ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ (με πολλές προεκτάσεις και ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ mRNA "εμβόλια"): "Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα. (ΒΙΝΤΕΟ) Έρευνα του Ινστιτούτου Salk προκαλεί παγκόσμιο... σοκ! "


ΕΙΣΑΓΩΓΗ  Ας κάνει ο καθένας μας τους (αναπόφευκτους) συνειρμούς, αν τελικά αποδειχτεί ότι αυτά που αναφέρονται στον τίτλο παραπάνω, ισχύουν και αλλάξουν τα πάντα γύρω από την αντίληψή μας για την COVID-19: Τα με fast track διαδικασίες παραγωγής σκευάσματα της Pfizer/BioNTech και της αγαπημένης εταιρείας του Bill Gates Μoderna ( η οποία ιδρύθηκε το 2010 και μέχρι τώρα δεν είχε παράγει ή ανακαλύψει τίποτα), βασίζουν τη..."δράση" τους στην πρωτεΐνη-ακίδα , που τώρα η νέα επιστημονική μελέτη αναφέρει, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το συγκεκριμένο και πολύ γνωστό Ινστιτούτο Βιολογίας,  ότι...βλάπτει το αγγειακό σύστημα!!  Άρα ΔΕΝ είναι "γρίπη", αλλά και γιατί μέχρι πρόσφατα απαγορεύονταν αυστηρά οι νεκροψίες, για να μην... φανεί (ή να φανεί) ΤΙ;;; Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , μέχρι και σήμερα, έχει δημοσιεύσει τελικά το γονιδίωμα του sars-cov-2; 

Υπόψιν, πάντως,  ότι αυτή η έρευνα ΔΕΝ προέρχεται από "όπου κι όπου". Όπως αναφέρει το παρακάτω σημαντικότατο σαφώς άρθρο: "στο φημισμένο αμερικανικό ινστιτούτο Salk, έχουν από ιδρύσεώς του το 1960 εργαστεί 11 νομπελίστες, εκ των οποίων οι δύο είναι σήμερα ενεργά μέλη της διοίκησης του ιδρύματος.". Οπότε, αν τελικά αποδειχτεί πέρα από κάθε αμφιβολία(;) πως ο "αόρατος εχθρός" όντως ΔΕΝ συνδέεται με το αναπνευστικό σύστημα, αλλά χτυπάει το αγγειακό ανθρώπινο σύστημα, δεν θέλει και πολύ μυαλό να κατανοήσει κάποιος τη ζημιά. Που προκάλεσε κι εξακολουθεί να προκαλεί, σε πολλές χώρες του κόσμου, το ακατάσχετο μασκοφοριλίκι στο αναπνευστικό σύστημα τόσο των ενήλικων (παραπομπή: https://antidras.blogspot.com/2021/04/blog-post_15.html  ) όσο, κυρίως, και των παιδιών, στο οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξής του (παραπομπή-φωτιά: https://antidras.blogspot.com/2020/10/margarite-griesz-brisson.html). Πόσο περισσότερο σε συνθήκες αυξημένης καλοκαιρινής θερμοκρασίας και υψηλών επιπέδων υγρασία; που κάνουν τη ΔΥΣΠΝΟΙΑ ανυπόφορη κι...επικίνδυνη! Κι ας μην αναφερθούμε και πάλι σε περιπτώσεις αδικαιολόγητα παρατεταμένου και σκληρού-αποδομητικού για κοινωνικό και οικονομικό ιστό χαρακτήρα των lockdowns και για την αξιοπιστία των ρινο-φαρυγγικών "διαγνωστικών τεστ" που οδηγούν στην "κρουσματολογία" και τα μεσαιωνικής καταγωγής lockdowns...Και μια εύλογη απορία: Εάν η έρευνα που αναφέρεται παρακάτω γίνει παγκοσμίως αποδεκτή, τότε αυτοί που ως τώρα, ανά τον κόσμο, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους (πολιτικοί- τηλεαστέρες "ειδικοί"-δημοσιογράφοι) ώστε να πείσουν τους ανθρώπους για την "ασφάλεια" των mRNA "εμβολίων", τι θα έχουν να πούνε μετά; Συγγνώμη κάναμε λάθος; μας παρέσυραν λανθασμένες πληροφορίες περί "θαυμάτων της επιστήμης"; Για τη "μαύρη λίστα", που συνεχώς μεγαλώνει;;;

Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος - Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα. Έρευνα του Ινστιτούτου Salk προκαλεί παγκόσμιο... σοκ! 

Λόγω των συμπτωμάτων του, ο COVID-19 έχει μέχρι στιγμής θεωρηθεί αναπνευστική νόσος. Μια αμερικανική μελέτη ωστόσο, ανατρέπει τις εκτιμήσεις με ένα νέο εύρημα: Ο COVID-19 είναι μια εντελώς διαφορετική ασθένεια από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως.

Αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει νέα ευρήματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Οι λεγόμενες πρωτεΐνες-ακίδες του SARS-CoV-2 διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Μέχρι τώρα, η επιστήμη έχει υποθέσει ότι ο COVID-19 προκαλεί αναπνευστική νόσο, καθώς οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊό ειδικότερα επηρεάζονται σοβαρά. Ωστόσο, η πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη νόσο COVID-19, που προκαλείται από τον ιό SARS CoV-2, οδηγεί σύμφωνα με τη μελέτη σε νέα συμπεράσματα.

Μελέτη: Ο COVID-19 είναι αγγειακή νόσος

Τώρα, ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογίας Salk στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια. Αυτό ανακοίνωσε το ινστιτούτο με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Μέχρι τώρα, η πρωτεΐνη-ακίδα έχει συσχετιστεί μόνο με τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι ακίδες, οι «αιχμές» δηλαδή του κορωνοϊού, είναι πρωτεΐνες στο κέλυφος του ιού και δίνουν στον ιό COVID-19 την τυπική του μορφή. Αυτές οι πρωτεΐνες-ακίδες επιτρέπουν στον ιό να εισέλθει σε ένα νέο κύτταρο, βοηθώντας έτσι στη μετάδοσή του.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, οι ακίδες έχουν και μία περαιτέρω ιδιότητα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Circulation Research», δείχνει για πρώτη φορά πώς ο ιός SARS-CoV-2 βλάπτει και επιτίθεται στο αγγειακό σύστημα σε κυτταρικό επίπεδο, όπως αναφέρει και η «Frankfurter Rundschau».

Οι επιστήμονες υποπτεύονται εδώ και αρκετό καιρό ότι ο COVID-19 είναι μια αγγειακή ασθένεια. Τέλος, άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με COVID έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο αγγειακών παθήσεων όπως θρόμβωση, πνευμονική εμβολή ή σοβαρές κυκλοφορικές διαταραχές στα πόδια και στα χέρια, όπως αναφέρθηκε από τη Γερμανική Εταιρεία Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια αναπνευστική ασθένεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αγγειακή ασθένεια», δήλωσε ο Γιούρι Μέινορ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, σε δελτίο Τύπου του Ινστιτούτο Salk.

Η μελέτη της ερευνητικής ομάδος έχει ως στόχο να εξηγήσει, πώς η λοίμωξη από κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά διαφορετικά συμπτώματα, όπως εγκεφαλικά επεισόδια ή επιπλοκές σε άλλα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με τον Μέινορ, ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις έχουν το κοινό ότι σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία.

Η πρωτεΐνη-ακίδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα

Οι επιστήμονες συνέχισαν να διερευνούν αυτή την ανακάλυψη για τα αιμοφόρα αγγεία στη μελέτη τους. Για να ανακαλύψουν ποια είναι η επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν «ψευδοϊό» που περιβάλλεται από την κλασική κορώνα των πρωτεϊνών-ακίδων του SARS-CoV-2, αλλά δεν περιείχε πραγματικό ιό.

Αυτός ο ψευδοϊός κατέστρεψε τους πνεύμονες και τις αρτηρίες στο ζωικό μοντέλο ακόμη και χωρίς τον πραγματικό ιό. Αυτό, με τη σειρά του, αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η πρωτεΐνη-ακίδα από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει την ασθένεια.

Τα δείγματα ιστού τελικά αποκάλυψαν ότι ο ψευδοϊός είχε προκαλέσει φλεγμονή στα λεγόμενα ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία ευθυγραμμίζουν τα τοιχώματα της πνευμονικής αρτηρίας από μέσα. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές διεξήγαγαν περαιτέρω δοκιμές και πειράματα. Αυτά έδειξαν ότι η πρωτεΐνη-ακίδα μπορεί να δεσμεύσει το ένζυμο ACE2.

Το ένζυμο 2 (ACE2) που μεταβάλλει την αγγειοτενσίνη, παράγεται κυρίως από κύτταρα των πνευμόνων, όπου μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου για τον ιό στην κυτταρική επιφάνεια. Στα πειράματα των ερευνητών, η σύνδεση με τον ιό SARS-CoV-2 διατάραξε τη μετάδοση μοριακού σήματος του ACE2 στα μιτοχόνδρια – και αυτά ήταν ως αποτέλεσμα κατεστραμμένα και κατακερματισμένα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια επίδραση όταν τα κύτταρα έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο επιστημονικό έργο που δείχνει ότι υπάρχει ακόμη και σοβαρή βλάβη όταν τα κύτταρα έρχονται σε επαφή μόνο με την πρωτεΐνη ακίδας - ακόμη και αν οι δυνατότητες αναπαραγωγής του ιού διαβρώνονται.

«Η αφαίρεση των δυνατοτήτων αναπαραγωγής του ιού εξακολουθεί να έχει σημαντική επιβλαβή επίδραση στα αγγειακά κύτταρα, απλά και μόνο λόγω της ικανότητάς του να συνδέεται με αυτόν τον υποδοχέα ACE2, τον υποδοχέα πρωτεΐνης S, ο οποίος είναι πλέον γνωστός χάρις στον Covid», εξηγεί ο Μέινορ.

Επιπλέον, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Salk θέλουν τώρα να συνεχίσουν την έρευνα για τις πρωτεΐνες-ακίδες - ειδικά όσον αφορά στους μεταλλαγμένους κορονωϊούς. «Μελέτες με μεταλλαγμένες πρωτεΐνες-ακίδες θα παράσχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τη μολυσματικότητα και τη σοβαρότητα των μεταλλαγμένων ιών SARS-CoV-2», αναφέρει η FRANKFURTER RUNDSCHAU.

Ως επόμενο βήμα, οι ερευνητές από την Καλιφόρνια θέλουν να διερευνήσουν πιο στενά τον μηχανισμό που διαταράσσει την πρωτεΐνη ACE2, καταστρέφοντας έτσι τα μιτοχόνδρια και προκαλώντας τα να αλλάξουν το σχήμα τους.

Ανησυχία για τα εμβόλια mRNA

Όλα αυτά βέβαια γεννούν για άλλη μια φορά ανησυχία για τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer/Biontech, που βασίζουν τη δράση τους σε αυτές ακριβώς τις πρωτεΐνες-ακίδες.

Σε κάθε περίπτωση, καταδεικνύονται οι παθογένειες της ταχείας παραγωγής όλων των εμβολίων που βρίσκονται σήμερα σε κυκλοφορία, ενώ δικαιώνονται οι επιφυλάξεις και η διστακτικότητα του κόσμου να εμβολιασθεί. Η κατάταξη όλων των ανθρώπων που ανησυχούν για τους κινδύνους, που η ίδια η επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει κάθε μέρα, στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της παράνοιας είναι σίγουρα μία ανήθικη πρακτική εκ μέρους των κυβερνήσεων, αλλά και των προπαγανδιστικών μηχανισμών που έχουν αναλάβει τη στήριξή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου