ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

"ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ" ? ...

 
 Το χρηματιστήριο Dow Jones έχει υποχωρήσει 11 στις 12 εβδομάδες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από τη χρονιά του "Μεγάλου Κραχ", το 1929. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και θα είναι βιβλικό! 
Τα δε κρυπτονομίσματα έχουν απωλέσει γύρω στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, μιλάμε για τα δύο τρίτα της αξίας τους!
Οι κολοσσοί που είχαν ως τώρα το έλεγχο κοντά του 50% της χρηματιστηριακής αγοράς (Vanguard, Blackrock, State Street Corp. Fidelity Investments International ) κλυδωνίζονται σαν αλαζονικά σκαριά καταμεσής του αγριεμένου ωκεανού {ΘΥΜΗΣΟΥ: BlackRock - The company that owns the world? (BlackRock : Η εταιρεία που...της ανήκει ο κόσμος;) ...} 

Σ' έναν κόσμο όπου έρχονται τα πάνω κάτω και...συντρίβεται κάθε ψευδαίσθηση διαρκείας αιώνων κι επίπλαστη βεβαιότητα αέναης άσκησης εξουσίας...Το ρούβλι, που υπόκειται πια στο νόμο της υποστήριξης από χρυσό, παίρνει το πάνω χέρι στις διεθνείς αγορές και συναλλαγές, εκτοπίζοντας την "κορωνίδα" της αγγλοσαξονικής Δύσης, το δολάριο που αντιστοιχούσε σε κοπανιστό αέρα δημιουργίας και συσσώρευσης αέναου αστρονομικού χρέους, όπου όλοι χρώσταγαν σε όλους...Όσο για το ευρώ; Κοινή φαίνεται πως θα είναι η ταφόπλακα με το δολάριο... "Τρέχουν" πια τα συστήματα μεταφοράς των χωρών BRICS και πολλές χώρες έχουν ήδη επιλέξει αυτό το σύστημα.(ακολουθεί και σχετικός σύνδεσμος, λίγο παρακάτω), σε αντικατάσταση του ως τώρα κυρίαρχου συστήματος SWIFT !

 Βλέπεις, κανείς από τους "νταήδες" της Ε.Ε. "δεν υπολόγισε", τάχα μου, τις αβάσταχτες "αντικυρώσεις" για τις εξαρτώμενες από την ενέργεια της Ρωσίας οικονομίες τους.΄Όταν στήριξαν "ψυχή τε και σώματι" το φιλο-ναζιστικό στυγνό καθεστώς του... κλόουν  -  χορευταρά  -  "έξω καρδιά" Ζελένσκυ, που "τοποθετήθηκε" στη θέση του προέδρου μετά την "πολύχρωμη επανάσταση" του 2014, με συνδρομή και των νεοναζιστικών "δακτύλων", εκτός από τη "χείρα βοηθείας" της Δύσης{ Πώς οι νεοναζί πήραν την εξουσία στο Κίεβο το 2014 με την στήριξη των ΗΠΑ - Τι αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ από τη Γαλλία (δηλαδή από τη Δύση)!}. Κι αδιαφόρησαν πλήρως για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών τους. 

Διαβάζουμε για νέες κινήσεις-ματ στη γεωπολιτική σκακιέρα, όπου η αποικιοκρατική αγγλοσαξονική μονοπολικότητα καταποντίζεται: " Κολοσσιαία οικονομική συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και άλλων 7 χωρών αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία - Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, και Χιλή μαζί τους - Αίτημα να ενταχθούν στους BRICS και από Ιράν, Αργεντινή. Το νέο σχήμα έχει πληθυσμό 3,6 δισ. ανθρώπων, δηλαδή περισσότερο από το 50% των κατοίκων του πλανήτη!".  Γενικά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και παταγώδεις (δες κι εδώ: Γκρεμίζεται η Ηγεμονία των ΗΠΑ: H Σ. Αραβία τιμολογεί τον “μαύρο χρυσό” σε Γουάν – Πετρελαϊκή Συμμαχία με Κίνα-Ρωσία).

 Το μεγάλο οικονομικό αφεντικό της με ναζιστικές καταβολές "Ενωμένης Ευρώπης" (της Διεθνούς των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών του στυγνού ολοκληρωτισμού και των μεγάλων τοκογλύφων κατά της αυτοδιάθεσης και ελευθερίας των λαών), η Γερμανία, που με το colpo grosso του "κοινού νομίσματος" και της ..."ισονομίας" στα χαρτιά μόνο, διέλυσε τοπικές οικονομίες, επιβάλλοντας φονική λιτότητα και μια σκληρή "μπότα" κατακτητή στη γηραιά Ήπειρο (και πάλι, μέσω αδιαφανών οικονομικών μεθοδεύσεων αυτή τη φορά), πλέον βλέπει την οικονομία της να διαλύεται...! Και τα "απόνερα" των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας της να απειλούν σοβαρά, εκτός από την ενεργειακή της ασφάλεια, αναπόφευκτα και την εξαγωγική της βιομηχανία, την "ατμομηχανή του τρένου" αλλιώς...! Μετά τη διακοπή του 60% της παροχής φυσικού αερίου από Ρωσία (δηλαδή τι περίμενε η γερμανική ηγεσία; να επιβάλλει "κυρώσεις" και οι Ρώσοι να μην αντιδράσουν;), κι ενώ προβλέπεται να κλείσει οριστικά ίσως η στρόφιγγα... Κι όχι μόνο γι' αυτήν, αλλά και για άλλους "σκληρούς" της κακιάς ώρας στην Ευρώπη, κι ενώ  σύμφωνα και με τα ΜΜΕ, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κηρύξει το επίπεδο συναγερμού του εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο...

Διαβάζουμε κι εδώ: («Θα σταματήσουμε όταν η βενζίνη φτάσει τα 3,5 ευρώ και πέσουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις !») " Η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει δύο πολιτικά και οικονομικά υπερόπλα που διαθέτει. Το κλείσιμο, αργά και βασανιστικά, της στρόφιγγας του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τα αδιάθετα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ εξαπλώνεται η επισιτιστική κρίση.
Οι 27 της Ε.Ε. βλέπουν μπροστά τους τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με τη Γερμανία να δηλώνει πλέον ευθέως ανοιχτά και επισήμως τη «δύσκολη κατάσταση» στον ενεργειακό τομέα και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την επιδεινούμενη κατάσταση.
Οι Ευρωπαίοι λειτουργούν και κινούνται ως υπνωτισμένοι στην κρίση της Ουκρανίας. Υπερτερούν των ΗΠΑ σε βαριές πολιτικές φρασεολογίες απέναντι στη Ρωσία και τον Πούτιν, συμφωνούν και εφαρμόζουν πληθώρα τιμωρητικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αλλά οι μόνοι που πληρώνουν «χοντρά το μάρμαρο» είναι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, που κατά τα άλλα… τιμωρούν τον Πούτιν."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου