ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ε.Τ. Ε.Ε. - ή extraterrestrial European Union -Καλοκαίρι που μας πέρασε, κάπου στην γραφειοκρατική καρδιά της Ευρωπαϊκής Δήθεν Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Υποτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -κάποιοι πλέον τον αποκαλούν και Ε.Τ. 2- προβαίνει δημόσια στις παρακάτω δηλώσεις, ελέω Brexit:
«Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που μας παρατηρούν από μακριά, ανησυχούν. Έχω δει και ακούσει και ακούσει αρκετούς ηγέτες άλλων πλανητών. Είναι πολύ ανήσυχοι, διότι αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει. Έτσι πρέπει να καθησυχάσουμε και τους Ευρωπαίους και όσους μας παρατηρούν από μακρύτερα». - Βίντεο: https://youtu.be/xjjQgefYcsQ

Κι επειδή εκτός από το ύποπτο παρελθόν του -Γιούνκερ: Κανένα σχόλιο για τη φοροδιαφυγή του Λουξεμβούργου- έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες κακοήθειες για το ότι του αρέσει να τα τσούζει και λίγο παραπάνω από το πολιτικά ορθό ενός δημόσιου ανδρός σε τόσο υψηλό αξίωμα, τού έγιναν και ερωτήσεις για το αν αστειεύεται ή εννοούσε ό,τι είπε κι αυτός απάντησε σοβαρός πως "ξέρει πολύ καλά τι λέει". Αλήθεια!

Άρα εδώ, ως ψαγμένοι και πάντα στοχαστικοί Ευρωπαίοι, οφείλουμε να εξετάσουμε όλα τα πιθανά σενάρια.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο - το σοβαρό και πλήρως ανατρεπτικό:

Ο Γιούνκερ και οι άλλοι "εγκέφαλοι" της -Μαθήματα δημοκρατίας εις τας πολιτισμένας Ευρώπας!- ευρωπαϊκής ολοκληρωτικά αντιδημοκρατικής, τεχνοκρατικής και προκλητικής αναλγησίας έχουν επαφές -φιλικές; ή απλά εκτελούν εντολές;- με ηγέτες εξωγήινων φυλών που παρακολουθούν στενά -από πότε ξεκίνησαν άραγε να το κάνουν;- τα γήινα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα.
 Και έχουν τους λόγους τους να θέλουν να διατηρηθεί το υπό κατάρρευση υπάρχον ευρωπαϊκό statuς quo. Άρα, όπως λέει και μια
σοφή γήινη λαϊκή ρήση, "όλα τα'χε η Μαριορή, ο -εξωγήινος- φερετζές της έλειπε!" ή αλλιώς "τη γαμήσαμε"! Εκτός κι αν υπάρχουν και άλλες φυλές, σκεπτικιστικές όσον αφορά τη συνέχιση της ύπαρξης της Ε.Ε., για το καλό των φιμωμένων και πληγέντων κοινωνικά και οικονομικά πολιτών της. Κι έτσι διατηρείται μια εξωπλανητική ισορροπία, που επηρεάζει και τη γήινη, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους κάθε λογής Γιούνκερ και τις ελίτ από πίσω τους. Γήινες και μη.
 Επίσης, ο Γιούνκερ και τα γήινα αφεντικά του ξέρουν καλά ότι κάτι πολύ σοβαρό παίζεται πάνω από τα κεφάλια μας, κάτι στο οποίο συμμετέχουν με αδιευκρίνιστο ρόλο και αυτοί και θέλουν να μας προετοιμάσουν για ό,τι έρχεται, σαν προφητική επιστημονικής φαντασίας movie του Χόλλυγουντ!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο - το για γέλια και κλάματα και πλήρως mainstream για τις συνήθειες και τα χόμπυ της ευρωπαϊκής και όχι μόνο άρχουσας τάξης και αριστοκρατίας:
Εκεί στις τουαλέτες ή στα κυλικεία των ακριβοθώρητων κτιρίων της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας ή πίσω από τις επτασφράγιστες για το δημοκρατικό κοινό θύρες των Eurogroup, οι υψηλά ιστάμενοι και οι πολιτικές τους καμαριέρες επιδίδονται σε διάφορα ευγενή και ακριβά σπορ, ή σε μια ευφάνταστη σύνθεση αυτών, κάτι που έχει αναπόφευκτο αντίκτυπο και στη δημόσια εικόνα και συμπεριφορά τους:
Ο Ένοικος...

2 σχόλια:

  1. γαμιουνται ολοι ειναι καριοληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσστ! Μην βρίζεις, γιατί θα μας ακούσουν και θα μας φορέσουν κάνα Κόφτη στη γλώσσα! Οι μέρες αυτής της Ε.Ε. δεν θα είναι πολλές. Οι ευρωπαϊκοί λαοί άργησαν αλλά άρχισαν να κατανοούν τους πραγματικούς σκοπούς της κατασκευής της.

      Διαγραφή