ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

"Απόρρητη έκθεση Γερμανών επιστημόνων γκρεμίζει τα μέτρα: Ήταν αχρείαστα…"


(Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τόσο καιρό δεν τα επισημαίναμε κι εμείς, παρεμφερή με τα όσα ακολουθούν κι ακόμη περισσότερα! Η ετικέτα αυτής της ανάρτησης βρίθει από σχετικές αναφορές και προβληματισμούς έντονης αμφισβήτησης της αληθινής φύσης και των πραγματικών διαστάσεων του αποκαλούμενου με το εύηχο όνομα"COVID-19", έτσι όπως μας τον παρουσίασε η τρομολάγνα επίσημη αφήγηση! Όσο για τα ανησυχητικά μεγέθη των "απωλειών" παγκοσμίως, αυτά όμως που οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο στον "ιό"; Δεν έχει ο αναγνώστης παρά να περιηγηθεί στις αρκετές αναρτήσεις αυτής της θεματικής ετικέτας! Ενδεικτικά, με την εσωτερική παράθεση πολλών και πολύ χρήσιμων συμπληρωματικών συνδέσμων:
H Big Pharma, η πανδημία Φόβου, η σκοτεινή ατζέντα ελέγχου της ζαλισμένης ανθρωπότητας, η γελοιότητα του "αγώνα περί εμβολίου", η ξεφτίλα των εγκάθετων κυβερνήσεων κ.ά. Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ!) - German Official Leaks Report Denouncing COVID-19 As "A Global False Alarm"

Απόρρητη έκθεση Γερμανών επιστημόνων γκρεμίζει τα μέτρα: Ήταν αχρείαστα…

Τελικά η καραντίνα που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και κατ’ επέκταση και το «λουκέτο» που μπήκε στην παγκόσμια οικονομία ήταν μέτρα που έπρεπε να ληφθούν;

Ή μήπως είχαν έντονα στοιχεία υπερβολής, ώστε ενδεχομένως να εκτελεστεί ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό πείραμα; Ειδικά στη Γερμανία η συζήτηση φουντώνει κάθε μέρα που περνά, αν και η κυβέρνηση της χώρας κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να την αποσιωπήσει και τελικά να τη βάλει στο περιθώριο – χαρακτηρίζοντας κυνικά όσους την προκαλούν «λάτρεις
των θεωριών συνωμοσίας».

Όλα άρχισαν από μια έκθεση 93 σελίδων με τίτλο «Ανάλυση διαχείρισης της κρίσης», την οποία εκπόνησαν με εντολές του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών πανεπιστήμια της χώρας και επιστήμονες. Μια έκθεση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας όταν διέρρευσε στα μέσα από Γερμανό αξιωματούχο του υπουργείου, τον Στέφεν Κον, τον άνθρωπο που εργάζεται ή, τουλάχιστον, εργαζόταν στο παράρτημα «Ομάδα KM4» του υπουργείου, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την «Προστασία των κρίσιμων υποδομών».

Τι αναφερόταν σε αυτές τις 93 σελίδες;
«Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε, καθώς σε καμιά στιγμή της πορείας εξάπλωσής του ο κίνδυνος δεν ξεπέρασε τα φυσιολογικά επίπεδα» σημειωνόταν χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμιζόταν πως «οι άνθρωποι που κατέληξαν από τον κορονοϊό ήταν άτομα τα οποία στατιστικά θα πέθαιναν φέτος είτε λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους είτε γιατί αντιμετώπιζαν παράλληλα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας». «Παγκοσμίως κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό δεν ξεπέρασαν τους 250.000, την ώρα που 1.500.000 άτομα (25.000 στη Γερμανία) πέθαναν από την κοινή γρίπη το 2017-18» έγραφε ακόμη η έκθεση, επισημαίνοντας ότι «ο κίνδυνος σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερος από εκείνον άλλων ιών».

Το επικεντρωμένο πια στην αντιμετώπιση του Covid-19 δημόσιο σύστημα υγείας της Γερμανίας αφήνει εκ των πραγμάτων ακάλυπτες τις ανάγκες εκείνων που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναβολών χειρουργείων που θα έπρεπε άμεσα να γίνουν ώστε να σωθούν ζωές. Πολλοί στη Γερμανία μιλούν για σκάνδαλο, όχι όμως και η κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να υποβαθμίσει όσα ανέφερε η έκθεση, τονίζοντας πως δεν ήταν τίποτε άλλο από «τη δουλειά ενός υπαλλήλου» και πως το περιεχόμενό της αποτύπωνε μόνο «τις προσωπικές του απόψεις».

Απολύθηκε

Στις 15 Μαΐου το περιοδικό «Der Spiegel» έγραφε πως «ο Στέφεν Κον παύθηκε από τα καθήκοντά του. Του δόθηκε η συμβουλή να προσλάβει δικηγόρο, ενώ κατασχέθηκε ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής του», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η είδηση. Συγχρόνως τα άλλα ΜΜΕ που «σήκωναν» στη Γερμανία το θέμα μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έπεφταν επάνω στο κυβερνητικό τείχος της άρνησης. Κάθε αξιωματούχος αρνούνταν να δώσει απαντήσεις για την έκθεση, ενώ εντυπωσιακή ήταν η δήλωση του Γκούντερ Κρινγκς, του εκπροσώπου του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ: «Αν αρχίσουμε να αναλύουμε τέτοιες εκθέσεις, τότε σύντομα στις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να έρχονται οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας».

Το κράτος μπορεί επιδεικτικά να γυρνά την πλάτη του στην πραγματικότητα, όχι όμως και οι Γερμανοί πολίτες, όλων των πολιτικών χώρων, που ήδη από τον Απρίλιο συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις κατά του lockdown, θέτοντας τα ερωτήματα και ανοίγοντας μια συζήτηση που κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει!




το δανειστήκαμε από ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου