ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ: Ο "χορός της μεγάλης απάτης" και άλλα "μαγικά" ;


Aκούστε, στον επίλογο του βίντεο, τι έλεγε το 2014 περί "πανδημίας" ο Μπάρακ Ομπάμα, λες και το Project είχε δουλευτεί χρόνια πριν και απλά ανέμεναν το "proper time" !



 Από την περιγραφή του βίντεο:
Οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο συντρίβονται, οι άνθρωποι χάνουν τις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους, δεν έχουν κανένα εισόδημα για να στηρίξουν την οικογένειά τους, δεν επαρκούν τα τρόφιμα για να επιβιώσουν οι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να τηρούν "κοινωνικές αποστάσεις". Και στα νοσοκομεία, τα κατακλυσμένοι από τους άρρωστους και
τους θανάτους, τα με ανεπαρκές και εξουθενωμένο λόγω καταστάσεων προσωπικό, έχουμε αυτούς τους χορούς που ανεβαίνουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Για περίμενε...ΤΙ?
("Economies all over the world crashing, people losing their businesses and jobs, getting no income to support their familes, not enough food to survive locked in their homes and forced to social distance, hospitals overwhelmed with the sick and dying, understaffed and overworked as nurses rehearse dances for social media. WAIT.. WHAT?!")

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ! Η οποία τόσο σκληρά μας λένε ότι πλήττεται από τη γρίπη...ουπς! εννοούσαμε από τον φονικό ιό που ο φαιδρός ΠΟΫ μας είπε ότι πρόκειται για πανδημία, με όλες τις γνωστές συνέπειες:
Περιστολή των πιο βασικών ελευθεριών (ως πείραμα προσομείωσης για πιο "μόνιμες καταστάσεις";), ψυχολογικό σοκ μεγάλης ισχύος και ψυχικών συνεπειών που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη σοβαρά, επερχόμενης μαζικής φτωχοποίησης και μεγάλης πείνας που καταφθάνει (από αυτά που λένε αξιωματούχοι, π.χ. ακόμη και του ΟΗΕ, μιλώντας για επισιτιστικό πρόβλημα!), απορρύθμισης της οικονομίας για πολλά έτη με ό,τι συνεπάγεται...

Το είδος πολίτη που θέλουνΑπευθυνόμαστε στη στοιχειώδη λογική και ευθυκρισία! Ελπίζουμε να μην έχουν κι αυτές καταβαραθρωθεί από τα κύματα της διασποράς ΦΟΒΟΥ που εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις του πλανήτη, εξασθενώντας το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα και αποδομώντας συνάμα την ψυχική υγεία. Μήπως μας θέλουν όλους ψυχοσωματικά άρρωστους; Διότι απόλυτα συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετούνται έτσι, το γνωστό ιατροφαρμακευτικό καρτέλ και τα υπερκέρδη του και οι πληθυσμοί αποδείχτηκε περίτρανα ότι ελέγχονται πολύ πιο εύκολα και υιοθετούν ακόμη και το μεγαλύτερο παραλογισμό.

 Και ρωτάμε ευθέως τους αναγνώστες:
Είναι δυνατό να μας λένε από τη μία ότι, π.χ. στις ΗΠΑ, στα νοσοκομεία υπάρχει υπερπληθώρα ασθενών και στις Μ.Ε.Θ. συνωστίζονται βαριά περιστατικά και τα πτώματα (40.000 νεκροί στις ΗΠΑ, σωστά;) τοποθετούνται σε φορτηγά ψυγεία για να απομακρυνθούν, ενώ έχουν στηθεί και ειδικές τέντες έξω από τα νοσοκομεία λες και υφίστανται συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (οι "ήρωες", σωστά ; ), σε  νοσοκομεία της πληττόμενης σκληρά χώρας, να επιδίδεται σε απίστευτα κεφάτες χορευτικές επιδείξεις και εντυπωσιακές φιγούρες, ακόμη κι εντός χώρων ΜΕΘ;; Με φόντο άδεια κρεβάτια και διαδρόμους (κενά όπως το επίσημο αφήγημα περί "πανδημίας", πού είναι η πληθώρα ασθενών;) και χωρίς καν να κρατάνε μεταξύ τους τις λεγόμενες αποστάσεις ασφαλείας ;; Που μας έχουν ζαλίσει με αυτές, ακόμη και για την μετά καραντίνας εποχή. Ακόμη και χωρίς μάσκες στα προκλητικά τους πρόσωπα, εντός τέτοιου ιογενούς περιβάλλοντος; Εκτονώνονται, χαλαρώνουν, κλέβουν λίγες στιγμές ξεκούρασης με το να χτυπιούνται έτσι σαν εκστασιασμένοι; Και από πού αντλούν αυτό το αστείρευτο κέφι με όσα συμβαίνουν στη χώρα τους και τον κόσμο όλο, πού τη βρήκαν αυτή τη διάθεση και την ενέργεια και την επιδεικνύουν κιόλας στα social media;

Α! μαντεύουμε τι μπορεί να επικαλεστεί κάποιος: Για να κρατήσουν το ηθικό τους υψηλό και να αποτελέσουν παράδειγμα και για τον κόσμο! Ωραία, ας μας πούνε και μας τι πίνουν (γιατί κάτι πίνουν, δεν μπορεί!) και δεν μας το δίνουν...Το έχουμε κι εμείς ανάγκη!

ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΤΑ  ETΣΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ "ΚΟΛΠΟ"; ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΩΜ ΜΑΖΩΝ; Ή θα ξυπνήσουν αυτές και θα διεκδικήσουν κάποτε την αποκατάσταση της Αλήθειας;
Είναι δυνατόν να μη μας περνάνε από το μυαλό τέτοιες "συνωμοσιολογικές" σκέψεις;
Αλλά αυτό το βίντεο, δείχνει και άλλα εξοργιστικά! Πολίτες που δεν εμπιστεύονται ούτε στο ελάχιστο πια τη δημοσιογραφική ενημέρωση και την αφήγηση δακρύβρεχτων "καθημερινών ιστοριών", να αναλαμβάνουν με τα κινητά τους οι ίδοι ρόλο δημοσιογράφων. Και αψηφώντας το lockdown, να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν πράγματα και θαύματα, όταν οι κάμερες (και οι "ηθοποιοί των καθημερινών δραμάτων"- ηθοποιοί στην κυριολεξία!) αποχωρούν κι όταν πέφτει και το σκοτάδι. Όπως για παράδειγμα τα γεμάτα υποτίθεται νεκρούς οχήματα που έφευγαν από τα νοσοκομεία, μετά από λίγο παρκαρισμένα στη σειρά εντός της πόλης και άδεια (πού ξεφόρτωσαν τους "νεκρούς", τι έγινε;), όπως άδειες είναι και οι τέντες ή σκηνές "έκτακτης ανάγκης"...Δείτε τα προσεχτικά μόνοι σας.

 Εδώ, να θυμίσουμε και κάποια πράγματα που μας προβλημάτιζαν και είχαμε αναρωτηθεί κι εμείς ("Θα υποχωρήσουν και πάλι οι λαοί των δυτικών δημοκρατιών, όπως είχαν υποχωρήσει στη ναζιστική μάστιγα;" ) : 
Ανακοινώσεις για θύματα που δεν βλέπετε σε ίσως άδεια φέρετρα σε στημένες τηλε-επιχειρήσεις διασποράς αρνητικών και ψυχοφθόρων εντυπώσεων, πιστοποιητικά θανάτου που δεν σας έδειξαν ποτέ, νεαρά άτομα που πεθαίνουν και δύο φορές σε διαφορετικά μέρη για να φορτίσουν συναισθηματικά το σοκαρισμένο κοινό κι άδεια νοσοκομεία ενώ έλεγαν ότι οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να περιθάλψουν ασθενείς...Κι απίστευτες μεθοδεύσεις fake news και τηλεοπτικών εικόνων, στημένων προκλητικά για να δημιουργήσουν κλίμα και να δικαιολογήσουν την απόφαση παράλογων μέτρων μαζικού εγκλεισμού (που ήρθαν για να μείνουν ακόμα κι όταν αρθούν!) . Mήπως δεν είναι διόλου απίθανο να βαφτίζουν, παγκοσμίως, ως θύματα του κορωνοϊού άτομα ηλικιωμένα και μη, που φεύγουν από...την εποχική γρίπη, από ανακοπή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη κι από εγκεφαλικά, κι ό,τι άλλο που όμως δεν έχει άμεση σχέση με τον "δαίμονα της κορώνας" και δεν αποτέλεσε συνέπειά του! Πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι σε Ιταλία και Ισπανία και ΗΠΑ κι Ελλάδα κι αλλού πεθαίνουν έχοντας τον ιό, όμως όχι εξαιτίας του ιού, αλλά λόγων χρόνιων υπάρχοντων νοσημάτων. (Επί τούτου ένα παράδειγμα ανάλυσης εδώ - θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα, με το "ιταλικό παράδοξο"). Αναγνωρίσιμες περσόνες του "καλλιτεχνικού" ή αθλητικού star system, ανά τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, να βγαίνουν μες στην τρελή σχεδόν χαρά ή χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και να δηλώνουν σε φυλλάδες ή κάμερες ότι έχουν τον κορωνοϊό, ώστε η "πλέμπα" να εγγράψει εωτερικά το μήνυμα ότι έχουμε έναν μη ταξικό ιό και κανείς δεν εξαιρείται.

Θυμηθείτε και αυτό, έχει τη σημασία του: FAKE ΝEWS? From Top to bottom...? (volume 2)

Καλή μας νύχτα, συγκρατούμενοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου