Κάποια δικά μας "τραβηγμένα σχόλια":
"Περιβάλλον"; "Δημόσια Υγεία"; Στην πλανητική "χώρα των θαυμάτων" και των διψασμένων ψυχασθενών για πειράματα θανάτου και υπερ-κέρδη πάνω σε εκατόμβες θυμάτων, η Αλίκη κατάντησε βασιλική(ή εταιρική) σκλάβα και το αφύσικο απόλυτα φυσιολογικό, προστατευμένο από "νομοθετήματα" και πατέντες.
Και μετά αναρωτιέσαι "αν σε ψεκάζουν", αφού πρώτα, εσύ και τα παιδιά σου, τρως τα τοξικά δηλητήρια που σε υποχρεώνουν σιγά σιγά και μονοπωλιακά να τρως!
Ένα καραμπινάτο παράδειγμα: Ηνωμένες Πολιτείες ή πιο σωστά Εταιρείες της Αμερικής: σύμφωνα με τα νέα διατροφικά ήθη, με σπόνσορες τις μεγάλες εταιρείες γενετικά τροποποιημένων δηλητηρίων-Γενετικά τροποποιημένες τροφές - το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στην Αμερική και σπόρων "εξολοθρευτών"-Οι σπόροι αυτοκτονίας, το να καλλιεργείς τα ζαρζαβατικά σου στον κήπο (το έγκλημα της...διατροφικής αυτάρκειας) και το να αποθηκεύεις τρόφιμα, μετατρέπονται σε σοβαρότατα "ατοπήματα" που επιφέρουν βαρύτατες ποινές!-Ιδρύεται Αστυνομία Τροφίμων στις ΗΠΑ Kι όπου ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό των παιδιών υποφέρει από ζάχαρο και διαβήτη, λόγω διατροφικών συνηθειών! Κατανάλωση συσκευασμένων, επεξεργασμένων "τροφών". Κι ένα τεράστιο ποσοστό από τα τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, που ίσως αγγίζει ή και ξεπερνάει πια το 70%, προέρχεται από γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες!
Κι αυτές οι συνήθειες είναι βεβαίως προς εξαγωγή και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και προς υιοθέτηση από τα πειραματόζωα...δηλαδή τους ανθρώπινους πληθυσμούς.
"Εμπορικό απόρρητο; Ελα μου;"
Η Monsanto κρύβει τα αποτελέσματα των δοκιμών επικαλούμενη «εμπορικό απόρρητο»
Μιλώντας για την τελευταία προσπάθεια της Monsanto να εμποδίσει τη δικαιοσύνη, και την ανάσχεση της διαφάνειας, και να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να σταματήσουν να είναι εναντία στην εξάπλωση των σπόρων και ζιζανιοκτόνων των επιχειρήσεων τους, πλέον έχει αρχίσει να φαίνεται περιττό, αλλά η εταιρεία συνεχίζει ακριβώς να ενεργεί σε όλο και πιο απαράδεκτο τρόπο.
Τώρα, η εταιρεία αρνείται να δημοσιοποιήσει τις δημόσιες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο St Louis, του Μισούρι, το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ζιζανιοκτόνο glyphosate στην Κίνα.
Πριν από μερικούς μήνες, Κινέζοι εθελοντές της ασφάλειας τροφίμων υπέβαλαν ένα αίτημα στο Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας για να δημοσιοποιήσει τη μελέτη που να δικαιολογεί την έκδοση του πιστοποιητικού ασφαλείας για την εισαγωγή του glyphosate στην Κίνα που περιέχεται στο ζιζανιοκτόνο RoundUp της Monsanto. Στο Glyphosate δόθηκε πιστοποιητικό ασφαλείας το 1988 μετά από μελέτες που υπέβαλε η Monsanto και διεξήχθησαν σε νεότερα εργαστήρια στην St Louis του Μισούρι.
Η δοκιμή ήταν γραφτό να γίνει μια έκθεση δοκιμών οξείας τοξικότητας στην οποία σε αρουραίους δόθηκε RoundUp από το στόμα για αρκετές ημέρες, και κουνέλια εκτέθηκαν σε RoundUp από το δέρμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το ζιζανιοκτόνο δεν είχε καμία επίδραση στα μάτια ή το δέρμα, και ότι δεν ακολούθησε τις αλλεργίες. Ωστόσο, αρνούνται να δημοσιοποιήσουν την έκθεση του εργαστηρίου στους εθελοντές την ασφάλεια των τροφίμων της Κίνας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για τα «εμπορικό απόρρητο».
Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί οπουδήποτε στον κόσμο, και η Monsanto αρνείται να αποκαλύψει τα αποτελέσματα τώρα. Αν πραγματικά δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τα κουνέλια και τους αρουραίους που εκτίθενται στο glyphosate, τότε γιατί να μην τους απαλλάσσει από τον δημόσιο έλεγχο, και μετά να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για να τα δουν όλοι; Νομίζω ότι γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Εάν τα ζώα απλά τρέφονται με προϊόντα που έχουν ψεκαστεί με το glyphosate όπως γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, σόγια και προϊόντα άλλων καλλιεργειών ανέπτυξαν όγκους , τότε τι θα είχε συμβεί σε αρουραίους που έτρωγαν το ζιζανιοκτόνο κατ “ευθείαν;
Επιπλέον, γιατί θα δώσει η Κίνα στη Monsanto άδεια να εξάγουν RoundUp στη χώρα τους με βάση τις δοκιμές τοξικότητας που κράτησαν μόνο λίγες μέρες;
Εν τω μεταξύ, πρόσθετες δοκιμές τοξικότητας που διενεργούνται για το glyphosate – το κύριο συστατικό του RoundUp – έχουν διεξαχθεί στην Ευρώπη, καθώς και από την έδρα του στις Βρυξέλλες ο σύμβουλος ΜΚΟ σε θέματα τοξικότητας και αξιολόγησης κινδύνου, Tony Tweedale ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ) αποκαλύψουν δύο ή περισσότερες από αυτές τις μελέτες για το ευρύ κοινό.
Ήταν μια δοκιμή από το γερμανικό ρυθμιστικό οργανισμό στον οποίο μέτρησαν την «Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη» (ΑΗΠ) της χημικής ουσίας, και μια άλλη μέτρηση χρόνιας τοξικότητας με βάση την έκθεση.
Η Γερμανία είχε προτείνει την αναθεώρηση της ΑΗΠ πάνω από 0,3 mg έως 0,5 mg ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης του glyphosate, δεδομένου ότι η τοξίνη βιοσυσσωρεύεται στο σώμα και επίσης αλληλεπιδρά με άλλα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας . Ακόμη και η έκθεση για την επίμονα βιοσυσσωρεύσιμες τοξικές χημικές παραδέχεται αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.
Όπως το DDT, για παράδειγμα, κινείται μέσω της τροφικής αλυσίδας, είμαστε εκτεθειμένοι σε διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα του δηλητηρίου, και αυτό ισχύει και για άλλα φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χρησιμοποιούνται και στη γεωργία. Οι ουσίες αυτές δεν είναι μόνο στα γενετικώς τροποποιημένα λαχανικά που τρώμε, αλλά και σε δευτεροβάθμιους καταναλωτές, όπως τα ζώα, τα ψάρια και τα πουλιά.
Παρά τα αιτήματα της Tweedale, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων έχει επίσης αρνηθεί να απελευθερώσει μελέτες τοξικότητας τους RoundUp της Monsanto, δηλώνοντας ότι περιέχουν εμπορικά εμπιστευτικές πληροφορίες.
Το Δίκτυο Δράσης φυτοφαρμάκων (ΔΔΦ) στην Ευρώπη, ζήτησε από τους γερμανικό ρυθμιστικό οργανισμό να απελευθερώσει το πλήρες φάσμα των μακροχρόνιες μελετών τοξικότητας για το glyphosate. Αρνήθηκαν, πάλι για λόγους εμπορικού απορρήτου.
Φαίνεται ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο δεν θα κάνουν τίποτα, αλλά θα συνεχίσουν να προστατεύουν την πιο μισητή αυτή εταιρεία στον κόσμο, ενώ κρύβουν τα πραγματικά επίπεδα τοξικότητας για το καλύτερο προϊόν πώλησης από τους ανθρώπους.
Η ΕΕ ποινικοποιεί τις αποκαλύψεις επιστημόνων ερευνητών και δημοσιογράφων!
Η ΕΕ, στο όνομα της προστασίας «εμπορικών μυστικών» βρίσκεται ένα βήμα από το να ποινικοποιήσει τις αποκαλύψεις επιστημόνων και δημοσιογράφων και αυτό γιατί θεωρεί ότι η αποκάλυψη ντοκουμέντων που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία ή το περιβάλλον, δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων γι’ αυτό και πρέπει να επιβληθεί δια νόμου σιωπή.
Οι αγαπητοί ευρωπαϊκοί θεσμοί στο όνομα της προστασίας του «εμπορικού απορρήτου» βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης μιας νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας, το σχέδιο της οποίας όταν βγήκε στη δημοσιότητα προκάλεσε την μήνι δεκάδων ευρωπαϊκών οργανώσεων και επιστημονικών φορέων.
Και αυτό γιατί έτσι όπως έχει διατυπωθεί προστατεύει τα «εμπορικά μυστικά» σε βάρος της ελευθερίας του λόγου, της υγείας, του περιβάλλοντος. Σε βάρος των δημοσιογράφων, των επιστημόνων και των εργαζομένων. Όπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους μη κυβερνητικές οργανώσεις, με το σχέδιο της ευρωπαϊκής Οδηγίας που έχει δει το φως της δημοσιότητας προβλέπεται:
-Ένας υπερβολικά ευρύς ορισμός για το τι εστί «εμπορικό μυστικό» που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χαρακτηρίζουν τα πάντα ως «απόρρητα στοιχεία».
-Ακραία ένδικα μέτρα για εκείνους που αποκτούν παράνομα (;) και αποκαλύπτουν «εμπορικά μυστικά»
-Ανεπαρκείς εγγυήσεις που δεν διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές, οι επιστήμονες, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι θα έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον.
Για να το κάνουμε πιο λιανά, εάν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος διαπιστώσει ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται πετάει τα απόβλητά της σε ένα ποτάμι, βρει στοιχεία που το στοιχειοθετούν και τα δώσει προς δημοσίευση, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για επιχειρηματική κατασκοπεία και διασπορά «εμπορικών μυστικών».
Εάν για παράδειγμα ένας επιστήμονας σε εταιρεία τροφίμων διαπιστώσει ότι για την παρασκευή ενός προϊόντος χρησιμοποιούνται επικίνδυνα υλικά για τη δημόσια υγεία και αποφασίσει να το αποκαλύψει, επίσης, θα κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αποκάλυψη «εμπορικών μυστικών».
Αντίστοιχα εάν ένας δημοσιογράφος αποκαλύψει σημεία και τέρατα στη λειτουργία μιας επιχείρησης που επηρεάζουν το δημόσιο συμφέρον, επίσης, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αποκάλυψη «εμπορικών μυστικών».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την προτεινόμενη Οδηγία, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι ή οι ερευνητές που θα δώσουν πληροφορίες, θα πρέπει να αποδείξουν ότι «η απόκτηση, η χρήση ή αποκάλυψη των εμπορικών μυστικών ήταν απαραίτητες και ότι ο εναγόμενος ενήργησε προς το δημόσιο συμφέρον»! Ελα μου!!!!
Εν ολίγοις θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Οι δημοσιογράφοι απέναντι σε εμπορικούς κολλοσούς!!! Θα πρέπει κάθε φορά να σύρονται στα δικαστήρια για να αποδεικνύουν ότι η αποκάλυψή τους είχε άμεση σχέση με τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Ποια είναι, όμως, εκείνα τα δεδομένα που η Κομισιόν θέλει δια νόμου να χαρακτηρίσει ως «εμπορικά μυστικά;» Ιδού, τι αποκαλύπτουν ανά τομέα οι ευρωπαϊκές οργανώσεις και φορείς.
Δημόσια Υγεία: Σύμφωνα με τις φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να θεωρούνται «εμπορικό μυστικό» όλες οι πτυχές της κλινικής ανάπτυξης ενός φαρμάκου. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, οι οργανώσεις, η πρόσβαση σε βιοϊατρικά ερευνητικά δεδομένα από τις ρυθμιστικές αρχές, τους ερευνητές, τους γιατρούς και τους ασθενείς, ιδίως τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και τις ανεπιθύμητες ενέργειές του, είναι καίριας σημασίας για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών και τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας και ανεξάρτητων αναλύσεων.
Η δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών, μπορεί, επίσης, να αποτρέψει την διοχέτευση κρατικών κονδυλίων σε θεραπείες που δεν είναι καλύτερες από τις υπάρχουσες θεραπείες, δεν λειτουργούν, ή ακόμα μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
Επιπλέον, η αποκάλυψη των στοιχείων μιας φαρμακευτικής έρευνας είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η ανήθικη επανάληψη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Η προτεινόμενη οδηγία, σημειώνουν οι οργανώσεις, δεν θα πρέπει να εμποδίζει τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ να αυξήσει την ανταλλαγή και τη διαφάνεια αυτών των δεδομένων.
Περιβάλλον: Εάν η Οδηγία δεν τροποποιηθεί, τότε «εμπορικό μυστικό» θα θεωρούνται πληροφορίες όπως οι εκπομπές ρύπων, η απόρριψη χημικών και τοξικών ουσιών, καθώς και η χρήση επικίνδυνων ουσιών σε είδη ένδυσης, πλαστικά αντικείμενα, καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού.
Οι πληροφορίες αυτές, επιβάλλεται να δίνονται στους καταναλωτές προκειμένου να μπορούν να επιλέγουν με κριτήριο την προστασία της υγείας τους αλλά και του περιβάλλοντος συγκεκριμένα προϊόντα. Η ΕΕ, μάλιστα, έχει αναλάβει διεθνείς υποχρεώσεις στο πλαίσιο της Σύμβασης του Aarhus των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποτρέπει τις δημόσιες αρχές από το να επικαλούνται την προστασία του απορρήτου των πληροφοριών όσον αφορά τέτοια κρίσιμα ζητήματα.
Ασφάλεια Τροφίμων: Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, όλα τα τρόφιμα, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και τα φυτοφάρμακα αξιολογούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων πριν βγουν στην αγορά. Η Ευρωπαϊκή Αρχή αξιολογεί τους κινδύνους που συνδέονται με τα προϊόντα αυτά βασιζόμενη σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα.
Με την προτεινόμενη Οδηγία υπάρχει κίνδυνος η επιστημονική εξέταση των αξιολογήσεων να μην γίνεται μετά από πλήρη πρόσβαση στις μελέτες αφού θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των εταιρειών να τις χαρακτηρίσουν ως «εμπορικό μυστικό».
Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις που κάνουν καμπάνια ενημέρωσης για την τροποποίηση της προτεινόμενης Οδηγίας, επισημαίνουν ότι θα πρέπει ρητά να εξαιρούνται από το χαρακτηρισμό «εμπορικά μυστικά», πληροφορίες που αποκτώνται, χρησιμοποιούνται ή ανακοινώνονται προς το δημόσιο συμφέρον και οι προβλέψεις της να ισχύουν αποκλειστικά για εκείνους που αποκτούν πρόσβαση σε «εμπορικά μυστικά» στο πλαίσιο επιχειρηματικής κατασκοπίας και με στόχο την εμπορική αξιοποίησή τους.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να διασφαλίζει ότι θα εξαιρούνται από τον χαρακτηρισμό «εμπορικά μυστικά», πληροφορίες που πρέπει, εκ του νόμου – συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου – να γνωστοποιούνται στις δημόσιες αρχές, όπως επιβάλει η απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού σε πληροφορίες που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.
Περαστικά μας !!
@ Λ.Ν.
Το διαβάσαμε στο terra papes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου