ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ακτιβιστές απελευθέρωσαν 200 Beagle που προορίζονταν για πειράματα


 
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 100 περίπου ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σε μια διαμαρτυρία κατά των πειραμάτων στα ζώα, έξω από το Royal Institution στην περιοχή Σάο Ρόκε. Κατά την διάρκεια της νύχτας (ξημέρωμα Παρασκευής 18 Οκτωβρίου) κατάφεραν να διασώσουν περίπου 200 σκυλιά Beagle που προορίζονταν για πειράματα.

Beagle τα σκυλιά των εργαστηρίων…

Το αντικείμενο δοκιμών σε ζώα είναι για πολλά εργαστήρια τα σκυλιά Beagle, μιας και έχουν εκτραφεί να είναι φιλικά, υπάκουα, και είναι ευκολότερη η χρήση τους, και αν και τα υποβάλουν σε διάφορα πειράματα, με ένεση, εισπνοή ή ταΐζοντας τα με τα σκευάσματα, αυτά δεν είναι επιθετικά.

Τα σκυλιά πειραματόζωα ζουν περιορισμένα σε κλουβιά, συχνά σε κτίρια χωρίς φυσικό φως, και έτσι συνήθως περνάνε για όλη τους την ζωή, χωρίς να έχουν δει ποτέ τον ήλιο ή τον ουρανό, ακόμα και το φυσικό έδαφος είναι άγνωστο για αυτά.

Ακόμα στα σκυλιά πολλές φορές αν όχι όλες, αφαιρούν τις φωνητικές τους χορδές, για να μην ακούγονται όταν κλαίνε.

Τρέφονται με ειδικά σκευάσματα, ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα τους, πράγμα που σημαίνει ότι η τροφή τους δεν έχει γεύση, δεν παίζουν έξω ή να αλληλεπιδρούν με άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Με λίγα λόγια, τα σκυλιά αυτά γεννήθηκαν για να ζουν σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον, και να δέχονται συνέχεια δόσεις πόνου και δηλητηρίων.

Το είδαμε ΕΔΩ μέσω του Ιndymedia Athens
Στο δε Indymedia αναρτήθηκαν και τα παρακάτω διαφωτιστικά και σημαντικά από ANTIΦA:
  • 33 λόγοι που η ζωοτομία είναι άσκοπη
1)Λιγότερο από το 2% των ανθρώπινων ασθενειών (1.16%) συναντώνται ποτέ στα ζώα.

2)Σύμφωνα με πρώην επιστημονικό ανώτερο υπάλληλο του Huntingdon Life Sciences, τα πειράματα στα ζώα και τα ανθρώπινα αποτελέσματα συμφωνούν με μόνο κατά “5%-25% κάθε φορά.” (Το ρίξιμο ενός νομίσματος “κορόνα ή γράμματα” θα ήταν πιο ακριβές.)

3) Το 95% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται αμέσως σαν άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

4)Τουλάχιστον 50 φάρμακα στην αγορά προκαλούν καρκίνο στα ζώα των εργαστηρίων. Επιτρέπονται επειδή αναγνωρίζεται ότι οι ζωικές δοκιμές δεν είναι σχετικές.


5)Η Procter & Gamble χρησιμοποίησε ένα τεχνητό άρωμα παρά το γεγονός ότι αυτό απέτυχε στις ζωικές δοκιμές, προκαλώντας δηλαδή όγκους στα ποντίκια. Είπαν ότι τα αποτελέσματα των ζωικών δοκιμών είχαν “λίγη σχετικότητα με τους ανθρώπους.”

6)Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν για το ότι τα πειράματα σε ζώα μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα “λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ζώων και ανθρώπων”, το 88% των γιατρών συμφώνησαν.

7)Οι αρουραίοι είναι μόνο κατά 37% αποτελεσματικοί στον προσδιορισμό του τι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. (Πάλι, το χτύπημα ενός νομίσματος θα ήταν ακριβέστερο).

8)Τα τρωκτικά είναι τα ζώα που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα στην έρευνα του καρκίνου. Δεν παθαίνουν ποτέ καρκινώματα, την ανθρώπινη μορφή καρκίνου, η οποία έχει επιπτώσεις στις μεμβράνες (π.χ. καρκίνος του πνεύμονα). Τα σαρκώματά τους έχουν επιπτώσεις στο κόκκαλο και το συνδετικό ιστό: αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν.

9)Μέχρι και το 90% των αποτελεσμάτων των ζωικών δοκιμών απορρίπτονται δεδομένου ότι είναι μη εφαρμόσιμα στον άνθρωπο.

10) Τα αποτελέσματα από τα ζωικά πειράματα μπορούν να αλλάξουν από παράγοντες όπως η διατροφή και η κλινοστρωμνή. Η κλινοστρωμνή έχει προσδιοριστεί πως δίνει ποσοστά καρκίνου περισσότερο από 90% και σχεδόν μηδέν κάτω από την ίδια πίεση σε ποντίκια σε διαφορετικές θέσεις.

11) Οι διαφορές φύλων μεταξύ των εργαστηριακών ζώων μπορούν να προκαλέσουν αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτό δεν αντιστοιχεί στους ανθρώπους.

12) Το 9% των αναισθητοποιημένων ζώων, που πρόκεται να επανέλθουν, πεθαίνουν.

13) Ένα κατ’ εκτίμηση 83% των ουσιών, μεταβολίζεται από τους αρουραίους με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στους ανθρώπους.

14) Οι προσπάθειες να μηνυθούν οι κατασκευαστές του φαρμάκου Surgam, απέτυχαν λόγω της κατάθεσης ειδικών γιατρών ότι “τα στοιχεία από τα ζώα δεν θα μπορούσαν να παρεκτειθούν ακίνδυνα σε ασθενείς.”

15) Ο χυμός λεμονιού είναι θανάσιμο δηλητήριο, αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η βοτουλίνη είναι ασφαλή σύμφωνα με τις δοκιμές σε ζώα.

16) Τα γενετικά τροποποιημένα ζώα δεν είναι πρότυπα για τις ανθρώπινες ασθένειες. Το ποντίκι mdx υποτίθεται πως αναπαριστά τη μυϊκή δυστροφία, αλλά οι μύες αναπαράγονται χωρίς επεξεργασία.

17) Το 88% των θνησιγενειών προκαλούνται από τα φάρμακα που περνούν ως ασφαλή τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με μια μελέτη στη Γερμανία.

18) Το 61% των γενετικών προβλημάτων προκαλούνται από φάρμακα που έχουν περάσει τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Τα ποσοστά ατέλειας είναι 200 φορές όσο ήταν στα μεταπολεμικά επίπεδα.

19) Ο ένας στους έξι ασθενείς είναι στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας θεραπείας που έχουν πάρει.

20) Στην Αμερική, 100.000 θάνατοι ετησίως αποδίδονται στην ιατρική περίθαλψη. Σε ένα έτος 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι νοσηλέυθηκαν εξαιτίας της ιατρικής περίθαλψης.

21)Μια μελέτη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας παρουσίασε ότι τα παιδιά είναι 14 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν ιλαρά αν είναι εμβολιασμένα.

22) Το 40% των ασθενών υφίστανται παρενέργειες ως αποτέλεσμα της θεραπείας των συνταγών.

23) Πάνω από 200.000 φάρμακα έχουν διατεθεί, τα περισσότερα από τα οποία αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 240 είναι “απαραίτητα”.

24) Ένα γερμανικό ιατρικό συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 6% των μοιραίων ασθενειών και το 25% των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από τα φάρμακα. Όλα είναι δοκιμασμένα σε ζώα.

25) Η λειτουργία διάσωσης για τις εκτοπικές εγκυμοσύνες καθυστέρησε 40 χρόνια εξαιτίας της ζωοτομίας.

26)Σύμφωνα με τη Royal Commission σχετικά με τη ζωοτομία (1912), ” Η ανακάλυψη των αναισθητικών δεν οφείλει τίποτα στα πειράματα στα ζώα”. Ο μεγάλος Dr. Hadwen τόνισε ότι “εάν τα ζωικά πειράματα ήταν βάσιμα… η ανθρωπότητα θα είχε ληστευτεί αυτής της μεγάλης ευλογίας της αναισθησίας.” Ο ζωοτόμος Halsey περιέγραψε την ανακάλυψη του Fluroxene ως “ένα από τα πιό δραματικά παραδείγματα των παραπλανητικών στοιχείων από δεδομένα ζώων.”

27) Η ασπιρίνη αποτυγχάνει στις ζωικές δοκιμές, όπως το digitalis (ένα φάρμακο για την καρδιά), οι θεραπείες του καρκίνου, η ινσουλίνη (προκαλεί γενετικά προβλήματα στα ζώα), η πενικιλίνη, και άλλα ασφαλή φάρμακα. Θα είχαν απαγορευθεί εάν η ζωοτομία λαμβανόταν υπόψιν.

28) Στη δικαστική υπόθεση όπου δικάζονταν οι κατασκευαστές της Θαλιδομίδης, απαλάχθηκαν αφότου συμφώνησαν πολυάριθμοι εμπειρογνώμονες ότι οι ζωικές δοκιμές δεν θα μπορούσαν να θεωρούνται βάσιμες για την ανθρώπινη ιατρική.

29) Οι μεταγγίσεις αίματος καθυστέρησαν 200 χρόνια εξαιτίας μελετών σε ζώα, οι μεταμοσχεύσεις κερατοειδών καθυστέρησαν 90 χρόνια.

30) Παρά τα πολλά βραβεία Νόμπελ που απονέμονται σε ζωοτόμους, μόνο το 45% συμφωνεί ότι τα ζωικά πειράματα είναι κρίσιμα.

31) Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ζωικά πειράματα.

32) Τουλάχιστον 33 ζώα πεθαίνουν στα εργαστήρια κάθε δευτερόλεπτο παγκοσμίως· στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.

33) Ο διευθυντής του Research Defense Society, (που υπάρχει για να υπερασπίζει τη ζωοτομία) ρωτήθηκε εάν η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί χωρίς τη χρήση ζώων. Η γραπτή του απάντηση ήταν «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να μαθευτεί ως η «Μεγάλη Αλυσίδα της Ύπαρξης» – που χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει τους ανθρώπους σαν κατάληξη, της οποίας όλα τα άλλα πλάσματα ήταν απλά το μέσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου