ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

H «Κλιματική Αλλαγή» είναι ένα ψέμα που κρύβει μια ατζέντα για κοινωνικό έλεγχο..

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ  ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥΣ! Κανένας "καλοθελητής" της ξοφλημένης Δύσης και της Κλίκας που λυμαίνεται τους πόρους του πλανήτη και τις ζωές των λαών του, ούτε στον ΟΗΕ ούτε στην χρεοκοπημένη αντιλαϊκών προσανατολισμών Ε.Ε., ούτε στη φανατικά μισάνθρωπη σφηκοφωλιά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ("δεν θα έχετε τίποτα δικό σας και θα είστε ευτυχισμένοι, ενώ οι ολιγάρχες θα ελέγχουν και θα έχουν τα πάντα")....

Παραπέμπουμε άμεσα σε αυτές τις εξελίξεις: Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα», (1,200 Scientists and Professionals Declare: “There is No Climate Emergency” ) από 1.200 διαπρεπείς επιστήμονες με επικεφαλής τον Νορβηγό βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής, καθηγητή Iβάρ Τζίβερ.

Κι επισημαίνουμε και αυτό το διαφωτιστικό άρθρο: Όταν το πράσινο γίνεται καφέ – και κανείς δεν το παρατηρεί (When Green Turns Brown – And Nobody Notices), ως εισαγωγή στην παρακάτω αναδημοσίευση που πολύ χρήσιμο είναι να διαβαστεί προσεκτικά από όλους. Τους ανθρώπους, δηλαδή τα μόνιμα αντικείμενα της προπαγάνδας και της αχαλίνωτης αυθαιρεσίας και στόχους σκοτεινών ατζέντων:


H «Κλιματική Αλλαγή» είναι ένα ψέμα που κρύβει μια ατζέντα για κοινωνικό έλεγχο..


O Γκρέγκορι Ράιτστοουν μας εξηγεί πως H «Κλιματική Αλλαγή» είναι ένα ψέμα που κρύβει μια ατζέντα για κοινωνικό έλεγχο.. Το διοξείδιο του άνθρακα, που κατηγορείται για την αλλαγή του κλίματος, είναι πραγματικά ωφέλιμο για τη Γη και τη ζωή..

Το διοξείδιο του άνθρακα ή CO2 , το οποίο χαρακτηρίζεται ως επιβλαβής ρύπος από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους

προοδευτικούς πολιτικούς, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη Γη και τη ζωή στον πλανήτη, είπε ένας ειδικός.

Ο Γκρέγκορι Ράιτστοουν είναι εκτελεστικός διευθυντής του CO2 Coalition, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αποστολή να εκπαιδεύσει σχετικά με το ρόλο του CO2 στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει τη γη πράσινη και να βοηθήσει τις καλλιέργειες να ευδοκιμήσουν.

Τα φυτά επεξεργάζονται το CO2, το νερό και το ηλιακό φως σε θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Η αφθονία του CO2 βοηθά τα φυτά να διατηρούν περισσότερο νερό, ώστε να χρειάζονται λιγότερο πότισμα, είπε ο Ράιτστοουν σε πρόσφατη συνέντευξη για το πρόγραμμα « Crossroads » του EpochTV.

Αυτό οδηγεί σε υψηλότερη υγρασία του εδάφους, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο, είπε. Υπήρχαν πολύ περισσότερες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930 από ό,τι σήμερα, πρόσθεσε. Καλό είναι να διαβάσετε και άλλες φωνές επάνω σε αυτό το θέμα, όπως την Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»

Σύμφωνα με την έκθεση της NASA Earth Observatory, η περιοχή που καίγεται κάθε χρόνο παγκοσμίως μεταξύ 2003 και 2019 μειώθηκε κατά περίπου 25%. Επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Science, υποστήριξε ότι «η αγροτική επέκταση και εντατικοποίηση ήταν οι πρωταρχικοί οδηγοί της φθίνουσας δραστηριότητας των πυρκαγιών».

Μια άλλη εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature ανέφερε ότι η επέκταση των δέντρων είχε αυξηθεί παγκοσμίως κατά περίπου 7%, την περίοδο από το 1982 έως το 2016.

Τα οφέλη του ζεστού κλίματος

Ο συνδυασμός μέτριας θέρμανσης και αυξημένου CO2 φέρνει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο πολιτισμό, είπε ο Ράιτστοουν. «Η θέρμανση επιτρέπει μεγαλύτερες περιόδους ανάπτυξης». Κοιτάζοντας πίσω στα αρκετές χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, υπήρξαν τρεις περίοδοι θέρμανσης, είπε ο Ράιτστοουν, και κάθε μία από αυτές τις περιόδους θέρμανσης ήταν θερμότερη από σήμερα, αλλά το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα ήταν πολύ χαμηλότερο.

«Κάθε μία από αυτές τις περιόδους θέρμανσης ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για την ανθρωπότητα. Η ζωή ήταν καλή, το φαγητό ήταν πλούσιο, μεγάλοι πολιτισμοί και αυτοκρατορίες προέκυψαν», είπε.

Η πρώτη μεγάλη περίοδος θέρμανσης, που ονομάζεται μινωική θερμή περίοδος, συνέβη κατά την Εποχή του Χαλκού, είπε ο Ράιτστοουν. Οι πρώτοι μεγάλοι πολιτισμοί που αναδύθηκαν εκείνη την περίοδο ήταν οι Μινωίτες, οι Χετταίοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Ασσύριοι, και μετά η γη άρχισε να κρυώνει, εξήγησε ο Ράιτστοουν.

«Όλοι αυτοί οι πολιτισμοί συνετρίβησαν σχεδόν την ίδια περίπου στιγμή που μεγάλωσε το κρύο. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε ΄΄κατάρρευση της ύστερης εποχής του Χαλκού΄΄», είπε. «Το βλέπουμε αυτό να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά», είπε ο Ράιτστοουν. «Η ζεστή περίοδος είναι ευεργετική. Η ψυχρή περίοδος οδηγεί σε αποτυχία των καλλιεργειών, σε πείνα, λοιμό και μαζική ερήμωση».

Ο Μινωικός Πολιτισμός ιδρύθηκε στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή γύρω στο 3000 π.Χ. και διήρκεσε μέχρι την ξαφνική κατάρρευσή του γύρω στο 1100 π.Χ.

Κατά τη δεύτερη περίοδο θέρμανσης, τη ρωμαϊκή θερμή περίοδο, οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν εσπεριδοειδή στη βόρεια Αγγλία κοντά στο Τείχος του Αδριανού, είπε ο Ράιτστοουν, και την εποχή της μεσαιωνικής θερμής περιόδου, της πιο πρόσφατης, οι άνθρωποι καλλιεργούσαν κριθάρι στη Γροιλανδία. που δεν μπορεί να καλλιεργηθεί εκεί τώρα. «Πρέπει να φοβόμαστε το κρύο και να καλωσορίζουμε το ζεστό. Αυτό μας λέει η ιστορία».

Η ιδανική θερμοκρασία της Γης

Ο Ράιτστοουν ανέφερε τον Μάικλ Μαν, καθηγητή Γης και Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Penn State, ο οποίος είπε ότι η ιδανική θερμοκρασία για τη γη θα ήταν η θερμοκρασία προτού οι άνθρωποι αρχίσουν να προσθέτουν CO2 στην ατμόσφαιρα.

Αυτό θα γυρνούσε τον κόσμο πίσω στην περίοδο πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση κατά τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία ήταν φρικτή, είπε ο Ράιτστοουν.

Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων ήταν μια περιορισμένη αλλά ουσιαστική περίοδος ψύξης που ξεκίνησε τον 13ο ή 14ο αιώνα, διήρκησε έως τον 19ο αιώνα και επηρέασε το βόρειο ημισφαίριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «ο μισός πληθυσμός της Ισλανδίας χάθηκε, το ένα τρίτο του πληθυσμού του κόσμου χάθηκε. Ήταν μια πολύ κακή, σκοτεινή περίοδος για τη γη, όπως βλέπουμε ότι έγινε στις προηγούμενες ψυχρές περιόδους», εξήγησε ο Ράιτστοουν.

Επίπεδο CO2

Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, το επίπεδο CO2 στον αέρα ήταν πιθανώς περίπου 280 έως 300 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), αλλά αυτή τη στιγμή, είναι περίπου 420 ppm, είπε ο Ράιτστοουν, οπότε αυξήθηκε κατά 140 ppm.

«Αυτό είναι αντίθετο με αυτή την ιδέα ότι το διοξείδιο του άνθρακα οδηγεί στην αύξηση της θερμοκρασίας», είπε ο Ράιτστοουν. Κατά τις ψυχρές περιόδους της ιστορίας, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ήταν «σε σχετικά επίπεδα», επεσήμανε. Ο Ράιτστοουν υποστήριξε επίσης ότι το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή ενέργεια επειδή τα υποπροϊόντα της καύσης του είναι κυρίως υδρατμοί και διοξείδιο του άνθρακα, «και τα δύο με πολύ ευεργετικά μόρια», είπε.

Τα Ηνωμένα Έθνη, ωστόσο, πιέζουν ώστε η μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο μηδέν, με στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Ο δηλωμένος σκοπός είναι να περιοριστεί η παγκόσμια θερμοκρασία από την αύξηση πάνω από 1,5 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.


Το σχέδιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές το αργότερο έως το 2050.

Ως εκ τούτου, το φυσικό αέριο, τα ορυκτά καύσιμα και ο άνθρακας χαρακτηρίζονται ως κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είπε ο Ράιτστοουν. Ως αποτέλεσμα, οι κεφαλαιαγορές υποχωρούν από τα έργα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Ωστόσο, ο Ράιτστοουν επεσήμανε ότι μπορούν να κατασκευαστούν καθαρές μονάδες καύσης άνθρακα «όπου το μόνο πράγμα [που] θα βγαίνει από την καπνοδόχο, θα είναι το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί – κανένα από τα δύο δεν είναι ρύπος».

Υπάρχει ενεργειακή φτώχεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και πρέπει να χρησιμοποιούν αποξηραμένη κοπριά και ξύλα για να μαγειρεύουν και να ζεσταίνουν τα σπίτια τους, είπε ο Ράιτστοουν. «Μπορούμε να τους προσφέρουμε χαμηλού κόστους, αξιόπιστη, άφθονη ενέργεια από καθαρό άνθρακα».

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι 789 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε ξύλο, κάρβουνο ή ζωικά απόβλητα για το μαγείρεμα και τη θέρμανση.

Πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα


Ο Ράιτστοουν υποστηρίζει ότι τα χρήματα που διατίθενται για την εξάλειψη των εκπομπών CO2 θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν για την αντιμετώπιση πραγματικά σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως τα χωροκατακτητικά είδη και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

«Τα χωροκατακτητικά είδη, όπως το cheatgrass (χειμερινό ετήσιο γρασίδι), είναι μία από τις κύριες αιτίες των πυρκαγιών στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια», είπε ο Ράιτστοουν. «Πολλές από αυτές τις πυρκαγιές είναι στην πραγματικότητα πυρκαγιές από γρασίδι που κατέστρεψαν κοινότητες».

Το Cheatgrass είναι ένα ετήσιο γρασίδι που έχει «τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς τα οικοσυστήματα που καταλαμβάνει», σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων . «Το Cheatgrass τείνει να καίγεται πιο συχνά από τα περισσότερα εγγενή φυτά και επίσης αναβλασταίνει πιο γρήγορα μετά την πυρκαγιά», δήλωσε η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. «Μετά από αρκετούς κύκλους πυρκαγιάς, το cheatgrass κυριαρχεί στο οικοσύστημα».

Ένα άλλο περιβαλλοντικό ζήτημα που απαιτεί προσοχή είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, είπε ο Ράιτστοουν. «Αλλά έχει αυξηθεί πολύ πριν αρχίσουμε να προσθέτουμε CO2 και αυξάνεται περίπου με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν από 150 χρόνια», είπε. «Δεν έχει επιταχυνθεί».


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου