ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Άλλη μια "αιρετική" επιστημονική φωνή, ανάμεσα στις τόσες πολλές πλέον, που χαλάει την "παγκόσμια συνταγή". Πρέπει "να απομονωθεί" κι αυτή, σύμφωνα με την κυρίαρχη "λογική"..;

Yoram Lass, γιατρός τ. ΓΔ του Υπ. Υγείας Ισραήλ καταγγέλει μιντιακή πλύση εγκεφάλου για coivid19. ”Δεν είναι παρά μια επιδημία γρίπης…Ο αριθμός των νεκρών είναι ψεύτικος αλλάζουν την αιτία θανάτου…”


Σε συνέντευξή του στο site Spiked, ο Yoram Lass, γιατρός, ερευνητής, και τ. Γ. Διευθυντής του Υπ. Υγείας του Ισραήλ καταγγέλει « την πλύση εγκεφάλου ολόκληρων πληθυσμών »και μια μνημειώδη υστερία. »

«Αυτή είναι η πρώτη επιδημία της ιστορίας που συνοδεύεται από μια άλλη επιδημία αυτή του ιού
των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα νέα μίντια επέφεραν την πλύση εγκεφάλου ολόκληρων πληθυσμών. Τα αποτελέσματα είναι ο φόβος και το άγχος και μια ανικανότητα να κοιτάξεις τα πραγματικά δεδομένα. Κι επομένως έχετε όλα τα συστατικά για μια υστερία μνημειώδη .[…] »

« Αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιδημία γρίπης αν ενσκύψουμε στους αριθμούς και τα δεδομένα αλλά τα πρόσωπα που είναι σε καθεστώς άγχους είναι τυφλά. Αν ήμουν εγώ αυτός που θα έπαιρνε τις αποφάσεις θα δοκίμαζα να δώσω στα άτομα τα αληθινά νούμερα. Και δεν θα κατέστρεφα ποτέ τη χώρα μου…[…] »

« Ο αριθμός της οφειλόμενης θνησιμότητας στον coronavirus είναι ένας επίπλαστος αριθμός. Η πλειοψηφία των ατόμων δεν πεθαίνουν από coronavirus. Αυτοί που καταγράφουν τους θανάτους απλά αλλάζουν την αιτία θανάτου. Αν οι ασθενείς πεθαίνουν από λευχαιμία, μετασταστικό καρκίνο καρδιοαγγειακή νόσο ή démence, εγγράφονται στον coronavirus. Επιπλέον, το νούμερο των μολυσμένων είναι λάθος, γιατί εξαρτάται από τον αριθμό των tests. Όσα περισσότερα tests κάνετε, τόσα περισσότερα μολυσμένα έχετε.[…] »

« Αν κοιτάξετε την καμπύλη του coronavirus σε γράφημα,θα δείτε ότι μοιάζει με μια κορυφή. Ο coronavirus φθάνει πολύ γρήγορα, αλλά πηγαίνει επίσης πολύ γρήγορα. Η καμπύλη της γρίπης είναι επιφανειακή επειδή διαρκεί τρεις μήνες, αλλά ο κορονοϊός διαρκεί ένα μήνα.. Αν υπολογίσετε τον αριθμό των προσώπων που πεθαίνουν από υπερθνησιμότητα θα δείτε ότι κατά τη διάρκεια της saison του coronavirus,είχαμε μια υπερθνησιμότητα που είναι περί το 15 % πιο σημαντική απ΄ότι στην επιδημία της συνηθισμένης γρίπης του 2017.[…] »

« Αναφορικά με αυτή την αύξηση, τα δρακόντεια μέτρα είναι βιβλικών αναλογιών.Εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα υποφέρουν.Στις υπανάπτυκτες χώρες πολλοί πεθαίνουν από πείνα.Στις αναπτυγμένες θα πεθάνουν από ανεργία. Η ανεργία, αυτή είναι η θνησιμότητα. Θα πεθάνουν από τα μέτρα τόσα άτομα όσα κι από τον ιό….[…] »

« Οποιοσδήποτε λογικός ειδήμονας θα σας πει […] ότι η καραντίνα δεν μπορεί ν΄αλλάξει τον τελικό αριθμό μολυσμένων ατόμων.Δεν μπορεί παρά να τροποποιήσει το ποσοστό μόλυνσης. Και κάποιοι ισχυρίζονται ότι τροποποιώντας το ποσοστό μόλυνσης και « ισοπεδώνοντας την καμπύλη»,αποφύγαμε την ανατροπή των νοσοκομείων.[…] Αλλά κοιτάξτε τη Σουηδία. Όχι καραντίνα όχι κατάρρευση νοσοκομείων.Το επιχείρημα υπέρ της καραντίνας καταρρέει.[…] »

« Αν κοιτάξετε τους αριθμούς, το 2017, 25.000 Ιταλοί πέθαναν από επιπλοκές από τη γρίπη. Σήμερα, περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοραναϊό εκεί. Άρα είναι συγκρίσιμο σχήμα. Δεν πρέπει να καταστρέψετε μια χώρα για συναφή στοιχεία.[…] »

”Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την καταστροφή των ανθρώπινων ζωών” με βάση τα μέτρα που ελήφθησαν για ιό κατήγγειλε ο γιατρός.

spiked 22/5/20

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ
Σύνδεση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου