ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

"Παγκόσμιες εξελίξεις: Νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα & νόμισμα ανακοίνωσαν Κίνα-Ρωσία – Σταματούν οι αποπληρωμές χρεών σε δολάρια!"


ΘΥΜΗΣΟΥ και συνέδεσε: "ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ" ? ...
ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΣΧΟΛΙΟΥ, αφιερωμένου και σε κάποιους Ευρωπαίους "ηγέτες" (ο Claus και η παρέα του να τους κάνουν ηγέτες, δηλαδή!) που αντί να κρατήσουν στάση ουδετερότητας ή έστω να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στο ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς (η φωλιά του Φιδιού!), εντούτοις έστειλαν βαρύ οπλισμό, παίρνοντας και μόνοι τους μια τέτοια απόφαση με το "ειδικό βάρος" που συνεπαγόταν η επιλογή, στα πλαίσια των "κυρώσεων" με τις οποίες γελάνε ακόμα και τοι πέτρες, δηλώνοντας και ότι έχουν ταχθεί στη..."σωστή πλευρά της Ιστορίας", σ' ένα ρεσιτάλ οξυδέρκειας :

Καλέ, για ποιον(-ους) έρχεται το "πτηνό" ?

" Η αξία του νέου νομίσματος θα προέρχεται από την σύνθεση των αξιών των νομισμάτων και από την χρηματιστηριακή αξία αγαθών: Όπως οι υδρογονάνθρακες, το σιτάρι, η ζάχαρη, ο καφές, η σόγια, το νερό (!), άλλους φυσικούς πόρους και 15 ακόμα εμπορεύματα, κυρίως μέταλλα. Οι προσομοιώσεις δείχνουν ότι αυτή η σύνθεση το καθιστούν πιο ανθεκτικό στις οικονομικές κρίσεις τύπου Leman Brothers. Ιδού γιατί συγκέντρωναν σιτάρι Ρωσία και Κίνα (παρά το γεγονός ότι καταναλώνει ρύζι)."

Τορπίλη σε δολάριο και Ευρώ

Παγκόσμιες εξελίξεις σηματοδοτεί η ανακοίνωση του νέου ευρασιατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την Κίνα όπως είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό το WarNews247. Είχαμε πει από τις 19/4 πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Αυτό ξεκίνησε σήμερα. Και πλέον οι εξελίξεις κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η Κίνα ανακοίνωσε την δημιουργία του “ΔΝΤ Ευρασίας” και ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την δημιουργία νέου νομίσματος. Μάλιστα οι υπό ένταξη χώρες στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρασίας δεν θα έχουν κανένα λόγο να αποπληρώσουν τα χρέη που έκαναν σε δολάρια ή ευρώ!

Συνεπώς, έρχεται μεγάλη τορπίλη σε δολάριο και ευρώ. Πολλές χώρες θα σπεύσουν να ενταχτούν στο νέο νομισματικό σύστημα είτε είναι από τον Νότο είτε από την Μέση Ανατολή.

Σήμερα έγινε η αντικατάσταση του ΔΝΤ.

Ακολουθεί η αντικατάσταση του συστήματος SWIFT.

Διαβάστε επίσης:
Τορπίλη σε δολάριο & ευρώ: Κίνα-Ευρασία δημιουργούν νέο νόμισμα και χρηματοπιστωτικό σύστημα – “ΝΑΙ” Ινδίας σε Ρωσία

Το ΔΝΤ Ευρασίας

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δημιουργεί ένα αποθεματικό γιουάν με άλλα πέντε κράτη σε συνεργασία με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για να ανταγωνιστεί το δολάριο και να στηρίξει άλλες οικονομίες που αντιμετωπίζουν αστάθεια

Πρόκειται για το ΔΝΤ της Ευρασίας, σε πρώτη φάση με την συμμετοχή χωρών όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και η Χιλή, που θα συνεισφέρουν η καθεμία από 15 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 2,2 δισ. δολάρια), προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, στην περίπτωση που το χρειαστούν.

Η ανακοίνωση έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – και ήλθε σε συνέχεια της δημοσιοποίησης την περασμένη εβδομάδα του σινο-ρωσικού σχεδίου από τον ίδιο τον Β.Πούτιν για την δημιουργία του «αντι-δολαρίου» για τις διεθνείς συναλλαγές, με τη συμμετοχή χωρών όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

«Όταν χρειάζονται ρευστότητα, οι συμμετέχουσες κεντρικές τράπεζες όχι μόνο θα μπορούν να αντλούν από τις συνεισφορές τους, αλλά θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω ενός παραθύρου ρευστότητας με εξασφάλιση», ανέφερε η τράπεζα.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα κεφάλαια θα αποθηκευτούν στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας – τα μεγαλύτερα στον κόσμο – αυξήθηκαν για πρώτη φορά το 2022, έδειξαν τα κρατικά στοιχεία. Τα αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν κατά 80,6 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνοντας τα 3,13 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:
Αποδέσμευση από δολάριο & ΗΠΑ: To Iσραήλ έκανε αποθεματικό νόμισμα το κινεζικό Γουάν – Μειώνει δραστικά & το ευρώ!


Nέο νόμισμα – Δηλώσεις Β.Πούτιν


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ειδικοί εργάζονται επί του παρόντος για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος διεθνών πληρωμών. Οι χώρες του οργανισμού μπορούν να συνδεθούν με το ρωσικό σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων, το οποίο, μαζί με την περαιτέρω διανομή της κάρτας Mir, θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής βάσης των BRICS.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι ο εμπορικός τζίρος της Ρωσίας με τις χώρες της «πεντάδας» το πρώτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, φτάνοντας τα 45 δισ. δολάρια.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ότι το νέο αποθεματικό νόμισμα θα βασίζεται σε ένα καλάθι νομισμάτων από τα μέλη του ομίλου BRICS: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

«Το θέμα της δημιουργίας του διεθνούς αποθεματικού νομίσματος με βάση το καλάθι των νομισμάτων των χωρών μας είναι υπό εξέταση», δήλωσε ο Πούτιν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ των BRICS.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε ανοιχτά με όλους τους δίκαιους εταίρους».

O επικεφαλής αγορών της ING, Κρις Τέρνερ σχολίασε:

«Αυτή είναι μια κίνηση για την αντιμετώπιση της αντιληπτής ηγεμονίας του ΔΝΤ από τις ΗΠΑ.

Θα επιτρέψει στους BRICS να οικοδομήσουν τη δική τους σφαίρα επιρροής και νομισματική μονάδα εντός αυτής της σφαίρας».

Η κίνηση της Ρωσίας έρχεται μετά τις κυρώσεις της Δύσης που επιβλήθηκαν για τον πόλεμο της Ουκρανίας, εκτός από την απομάκρυνση της χώρας από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, περιορίζοντας την πρόσβαση στα δολάρια της και ασκώντας πίεση στην οικονομία της.

“Η ταχύτητα με την οποία τα δυτικά έθνη και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν κυρώσεις στα ρωσικά αποθέματα FX (πάγωμα περίπου στο μισό) αναμφίβολα συγκλόνισε τις ρωσικές αρχές”, δήλωσε ο Turner της ING.

«Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ουσιαστικά παραδέχτηκε τόσα πολλά, και αναμφίβολα ορισμένα έθνη των BRICS – ειδικά η Κίνα – παρατήρησαν την ταχύτητα και τη μυστικότητα με την οποία κινήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Αυτές οι κυρώσεις πιθανότατα ενθάρρυναν τη Μόσχα και το Πεκίνο να εργαστούν για μια εναλλακτική λύση στο διεθνές αποθεματικό του ΔΝΤ, είπε ο Turner.

Μια πιθανότητα είναι ότι το νόμισμα του καλαθιού BRICS θα μπορούσε να προσελκύσει τα αποθεματικά όχι μόνο των μελών του ομίλου, αλλά και των χωρών που βρίσκονται ήδη στο εύρος της επιρροής τους, πρότεινε. Αυτά περιλαμβάνουν έθνη στη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Kαι αυτό είναι το μείζον πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το δολάριο.

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το νέο πανίσχυρο “συνθετικό” νόμισμα Ρωσίας-Κίνας: Ψηφιακό & συνδεδεμένο με αγαθά – Ποιες χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο


Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου νομίσματος

Υπενθυμίζουμε τι έχουμε πει:

-Το νέο νόμισμα-χρηματοπιστωτικό σύστημα σχεδιάζεται από το 2016, που ξεκίνησε ο πόλεμος δασμών του Ν. Τραμπ. Πρόκειται για ένα συνθετικό νόμισμα που παίζει τον ρόλο του αντι-δολαρίου και ακυρώνει όλα τα γνωστά συστήματα επιβολής του (ΔΝΤ, SWIFT, κλπ) και δημιουργεί άλλα αντίστοιχα.

-Το νέο νόμισμα χωρίζει τον κόσμο σε Ανατολή και Δύση. Θα περιλαμβάνει Ρωσία-Κίνα, τις χώρες της Ευρασίας, τις χώρες των BRICS, Ινδία, Ιράν, Τουρκία ως ιδρυτικά μέλη ενώ σκοπός είναι να ενταχθούν όλες οι χώρες του Νότου.

-To νέο παγκόσμιο νόμισμα θα είναι ψηφιακό και θα κινείται εξωτραπεζικά. Έτσι έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τα λεγόμενα “κρυπτονομίσματα” αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό. Πρόκειται για “stablecoins”.

-Οι χώρες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα, δεν θα έχουν κανένα λόγο να αποπληρώσουν τα χρέη που έκαναν σε δολάρια ή ευρώ! Συνεπώς, όλες οι χώρες του Νότου θα σπεύσουν να ενταχθούν στην νέα ζώνη, να εθνικοποιήσουν χωρίς κυρώσεις από το ΔΝΤ τα ενεργειακά τους αποθέματα κλπ. Αυτό θα οδηγήσει την αντίπαλη ζώνη, δηλαδή το δολάριο και τη Δύση, σε συνθήκες τραπεζικής και οικονομικής κατάρρευσης, η έστω συρρίκνωσης.

-Η αξία του νέου νομίσματος θα προέρχεται από την σύνθεση των αξιών των νομισμάτων και από την χρηματιστηριακή αξία αγαθών: Όπως οι υδρογονάνθρακες, το σιτάρι, η ζάχαρη, ο καφές, η σόγια, το νερό (!), άλλους φυσικούς πόρους και 15 ακόμα εμπορεύματα, κυρίως μέταλλα. Οι προσομοιώσεις δείχνουν ότι αυτή η σύνθεση το καθιστούν πιο ανθεκτικό στις οικονομικές κρίσεις τύπου Leman Brothers. Ιδού γιατί συγκέντρωναν σιτάρι Ρωσία και Κίνα(παρά το γεγονός ότι καταναλώνει ρύζι).

του Βασίλη Καπούλα

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου