ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Σωστή Διατροφή Για Έξτρα Ενέργεια

juice
risotto Milanese (4) sito304 sito207


Γνωρίζουμε πως με την διατροφή μας οι άνθρωποι λαμβάνουμε ΕΝΕΡΓΕΙΑ που την χρησιμοποιούμε για να επιβιώσουμε. Ετσι τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, μόνο που η Παρατήρηση του Ολοφάνερου, άλλα μας δείχνει.

Λίγο οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας,‭ ‬λίγο οι απαιτήσεις τις δουλειάς,‭ ‬λίγο το νέφος της πόλης,‭ ‬λίγο η κακή διατροφή,‭ ‬μας οδηγούν τελικά σ’ ένα‭ ‬αναμενόμενο‭ ‬αποτέλεσμα‭ ‬…‭ ‬την κόπωση και την κατάθλιψη, δηλ. το χάσιμο της πολύτιμης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ μας, που κανονικά θα έπρεπε να μας δίνει η διατροφή μας.

‬Η κόπωση όταν δεν προέρχεται από‭ ‬οργανικά αίτια,‭ ‬είναι ένα‭ «‬καμπανάκι‭» ‬που μας ειδοποιεί ότι‭ ‬πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο τον οργανισμό μας.‭ ‬Πιο συγκεκριμένα η σωστή διατροφή,‭ ‬μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην καταπολέμηση της κόπωσης.‭ ‬

Η υγεία µας είναι το αποτέλεσµα των τροφών που τρώµε. Το σώµα µας, από το κεφάλι ως τα ακροδάχτυλα, από µέσα ως έξω, η συναισθηµατική µας υγεία, το νεανικό µας σφρίγος εξαρτώνται από το είδος της τροφής µας.

Μια ισορροπηµένη δίαιτα πρέπει να µας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην ιδανική ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισµός µας. Μη νοµίζετε όµως ότι χρειάζεται να γίνουµε παντογνώστες για να κάνουµε µια σωστή δίαιτα. Αρκεί να µάθουµε τη βασική αρχή, ότι µαζί µε όποια άλλη πηγή πρωτεϊνών δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι µας τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά στη φυσική τους κατάσταση, στην εποχή τους, και χωρίς κατάλοιπα φυτοφαρµάκων.


Ένα βασικό σηµείο που πρέπει να καταλάβουµε όλοι οι καταναλωτές και ιδιαίτερα όσοι έχουν παιδιά είναι ότι το αφράτο ψωµί, η άσπρη ζάχαρη και τα αναψυκτικά µας ξεγελούν, κάνοντάς µας να νοιώθουµε χορτάτοι και καλοταϊσµένοι, ενώ στην πραγµατικότητα µας δηµιουργούν υποσιτισµό και δηλητηριάζουν το σώμα και την ψυχή μας!


Γιατί µας γεµίζουν µε θερµίδες, με χημικά και χωρίς να µας δίνουν τα ανάλογα θρεπτικά συστατικά, μιας και δεν τα περιέχουν κι έτσι µας οδηγούν αναπόφευκτα σε ανεπάρκεια βιταµινών και ανόργανων συστατικών. Το σώµα και το µυαλό µας χρειάζονται βιταµίνες και ανόργανα συστατικά. Αυτά διευκολύνουν χιλιάδες απαραίτητων αντιδράσεων αλλά δεν είναι τα ίδια οι πηγές ενέργειας. Χρειαζόµαστε τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στα όσπρια και πολλές φυτικές πηγές. Οι πρωτεΐνες έχουν πάνω από είκοσι αµινοξέα, από τα οποία οκτώ είναι απαραίτητα. Το σώµα µπορεί να συνθέσει τα υπόλοιπα δώδεκα από τα άλλα αµινοξέα. Εάν όµως λείπει ένα από τα οκτώ απαραίτητα αµινοξέα, τα άλλα δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν αποτελεσµατικά.

Το ανθρώπινο σώµα είναι «προγραµµατισµένο» να παίρνει από τις τροφές τα 40 µε 45 θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται και δεν τα συνθέτει µόνο του, όπως κάνουν τα φυτά. Χρειαζόµαστε λίπη για θερµίδες και για τον σχηµατισµό δοµικών στοιχείων. Οι υδατάνθρακες που αποτελούνται από άµυλο και σάκχαρα χρησιµοποιούνται από το σώµα και τον νου µας για ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Μετά από ένα γεύµα πλούσιο σε υδατάνθρακες εµφανίζεται µια γρήγορη αύξηση θρυπτοφάνης στον εγκέφαλο, που ακολουθείται από αύξηση της σεροτονίνης. Και επειδή η σεροτονίνη είναι ένα ισχυρό αγγειοσυσταλτικό, που βοηθάει τον εγκέφαλο στον έλεγχο των λειτουργιών, βλέπουµε ότι µε το ανάλογο είδος τροφής µπορούµε να αυξήσουµε, να διατηρήσουµε ή να ελαττώσουµε τα επίπεδα της σεροτονίνης κι έτσι να επηρεάσουµε θετικά ή αρνητικά βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως την αντίληψη και τη σκέψη.

Ποιά είναι αυτά τα τρόφιμα σύμμαχοι της υγείας και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ μας;‬


Χλιαρό νερό με λεμόνι,‭ ‬το φυσικό ενεργειακό ποτό. Ένας μοναδικός συνδυασμός που μας χαρίζει ευεξία απομακρύνοντας από τον οργανισμό τις βλαβερές τοξίνες.‭ ‬Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες κάθε πρωί σε χλιαρό νερό.‭ Χλιαρό νερό με λεμόνι, είναι το πρώτο που πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας, ναι, είναι πολύ απλό και τα οφέλη πάρα πολλά για να τα αγνοήσεις. Όπως το βράδυ πριν ξαπλώσουμε πρέπει να τρώμε μια κουταλιά μέλι, έτσι και το πρωί χρειαζόμαστε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι.

Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία!

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ φορτωμένο για ένα σωστό πρωινό, αλλά αν μπορείς να βρεις χρόνο μόνο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι χλιαρό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Ας μάθεις γιατί να το κάνεις:

1) Ενισχύει το ανοσοποιητικό Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

2) Τα λεμόνια είναι απίστευτα αλκαλική τροφή!!! Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται). Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία.

3) Βοηθά στην απώλεια βάρους Τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα. (όπως και το μέλι το βράδυ)

4) Ενισχύει την πέψη Το χλιαρό νερό χρησιμεύει για την τόνωση της γαστρεντερικής οδού. Τα λεμόνια και τα λάιμς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

5) Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών επειδή αυξάνει το ποσοστό ούρησης. Επομένως οι τοξίνες αποβάλλονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα.

6) Καθαρίζει το δέρμα Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.

7) Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης (προφανώς). Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο (κόπωση των επινεφριδίων), δεν μπορεί να εκτελέσει όλες τις κατάλληλες λειτουργίες του, αυτό οδηγεί σε συσσώρευση τοξικών ουσιών, άγχος, δυσκοιλιότητα και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Τα Επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, και μαζί με το θυρεοειδή δημιουργούν ενέργεια. Επίσης εκκρίνουν σημαντικές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της αλδοστερόνης. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια που ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού και τη συγκέντρωση των μεταλλευμάτων, όπως το νάτριο στο σώμα μας, βοηθώντας μας να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Τα επινεφρίδια είναι επίσης υπεύθυνα για τη μείωση του άγχους.

Υιοθετώντας μόνο αυτή την πρακτική, πίνοντας ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί αλλάζει ριζικά η υγεία μας και η ενέργεια μας.

Η συνταγή είναι πολύ απλή-ένα φλιτζάνι χλιαρό ( και ποτέ ζεστό ή καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι, το πίνουμε γουλιά-γουλιά … και μετά από το πρωινό ντούζ, παίρνουμε το πρωινό μας για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

‬Μέλι η τροφή των θεών.
Και όχι άδικα…‭ ‬το μέλι είναι μια φυσική γλυκαντική τροφή,‭ ‬αποτελείται από γλυκόζη και φρουκρόζη,‭ ‬είναι πλούσιο σε σίδηρο,‭ ‬ασβέστιο,‭ ‬κάλιο,‭ ‬μαγνήσιο αλλά και σε βιταμίνες‭ ‬B1,B2,B3,B5‭ ‬και‭ ‬B6.‭ ‬Γι‭’‬ αυτό το λόγο παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική,‭ ‬αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση.‭ ‬Ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού,‭ ‬χαρίζει στον κουρασμένο μας οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται.‭

Ξηροί καρποί,‭ ‬το ιδανικό σνακ. Η έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό,‭ ‬αποτελεί μια απο τις βασικότερες αιτίες κούρασης.‭ ‬Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο αλλά και σε συνένζυμο‭ ‬Q10‭ ‬το οποίο έχει αποδειχθεί ότι τονώνει την διάθεση και καταπολεμά την κούραση και την κατάθλιψη.‭ Γεμίστε σακουλάκια με‭ ‬50‭ ‬γρ.‭ ‬ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και πάρτε το μαζί σας στην‭ ‬δουλεία σαν σνακ.‭

Μαύρη σοκολάτα,‭ ‬ότι χρειάζεται ο εγκέφαλος.‭ ‬Η μαύρη σοκολάτα αυξάνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο,‭ ‬συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βελτίωση της μαθησιακής λειτουργίας.‭ ‬Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά,‭ ‬ βιταμίνες(Β1,‭ ‬ Β2,‭ ‬Β3,‭ ‬Β9‭) ‬και μέταλλα‭ (‬κάλιο,‭ ‬ χαλκός,‭ ‬σίδηρο,‭ ‬μαγνήσιο‭)‬.‭ ‬Αρκούν‭ ‬3‭ ‬κομματάκια για να δώσουν στον οργανισμό μας την τόνωση που χρειάζεται.‭

Φρέσκα‭ ‬εποχιακά‭ ‬φρούτα,‭ ‬θωράκιση του οργανισμού: Τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά,‭ ‬βιταμίνες,‭ ‬νερό και φυτικές ίνες.‭ ‬Αποτελούν εξαιρετική επιλογή ως σνακ,‭ ‬καθώς ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού,‭ ‬συμβάλλουν στην μείωση των συμπτωμάτων κούρασης και παρέχουν ενέργεια.‭

Υδατάνθρακες ‬οι‭ «‬καλοί‭» ‬και οι‭ «‬κακοί‭»‬. Η πρωταρχική λειτουργία των υδατανθράκων είναι η παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα.‭ ‬Ένα ένζυμο που ονομάζεται αμυλάση βοηθά στην διάσπαση των υδατανθράκων σε γλυκόζη‭ (‬σάκχαρο αίματος‭)‬,‭ ‬η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό.‭ ‬Υπάρχουν‭ ‬2‭ ‬τύποι υδατανθράκων,‭ ‬οι απλοί υδατάνθρακες(κακοί‭) ‬και οι σύνθετοι υδατάνθρακες(καλοί‭)‬.‭

‬Η διαφορά είναι ότι οι απλοί υδατάνθρακες ή οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες,‭ ‬όπως είναι η ζάχαρη,‭ ‬το λευκό ψωμί,‭ ‬τα γλυκά,‭ ‬το αλεύρι κλπ.,‭ ‬αφομοιώνονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό εκτοξεύοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.‭ ‬Αυτό έχει ως συνέπεια να πεινάσουμε πιο γρήγορα και αισθανόμαστε κουρασμένοι.‭

‬Από την άλλοι οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως είναι όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως,‭ ‬το μαύρο ψωμί,‭ ‬τα όσπρια κλπ.,‭ ‬λόγω τον φυτικών ινών διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης σταθερά.‭ ‬Το αποτέλεσμα είναι να αισθανόμαστε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια για περισσότερη ώρα.‭

‬Σουσάμι ‬…‭ ‬άνοιξε. Το σουσάμι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και ασβεστίου.‭ ‬Ο σίδηρος είναι αναγκαίος για την οξυγόνωση του εγκεφάλου,‭ ‬μειώνει την νευρικότητα και συμβάλλει στην συγκέντρωση και ενισχύει την πνευματική απόδοση.

Ψάρια, πλούσια σε λιπαρά Ω-3 …‬για να μην ξεχνάμε‭!‬ Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι:, ‬το σκουμπρί,‭ ‬η σαρδέλα,‭ ‬ο σολομός,‭ ‬ο τόνος ο γαύρος και η ρέγγα,‭ ‬είναι πλούσια σε Ω-3‭ ‬λιπαρά οξέα.‭ ‬Τα Ω-3‭ ‬λιπαρά οξέα ενισχύουν την πνευματική απόδοση,‭ ‬δρουν προστατευτικά στο νευρικό σύστημα και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στον περιορισμό του άγχους.‭

Αν σας ρωτούσαν τι σχέση έχει ο λιναρόσπορος με εσάς, τι θα λέγατε; «Προφανώς καμία», θα απαντούσατε γελώντας, στην αιφνιδιαστική και αλλοπρόσαλλη ερώτηση. Αλλά ο λιναρόσπορος είστε εσείς οι ίδιοι. Σύμφωνα με την πιο αρχαία ιατρική των Ινδών, την Aγιουρβέδα, όλα τα ζωτικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή το αίμα, οι μύες, το λίπος, ο μυελός, τα κόκαλα και ο αναπαραγωγικός ιστός, είναι σχηματισμένα από τα ίδια στοιχεία ενέργειας, μνήμης και δονήσεων με τα οποία είναι φτιαγμένος ολόκληρος ο φυτικός κόσμος …και το κυριότερο, συντηρούνται ανά τους αιώνες από την τροφή και τους ρυθμούς που παράγει η φύση. O σκοπός της φυσικής τροφής, που είναι τα φυτά και οι ρίζες, είναι να αναζωογονήσει τις μνήμες των ζωτικών μας ιστών.

Στην Ελλάδα τις κύριες παραγωγικές διαδικασίες της τροφής, αποτελούσαν η γεωργία και η κτηνοτροφία, αν και ποτέ δεν σταμάτησε η καρποσυλλογή και το κυνήγι. Το είδος της καλλιέργειας εξαρτάται κυρίως από το κλίμα και το έδαφος. Στην Ελλάδα έχουμε δημητριακά, ελιές και αμπέλια, την λεγόμενη Μεσογειακή Τριάδα. Σημαντικό ρόλο στην διατροφή, παίζουν το μέλι και το αλάτι (όχι του εμπορίου)

Ο γιόγκι ας τρώει μετρημένα και λιτά διαφορετικά,
όσο έξυπνος κι αν είναι, δεν θα έχει επιτυχία
.  Σίβα Σαμχίτα

Υγεία, Τα θαυματουργά γιατροσόφια ! Τα φάρμακα είναι πανάκριβα και φυσικά φαρμάκια για τον άνθρωπο που θέλει να είναι υγιής. Η Φύση από την άλλη απλόχερα και δωρεάν διαθέτει ό,τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι γερός και δυνατός αλλά και να ανανήψει από μια ασθένεια που θα προκύψει. Φυσικά και οι φαρμακοβιομηχανίες που διαφεντεύουν ετούτο το μαντρί δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο του κοπαδιού και φροντίζουν ώστε οι κάτοικοι του μαντριού να μην έχουν πρόσβαση στην γνώση της φύσης. Εσύ από την άλλη φρόντισε ΜΟΝΟΣ σου να αναλάβεις δράση για να παραμείνεις υγιής και γεμάτος ενέργεια, που τόσο φοβούνται. Μάθε λοιπόν και ανέλαβε ΔΡΑΣΗ, ΤΩΡΑ.

Μισή ώρα πριν τον ύπνο μια μικρή κουταλιά ένα καλό μέλι, βοηθά στον ύπνο και ταΐζει τον ενεργοβόρο εγκέφαλο ενώ κοιμάστε.

Μια κούπα χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι ή πορτοκάλι όταν ξυπνάτε το πρωί και πριν βάλετε στο στόμα σας οτιδήποτε άλλο.

Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.

Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.

Τρώτε όλες τις εποχές του έτους μπανάνες. Δεν περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες (περίπου 100 θερμίδες μία μικρή μπανάνα), είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β, ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο και βοηθούν στην αντιμετώπιση των κραμπών, της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας και των γαστρεντερικών διαταραχών.

Πίνετε πολύ νερό. Πιείτε νερό (ΣΩΣΤΟ ΝΕΡΟ και όχι της βρύσης ) αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, μαζί με ένα κουταλάκι λιναρόσπορο χρυσό ολόκληρο, θα το αγαπήσει το έντερο σας. Πριν, κατά την διάρκεια και μετά την άσκηση και τουλάχιστον άλλα τέσσερα ποτήρια κατά την διάρκεια της ημέρας. Το νερό δεν παχαίνει γιατί δεν έχει θερμιδογόνα συστατικά και βοηθά στην γρηγορότερη αποβολή των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό. Αρκεί το ίδιο το νερό να μην έχει άχρηστες ουσίες, φθόριο, χλώριο και ακαθαρσίες. Βάλτε ένα καλό φίλτρο στην βρύση σας.

Μην ξεχνάτε ότι αν βάλετε το φαγητό σας σε ένα πιο μικρό πιάτο, θα δείχνει περισσότερο. Κάντε το “λίγο” να φαίνεται “πολύ” κι αρκεστείτε σε αυτό. Ποσότητα φαγητού …και το μέγεθος μετράει.

Όλες οι τροφές επιβάλλεται να τρώγονται με μέτρο. Η προτίμησή σας πρέπει να στραφεί προς τις φυτικές τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε μέταλλα και βιταμίνες και σε τροφές με «λίγα λίπη» όπως το ψάρι ελάχιστες φορές. Επίσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος και την αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων, οσπρίων και λαχανικών. Εμείς λέμε το κρέας το κόβουμε “μαχαίρι” και το υποκαθιστούμε με λαχανικά γιατί θέλουμε να είμαστε υγιείς. Ορισμός και Μέτρο Υγιούς Ανθρώπου.

Ένα καλό διαιτολόγιο πρέπει να περιέχει μια μεγάλη ποικιλία τροφών από τις βασικές ομάδες τροφίμων: Ποτέ τροφές αίματος (Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.) Γιαούρτι ή γάλα (ομάδα γαλακτομικών φυτικών από ξηρούς καρπούς ή ρύζι και όχι Γάλα Δηλητήριο) αρακά ή όσπρια, φύτρα, σπόρους, δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά και πλήρη προϊόντα αλευριού Ζέας, Ντίνκελ ή Καμούτ (ομάδα υδατανθρακών), φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο.


Το διαβάσαμε στο terra papers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου