μας διαβεβαιώνουν συνεχώς, προσφέρω τις «δώδεκα εντολές» της νέας κανονικότητας. Όλοι μας πρέπει να τις τηρήσουμε με «θρησκευτική ευλάβεια», ιδιαίτερα πρέπει να φροντίσουμε να πετύχει το πείραμα της μουτσούνας (υποχρεωτική χρήση μάσκας). Γιατί μετά το δεύτερο κύμα του φονικού ιού, που όπως μας λένε είαι ήδη στην πόρτα μας, έρχεται σύμφωνα με τους «επιστήμονες», λόγω της κλιματικής αλλαγής η νέα και χειρότερη πανδημία, η πανδημία του ιού του Δυτικού Νείλου. Τότε αντί για μάσκες θα φοράμε και θα κυκλοφορούμε με κουνουπιέρες.


===

Οι δώδεκα εντολές της νέας κανονικότητας

01. Με όλες τις σκέψεις και όλη τη δύναμή σου φρόντισε να προσαρμοστείς στη νέα κανονικότητα, κάνοντας το θέμα COVID-19 το νόημα της ζωής σου!

02. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσεις τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και των σοφών λοιμωξιολόγων κατά του ιού COVID-19!

03. Δεν πρέπει να επικρίνεις την κάλυψη του COVID-19 από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με οποιονδήποτε τρόπο! Εκεί σε πληροφορούν σοφοί επιστήμονες λοιμωξιολόγοι με τη βοήθεια ανιδιοτελών δημοσιογράφων για τη μία και μοναδική αλήθεια γύρω από τον COVID-19.

04. Δεν πρέπει να ακούς κανέναν επιστήμονα που πιστεύει, ότι ο τρέχων κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός, οι επίσημες στατιστικές είναι παραπλανητικές και οι αυστηροί περιορισμοί είναι η καταστροφή του κοινωνικού ιστού και της πραγματικής οικονομίας!

05. Πρέπει να φοράς μάσκα, όπου και να βρίσκεσαι, στη θάλασσα, στο πάρκο και στον αγρό ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, έτσι ώστε ο φόβος σου για μόλυνση να παραμείνει συνεχώς ζωντανός και να αυξάνεται ο φόβος των άλλων!

06. Δεν πρέπει να δώσεις στα παιδιά σου, στους γέρους γονείς σου ή στους φίλους σου την εσφαλμένη ελπίδα, ότι μπορεί να ζήσουν ξανά ελεύθερα, χωρίς μάσκες και δίχως απαγορεύσεις και περιορισμούς στις κοινωνικές τους επαφές!

07. Δεν πρέπει να αρωστήσεις ποτέ από καμία άλλη ασθένεια εκτός από τη μόλυνση COVID-19 και δεν πρέπει να πεθάνεις από οποιαδήποτε άλλη αιτία! Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ασθενείς από άλλες αρρώστιες, δεν υπάρχουν θάνατοι από άλλες αιτίες, η μόνη αιτία είναι ο COVID-19.

08. Δεν πρέπει ποτέ να θέσεις το ερώτημα, εάν υπάρχουν άλλα μέσα κατά του ιού COVID-19 εκτός από τον προγραμματισμένο, ίσως υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον οποίο θα πρέπει να εύχεσαι με όλη την δύναμη της ψυχής σου!

09. Πρέπει να θεωρήσεις, ότι τα μέτρα και οι ιδέες του Μπιλ Γκέιτς, του ΠΟΥ και των σοφών λοιμωξιολόγων (π.χ. κ. ΣωτήρηΤσιόδρα)είναι απόλυτα σωστά, επιστημονικά επιβεβαιωμένα και δεν πρέπει επουδενί λόγο να αμφισβητούνται!

10.Πρέπει να φροντίζεις, ώστε να επικρατεί φόβος και πανικός στον κύκλο των συγγενών και των φίλων σου, έτσι ώστε κανείς να μη σκεφτεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, πριν υπάρξει ο σωτήριος, υποχρεωτικός ίσως εμβολιασμός!

11. Πρέπει να καταδώσεις (κοινώς καρφώσεις) χωρίς δισταγμό όλους (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συγγενών και φίλων σου) που παραβιάζουν πραγματικά ή σκοπέυουν να παραβιάσουν έναν κανονισμό COVID 19, ακόμη και αν δε βλάπτουν κανέναν. Ως ανταμοιβή, θα έχεις την ικανοποίηση, ότι εκτέλεσες το καθήκον σας ως άξιος πολίτης της νέας κανονικότητας!

12. Μην υποπέσεις στον πειρασμό της αμφισβήτησης, επειδή δεν βλέπεις ακόμη γύρω σου αρρώστους και πτώματα. Μην απογοητεύεσε, άνοιξε την τηλεόρασή σου σε ένα οποιοδήποτε κανάλι. Εκεί θα έχεις την κατάλληλη ενημέρωση σε εικόνα και ήχο για να μπορέσεις να απομακρύνεις από τη σκέψη σου κάθε ιδέα αμφισβήτησης. Εξάλλου, αν περιμένεις λίγο ακόμη θα δεις γύρω σου τα πραγματικά πτώματα της οικονομίας (λουκέτα, ανέργους, άστεγους, επαίτες κ.λπ.), θα δεις και θα ζήσεις τότε τη νέα κανονικότητα.

Υ.Γ.: Για τη 13η εντολή, που αφορά τη σεξουσλική επαφή, θα επανέλθω, μόλις οι «ειδικοί επιστήμονες» αποφασίσουν τελικά, πως θα λαμβάνει χώρα η σεξουσλική επαφή, τηρώντας παράλληλα και την απαραίτητη απόσταση του ενός τουλάχιστον μέτρου.

Από Βαλλιάνο Γρηγόρη
Στουτγάρδη / Γερμανία

Εικόνα : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

 ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Από εμάς...

Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε αυτά:
 Ένα κορονο-φάντασμα που ακόμα ούτε έχει απομονωθεί και ούτε έχει αποδειχθεί επιστημονικά ("αόρατος εχθρός" είν'αυτός, άλλωστε!) ούτε στην Κίνα, ούτε αλλού... Δεν έχουν καν βρει τη μεμβράνη του μικροβίου του νέου κορονοϊού ή SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια του COVID-19..!
Και να παραθέτουμε, για πολλοστή φορά, μια πλούσια συλλογή συνδέσμων για το ξεκίνημα της προσωπικής έρευνας του κάθε υποψιασμένου ανθρώπου επί της "μεγαλύτερης ιατρικής απάτης όλων των εποχών", όπως την έχουν αποκαλέσει επιστήμονες και ερευνητές που διατηρούν την όλο και πιο σπάνια ιδιότητα στις σκοτεινές ημέρες που βιώνουμε: Το θάρρος της άποψής τους, βάσει στοιχείων κι όχι αυθαίρετων επινοήσεων, διαστρεβλωμένων δεδομένων και "θέσφατης" μονολιθικής κι εκ του πονηρού βεβαιότητας και μυθοπλασίας που προτείνεται επιβάλλεται ως πραγματικότητα :
  •  ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ...ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!  " Η μοριακή βιολόγος και ερευνήτρια ιατρικής Τζούντι Μάικοβιτς λέει πολλά που πολλοί δε γνωρίζαμε..."  Πραγματικά εφ' όλης της ύλης! Την εποχή της παγκόσμιας εξαπάτησης και του"ιατρικού πραξικοπήματος" απεμπόλησης θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κατάσταση που οδηγεί σε παγκόσμια κοινωνική αυτοκτονία. Υπερ-πολύτιμη ενημέρωση από μία γενναία γυναίκα και επιστήμονα (που κυνηγήθηκε με μένος από το κατεστημένο), στοιχεία φοβερά και γνώσεις που καλό θα ήταν να διαδοθούν...{ + Το αχρείαστο των μασκών (αν δεν είσαι υπερήλικας, με χρόνια υπάρχοντα νοσήματα κι ανοσοανεπάρκεια), καθώς μειώνεται η βακτηριακή πανίδα των υγιών ανθρώπων, παγιδεύονται σε αυτές τοξίνες, επιδεινώνονται οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και καταστέλλεται το ανοσοποιητικό...}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου