ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ένα διαφωτιστικό βίντεο για τους κινδύνους της, παράλογης τελείως, χρήσης μασκών σε εξωτερικούς (τουλάχιστον) χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες! Και όχι μόνο ("πάσα" σε εμάς...)

(Σημαντικό άρθρο στο β΄μέρος της ανάρτησης: ( "Η μετάδοση του ιού στον εξωτερικό χώρο σύμφωνα με μελέτη αντιστοιχεί στο 0, 1% επί της συνολικής μετάδοσης του.")

Το βίντεο μας έστειλε αναγνώστης, τον οποίο κι ευχαριστούμε:

Πέρα από τα όσα σημαντικά ακούγονται στο βίντεο (αυτονόητα αν διαθέτεις στοιχειώδεις γνώσεις ή έστω στοιχειώδη λογική- σε αντίθεση με την κλιμακούμενη "παράνοια" κυβερνώντων και "ειδικών"), να προσθέσουμε κι εμείς κάποια πράγματα:

Με την αύξηση της θερμοκρασίας όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, εδώ στην Ελλάδα που ζούμε κι όχι στη Σουηδία που δεν επιβάλλεται καν η χρήση μάσκας, να δούμε πώς θα τα καταφέρουν χωρίς να παραπαίουν έως και, ανάλογα με τις δυσχερείς κάποιες ημέρες συνθήκες, να λιποθυμούν οι φέροντες το φίμωτρο! (Γιατί αυτή είναι η ουσία της χρήσης "μασκούλας", μονής ή...διπλής που προτείνουν κάποιοι "ειδικοί" και η συμβολική σημασία της: ένα σύμβολο  υποταγής σε καθημερινή βάση...) Αλλά και λόγω της αύξησης της υγρασίας στην καλυπτόμενη περιοχή κι εκτός από την αυξανόμενη δύσπνοια, θα δούμε καταστάσεις όπως μυκητίαση ή δερματίτιδα να έχουν την τιμητική τους! Πόσο περισσότερο για τους εργαζόμενους που είναι εκτεθειμένοι σε εξωτερικές συνθήκες, όπου όπως προσδιορίζεται κι από τη γνωστή φράση: "σκάει ο τζίτζικας"!  

(Σε 23 Πολιτείες των ΗΠΑ η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Tα προτεκτοράτα πότε θα την καταργήσουν;;;)

Aλλά και μια απορία αφελών μυαλών: Από τη στιγμή που άνοιξαν πάλι τα λύκεια και οι μαθητές υποχρεώνονται ΔΥΟ φορές την εβδομάδα(!) να κάνουν "self test" (και να θησαυρίσουν κάποιες εταιρείες από το πουθενά), εφόσον αυτά βγαίνουν αρνητικά, τότε ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να πρέπει να συνεχίζουν να φοράνε μάσκες εκεί, έστω και στα διαλείμματα;  

Επί τούτου, παραθέτουμε κι απσπάσματα από ένα ενδιαφέρον άρθρο: " Σουηδία: Αποβολή μαθητή γιατί επέμενε να φοράει μάσκα στην τάξη & το σχολείο! Οι Σουηδοί Επιστήμονες (πολλοί είναι Έλληνες γιατροί που μετανάστευσαν στη Σουηδία και κατέχουν κρίσιμες θέσεις στο Σουηδικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), είναι σαφείς: Αποτροπή χρήσης μάσκας στα σχολεία, καθώς τα πιθανά οφέλη που προκύπτουν είναι πολύ χαμηλότερα από τα μειονεκτήματα και τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών... επισημαίνοντας και τους ψυχολογικούς παράγοντες της χαμηλής αποτελεσματικότητας στην επικοινωνία.  Στην Ελλάδα οι "επιστήμονες" ακολουθούν τις οδηγίες και συμβουλές ξένων παραγόντων στην υπηρεσία πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, όπως επίσης και πρωτόκολλα με μια περίεργη, συνένοχη σιωπή των "απλών" γιατρών, αφού κανένας δεν μιλάει για θεραπείες, κατ' οίκο περίθαλψη, φάρμακα και τα πάντα κινούνται στην τρομοκρατία της διασωλήνωσης, τη μάσκα-φίμωτρο ως όπλο υπακοής και τον εμβολιασμό." }

Και να κάνουμε τη σούμα για την πολύωρη καθημερινή χρήση των μασκών και τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, πόσο περισσότερο και των μικρών παιδιών με ένα αναπνευστικό σύστημα σε ανάπτυξη: :
  • Αυξάνουν την οξύτητα του αίματος και μειώνουν την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο εγκέφαλος, προκαλωντας και νευρολογικές βλάβες.
  • Παγιδεύουν τις τοξίνες, επιβλαβή αέρια μαζί με τους άχρηστους, τοξικούς και επικίνδυνους για το σώμα μικροοργανισμούς που φιλτράρονται από τους πνεύμονες, τα οποία επαναεισπνέονται και άρα επιστρέφει στο αίμα ό,τι τοξικό προσπαθούσε να αποβάλει φυσιολογικά ο οργανισμός!
  • Δημιουργούν ή επιδεινώνουν λοιμώξεις του αναπνευστικού.
  • Μειώνουν τη χρήσιμη "βακτηριακή πανίδα" για την ισορροπία του οργανισμού
  • Καταστέλλουν το ίδιοτο ανοσοποιητικό...
Και ως "κερασάκι στην τούρτα" της σκόπιμης αποσιώπησης σημαντικών στοιχείων, ένα χρήσιμο άρθρο για την πληροφόρηση του υπό καθεστώς ασφυξίας κόσμου (σωματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής):

Η μετάδοση του ιού στον εξωτερικό χώρο σύμφωνα με μελέτη αντιστοιχεί στο 0, 1% επί της συνολικής μετάδοσης του.

Η μετάδοση του ιού στον εξωτερικό χώρο σύμφωνα με μελέτες Μάρτη 2021 αντιστοιχούν σε 0, 1% επί της συνολικής μετάδοσης του. (σσ. οπότε είναι έγκλημα το παρατεταμένο lockdown που έκλεισαν τον κόσμο σπίτι και τώρα το παίζουν πανικόβλητοι)

Μόλις 262 περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε υπαίθριες δραστηριότητες από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο καθηγητής Mike Weed από το Πανεπιστήμιο του Καντέρμπουρυ, ο οποίος μελέτησε 27.000 περιπτώσεις Covid-19, λέει ότι οι υπαίθριες συγκεντρώσεις είναι ασφαλείς εάν συνοδεύονται από σωστή διαχείριση κινδύνου. (σσ. προς τι η αναστολή της αρχής του συνέρχεσθαι;)
Μόνο μία επιβεβαιωμένη περίπτωση Covid-19 σε κάθε χίλια κρούσματα εντοπίζεται σε εξωτερική μετάδοση, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.
Από τα 232.164 κρούσματα του Covid-19 που καταγράφηκαν στο κράτος έως τις 24 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, τα 262 ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής μετάδοσης, αντιπροσωπεύοντας το 0,1% του συνόλου.
Τα δεδομένα HPSC, που παρέχονται ως απάντηση σε ένα ερώτημα από τους The Irish Times, βασίστηκαν σε «τοποθεσίες που σχετίζονται κυρίως με υπαίθριες δραστηριότητες, π.χ. υπαίθρια αθλήματα και εργοτάξια, ή εστίες που αναφέρουν συγκεκριμένα σε σχόλια ότι εμπλέκεται μια υπαίθρια τοποθεσία ή δραστηριότητα “. Το HSPC είπε, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να προσδιορίσει πού συνέβη η μετάδοση».
Επιπλέον, το 20 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων στην πολιτεία προκύπτει από κοινοτική μετάδοση όπου η πηγή της μόλυνσης δεν είναι γνωστή.
Ο σχετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων που οφείλονται σε εξωτερική μετάδοση αντικατοπτρίζεται σε διεθνείς μελέτες. Μια μελέτη 1.245 κρουσμάτων στην Κίνα διαπίστωσε ότι μόνο τρία άτομα μολύνθηκαν σε εξωτερικούς χώρους και ήταν σε συνομιλία χωρίς μάσκες. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας σε πέντε παγκόσμιες μελέτες μετάδοσης, οι πιθανότητες να κολλήσετε το Covid-19 σε ένα εσωτερικό περιβάλλον είναι 19 φορές μεγαλύτερες από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους.
Στο Πανεπιστήμιο του Καντέρμπουρυ, ο καθηγητής Mike Weed μελέτησε 27.000 περιπτώσεις Covid-19 με βάση 6.000 διαφορετικά κομμάτια δεδομένων. Μια μελέτη αφορούσε 7.500 περιπτώσεις στην Κίνα και την Ιαπωνία πριν από το lockdown και στις δύο αυτές χώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων που σχετίζονται με τη μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους ήταν «τόσο μικρός έως ασήμαντος», ανακάλυψε.
Ο καθηγητής Weed είπε ότι οι υπαίθριες συγκεντρώσεις είναι ασφαλείς εάν συνοδεύονται από σωστή διαχείριση κινδύνου. Για παράδειγμα, στα πλήθη θα πρέπει να επιτραπούν οι αθλητικές εκδηλώσεις εάν τηρούνται κανόνες σχετικά με τη συγκέντρωση σε εσωτερικούς χώρους εκ των προτέρων.
Ο Ed Lavelle, καθηγητής βιοχημείας στο Trinity College Dublin, δήλωσε ότι τα ευρήματα ήταν «πραγματικά υπέροχα νέα και υποστηρίζουν πολλά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες» που έδειξαν ότι οι εξωτερικές δραστηριότητες είναι εγγενώς ασφαλείς.

irishtimes 9/4/21


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου