ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Tο γεωπολιτικό "σκληρό πόκερ" του Ερντογάν έχει αρχίσει να αποκτάει επικίνδυνα πολεμικές διαστάσεις
ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΜΕ ΤΗΝ "ΈΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ" ΕΡΝΤΟΓΆΝ ("Οι Έλληνες ρίχνουν βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο") :

Με πρώτη φάση του ολοφάνερου, αν και ακήρυχτου ακόμη επίσημα, πολέμου προς την Ελλάδα το άνοιγμα των πορτών (όπως αποκαλεί ο σουλτανόπληκτος το άνοιγμα των συνόρων, αθετώντας πλήρως τη συμφωνία με Ευρώπη) και την κατακλυσμική ροή πολλών χιλιάδων μεταναστών, επί το πλείστον και όχι προσφύγων με την αιτιολόγηση που δίνεται παγκοσμίως σε αυτό τον "εύθραυστο όρο", προς τον Έβρο και το ανατολικό Αιγαίο. Διόλου απίθανο το ενδεχόμενο ανάμεσά τους να κρύβονται και τζιχαντιστές σε διατεταγμένη αποστολή, κάτι που είχαν πρόσφατα παραδεχτεί και οι ελληνικές Αρχές, οι οποίοι με συγκεκριμένο δρομολόγιο από Σομαλία (π.χ.) προς Τουρκία "χάνουν" στη διαδρομή τα χαρτιά τους (πάει περίπατο η "ταυτοποίηση"), πριν προωθηθούν στα ελληνικά νησιά... Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες μεταναστών (παρακολούθησε το παραπάνω βίντεο),που κατάφεραν να εισχωρήσουν στην Ελλάδα, για το πώς οι Τούρκοι πετάνε άνδρες και γυναικόπαιδα μέσα στο ποτάμι του Έβρου για να κολυμπήσουν μέχρι την άλλη πλευρά, κι επονείδιστες μεθοδοι από την τουρκική μεριά (Λέσβος: Οι Τούρκοι πνίγουν παιδιά στη θάλασσα! Ο ρόλος τουρκικής ακταιωρού στην περιοχή της ανείπωτης τραγωδίας), προκειμένου να ρολάρει το σχέδιο με την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική "εισβολή" (πριν τη στρατιωτική;) στα ήδη βεβαρυμένα νησιά κι αδύναμα στο να ανταπεξέλθουν στην "υποδοχή" των ταλαιπωρημένων, σαφώς εξαπατημένων και εκμεταλλεύσιμων αυτών ανθρώπων. Όπως, εκτός από τον κάθε
Ερντογάν και προστατευόμενό του διακινητή και όχι μόνο, κι από δεκάδες ΜΚΟ με βρώμικο ρόλο και με πακτωλούς αδιαφανούς χρηματοδότησης στη διάθεσή τους. Και, πρέπει να προσθέσουμε, με πρόσφατες τις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις κατοίκων και αστυνομίας για το φιάσκο των "κλειστών δομών". Καταστάσεις δηλαδή άκρως βολικές για την τουρκική γεωπολιτική σχεδίαση, μετά και το διαφαινόμενο στρατιωτικό της στραπάτσο στη Συρία και παρά τα "γαβγίσματα" προς τον Άσσαντ, την Ευρώπη (βλέπε άρθρο στη συνέχεια) και το γλείψιμο προς τον Πούτιν...
Σε λίγο παλιότερη ανάρτηση {"Γεωπολιτική Ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο" (μήπως ξεκινούν, έστω και αμυδρά στην αρχή, να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου;) } είχα προσδιορίσει την άνοιξη ως πιθανή περίοδο "ατυχήματος" στο Αιγαίο, εποχή που αναμένεται και η συναρμολόγηση των περίφημων ρωσικών πυραύλων S-400 στα τουρκικά παράλια, που "δίνουν άλλο αέρα" στην Τουρκία σε διαφαινόμενη πολεμική σύρραξη, έστω και μικρού χρονικού διαστήματος, προκειμένου να δημιουργηθούν "τετελεσμένα" στην πλούσια σε υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρίτες) θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου. Ήδη ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο με πραγματικά πυρά από την ελληνική πλευρά και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. 

Ελπίζουμε ότι θα πέσουμε τελείως έξω στις ανησυχίες αυτές...

 Ερντογάν: Οι Έλληνες ρίχνουν βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο

 Ακόμα ένα προκλητικό παραλήρημα είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελληνική πλευρά ρίχνει βόμβες στους πρόσφυγες στον Έβρο για να μην περάσουν τα σύνορα!
Μιλώντας σε συνεδρίαση του συμβουλίου του κόμματός του (AKP) στην Άγκυρα, υποστήριξε πως οι Ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα δεν χρησιμοποιούν μόνο δακρυγόνα αλλά και αληθινές βόμβες εναντίον των προσφύγων.

“Η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της”


Η Ευρώπη «πρέπει να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί», επανέλαβε επίσης ο Ερντογάν.
«Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε, σε ομιλία του στην Άγκυρα.

 

“Εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη”


«Εκατομμύρια» μετανάστες θα κατευθυνθούν «σύντομα» προς την Ευρώπη είπε ο Ερντογάν.

«Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας (την Παρασκευή) ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Οι αριθμοί αυτοί, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα όσα διαπίστωσαν οι ανταποκριτές του επί τόπου, «φαίνονται υπερβολικά υπερεκτιμημένοι».

Απευθυνόμενος εξάλλου στο συριακό καθεστώς, ο Ερντογάν είπε ότι οι απώλειες σε στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει υποστεί μέχρι τώρα λόγω των επιθέσεων της Τουρκίας και των ανταρτών «είναι απλώς η αρχή». Κάλεσε τις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν στις γραμμές που έχει καθορίσει η Άγκυρα απειλώντας πως αν δεν το κάνουν «δεν θα μείνει κεφάλι στους ώμους τους».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

Συνάντηση με Μπορίσοφ και Μέρκελ


Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Έχει επίσης δηλώσει ότι ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ελπίζει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας, στις συνομιλίες που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα.
Η Τουρκία και οι αντάρτες τους οποίους στηρίζει έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους στο Ιντλίμπ εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις την Κυριακή αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ναϊράμπ, στα ανατολικά του Χαλεπιού.


δανειστήκαμε το παραπάνω άρθρο από το newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου