ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Από Σουηδία : “Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη”

 (Oυπς! Κι άλλοι "αρνητές"; - μια από τις πιο αγαπημένες πλέον λέξεις της "παγκοσμιοποίησης" βάσει συγκεκριμένης Ατζέντας...)

Για μια ενδελεχή έρευνα επί του ζητήματος που οι "ελίτ" μετά την "πλανδημία" ή plandemic φιλοδοξούν να μετατρέψουν στη νέα σαπουνόπερα ("το κλίμα κινδυνεύει και από τις κλανιές των αγελάδων, θάνατος στις αγελάδες"! βλέπε ολλανδική ιλαροτραγωδία ή "Η φύτευση νέων δασών μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό" βλέπε βρετανική ανωμαλία!), με απώτερο στόχο και νέο lockdown ίσως: 

Η Σουηδία καταργεί το Net Zero Scheme του WEF: “Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη”

Η Σουηδία καταργεί το Net Zero Scheme του WEF: “Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη”.. Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι καταργεί τους στόχους πράσινης ενέργειας του WEF και έχει δηλώσει ότι η ανθρωπογενής επιστήμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη.

Το thepeoplesvoice.tv γράφει: Σε μια δήλωση που ανακοινώνει τη νέα πολιτική στο σουηδικό κοινοβούλιο, η υπουργός Οικονομικών Elisabeth Svantesson προειδοποίησε ότι το σκανδιναβικό έθνος στρέφεται σε «ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα».

Ο Svantesson προειδοποίησε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ «ασταθής» για να καλύψουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του έθνους.

Το Slaynews.com αναφέρει: Αντίθετα, η σουηδική κυβέρνηση επιστρέφει στην πυρηνική ενέργεια και έχει εγκαταλείψει τους στόχους της για παροχή «100% ανανεώσιμης ενέργειας».


Η κίνηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την αναξιόπιστη και αναποτελεσματική τεχνολογία.

Οι χώρες ωθούνται προς την «ανανεώσιμη ενέργεια» για να επιτύχουν τους στόχους της πράσινης ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Η πράσινη ατζέντα του WEF προωθείται σε μεγάλο βαθμό από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την Παγκόσμια Τράπεζα και την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ανακοινώνοντας τη νέα πολιτική της Σουηδίας, ο Svantesson είπε: «Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πυρηνική ενέργεια.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, χρειαζόμαστε καθαρό ηλεκτρισμό και χρειαζόμαστε ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα».

Η ομάδα περιβαλλοντικών εκστρατειών Net Zero Watch χαιρέτισε την κίνηση .

Η ομάδα υποστηρίζει ότι η σουηδική απόφαση είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας σιωπηρά τη χαμηλή ποιότητα του ασταθούς ανέμου και της ηλιακής ενέργειας και αποτελεί μέρος μιας γενικής κατάρρευσης της εμπιστοσύνης στην ατζέντα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πρωτοστάτησε στις σκανδιναβικές χώρες και στη Γερμανία. .»

Κάτω από τη νέα της κατεύθυνση, η Σουηδία βλέπει τώρα την πυρηνική ενέργεια ως κρίσιμη για το ενεργειακό μέλλον της χώρας «100% χωρίς ορυκτά».

Η Σουηδία έχει την πολυτέλεια να απορρίψει τα ορυκτά καύσιμα, βασιζόμενη στην πυρηνική και υδροηλεκτρική και βιομάζα, προτείνει το Net Zero Watch.

Ο Svantesson έστειλε επίσης μια προειδοποίηση σε άλλα δυτικά έθνη που πιέζουν τυφλά να ανταποκριθούν στις ενεργειακές απαιτήσεις της πράσινης ατζέντας του WEF.

Σε «σημαντικές βιομηχανοποιημένες οικονομίες… μόνο ένα αέριο στην πυρηνική οδό είναι βιώσιμο για να παραμείνει βιομηχανοποιημένο και ανταγωνιστικό», σημείωσε ο Svantesson.

Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι πραγματικά ένας αξιόλογος στόχος για μια μεμονωμένη χώρα ή παγκοσμίως.


Οι πιθανές βλάβες του αερίου είναι αβέβαιες και υπερβολικές, ενώ τα οφέλη παραβλέπονται.

Ο Δρ Τζον Κόνσταμπλ, Διευθυντής Ενέργειας του Net Zero Watch, είπε ότι «το να ζεις κοντά στη Ρωσία εστιάζει το μυαλό».

Ο σουηδικός λαός επιθυμεί «να γειώσει την οικονομία του σε μια πηγή ενέργειας, πυρηνική, που είναι φυσικά υγιής και ασφαλής, σε αντίθεση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν είναι καμία», εξηγεί.

Άλλες παγκόσμιες κυβερνήσεις συνεχίζουν «να ζουν σε μια φαντασίωση» σχετικά με την επίτευξη των στόχων της πράσινης ατζέντας, πρόσθεσε ο Constable.

«Αλλά φτάνουμε στο τέλος του πράσινου ονείρου».

Άρθρο που δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου