ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός... Ιταλία... Zangrillo: «Ο Covid δεν υπάρχει πλέον, κάποιος τρομοκρατεί τη χώρα»!...;

Αλλά και στην Αγγλία έχουν αρχίσει οι περίεργες δηλώσεις και μάλιστα από τα πλέον "αρμόδια χείλη" :  ΩΠΑ!! ΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ (11/5/2020) ο κ. Τσιόδρας της Αγγλίας στην ανάλογη ενημέρωση για τον COVID-19 και την αποκαλούμενη "πανδημία"; Fake news κι αυτό ή ήταν πληρωμένος από τους "συνωμοσιολόγους", τρομολάγνοι εσείς; " --> Έχουν βαλθεί να ξεσκίσουν τη νοημοσύνη του κόσμου; Είναι, εκτός από ψυχολογικό, κι ένα ευρείας κλίμακας διανοητικό πείραμα μαζικής και οριστικής αποβλάκωσης; Kαι προς τι τα καταστροφικά lockdown για την οικονομία και την ψυχολογία και γενικότερα την καλή υγεία (για πολλούς άλλους λόγους που δεν θα αναλύσουμε εδώ) των ανθρώπων παγκοσμίως..;}


Καθηγητής Milan Zangrillo: «Ο Covid δεν υπάρχει πλέον, κάποιος τρομοκρατεί τη χώρα» (Milan Zangrillo: "Il Covid non esiste più, qualcuno terrorizza il paese")... από τα χείλη του Καθηγητή Alberto Zangrillo και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας.
Έκπληκτη η δημοσιογράφος Lucia Annunziata: "Καθηγητά, είναι πολύ δυνατή η δήλωσή σας". Κι ο καθηγητής απαντάει: "Την
υπογράφω".

Prof. Alberto Zangrillo is Full Professor in Anesthesiology and Intensive Care at Università Vita-Salute San Raffaele and Head of Anesthesia and Intensive Care Unit of IRCCS Ospedale San Raffaele in Milan:
«Μου έρχεται να γελάσω... να σας πως την αλήθεια και σας την λέω επισήμως, ώστε όλοι οι Ιταλοί να το καταλάβουν κι εμπεδώσουν. Σήμερα έχουμε 31 Μάη και περίπου πριν ένα μήνα ακούγαμε τους επιδημιολόγους να μας λένε πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι τέλος Μάη, αρχή Ιούνη, για ένα νέο κύμα και τις ανάγκες για θέσεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Στην πραγματικότητα, από κλινικής πλευράς ο ιός δεν υπάρχει πλέον. Το πιστοποιεί το Πανεπιστήμιο Σαν Ραφαέλε, το πιστοποιεί η μελέτη του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Διευθυντή του Ινστιτούτου Μ. Κλεμέντι [Massimo Clementi is a full Professor of Microbiology and Virology, University], το πιστοποιεί η μελέτη του καθηγητή Σιλβέστρι στο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα [Professor Guido Silvestri, Division Chief, Microbiology and Immunology,Georgia Research Alliance Eminent Scholar in Comparative Pathology. Professor of Pathology and Laboratory Medicine, Emory University School of Medicine], τεστ με ταμπόν αυτών των τελευταίων 10 ημερών έχουν ασήμαντη ποσότητα ιού κι άνευ ενδιαφέροντος, σε σχέση με αυτά σε ασθενείς πριν ένα και δύο μήνες. Το λέω με πλήρη επίγνωση του δράματος των ασθενών που δεν τα κατάφεραν, όμως να δίνουμε προσοχή με τον ίδιο γελοίο τρόπο της Ελλάδας... (σχόλιο: τ' ακούτε ωρέ πατριώτες;πιστεύω σε ένα πεδίο πλήρους γελοιότητας που εμείς επιβάλαμε με την Εθνική Επιστημονική Επιτροπή, δίνοντας λόγο... όχι στους νοσοκομειακούς, όχι στους ιολόγους, τους αληθινούς ιολόγους, στους καθηγητές, σ' αυτούς που είναι πραγματικοί καθηγητές κι όχι σ' αυτούς που αυτοανακηρύσσονται καθηγητές... Ο ιός κλινικά δεν υπάρχει πλέον!»
Κάτι συμβαίνει;
Πρόκειται για την Ιταλία... με τους τηλεοπτικούς σταθμούς κι όλα τα ΜΜΕ να μεταδίδουν τα φορτηγά του στρατού που μεταφέρουν πτώματα στο Μπέργκαμο... [Ας θυμηθούμε, 21 Μάρτη 2020, σε: Τι κρύβει η θεατρική προβολή θυμάτων κορωνοϊού -και fake news- στο Μπέργκαμο της Ιταλίας;].Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου