ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Tι Μεσολογγίτες τι Αζοφίτες............

 

Ο απίστευτος κι όμως αληθινός πρωθυπουργός της Ελλάδας (για πάρα πολλά "φάουλ", τόσο σχετικά με τις "υποχρεωτικότητες ιατρικών πράξεων" όσο και στη διαχείριση της "πανδημίας" ή της "ενεργειακής κρίσης" με τις τιμές των καυσίμων σε πρωτοφανή ύψη, λόγω πολιτικής επιλογής, συμπαρασύροντας προϊόντα και υπηρεσίες σε δυσθεώρητο κόστος!), προχώρησε σε ιστορικές συγκρίσεις που αφήνουν σαστισμένους ακόμη και αμετανόητους fans! Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο παρομοίασε τον "αγώνα" των εγκληματιών νεοναζί της περιβόητης "ταξιαρχίας Αζόφ" στη Μαριούπολη (ΘΥΜΗΣΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΕΟΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ + Διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια γνωστότατου αμερικανικού συστημικού δικτύου: «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία * » --- Αφιερωμένα  (σε πολλούς και διάφορους) ---- "OI MAΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ" - THE MASKS HAVE FALLEN) ... με την αδιαμφισβήτητα ηρωική στάση των πολιορκημένων στη δεύτερη Πολιορκία του Μεσολογγίου, την άνοιξη του 1825, από τα ασκέρια των Οθωμανών Τούρκων...(Κι ας μην βρίσκει σύμφωνους ο χαρακτηρισμός αυτός κάποιους "νενέκους" σε γραμμές διευθυντηρίων ή "μάγειρες" και "σκράπες" της Ιστορίας). Κάτι που προκάλεσε τη μήνη ακόμα και της Ρωσίας.

 Οπότε, δεν έχουμε παρά να ατενίσουμε με συγκίνηση φωτογραφίες με τα "φλάμπουρα", τα πολεμικά απομεινάρια με συγκινητικά πάνω τους συνθήματα που άφησαν πίσω πριν παραδοθούν εκλιπαρώντας..."δικαιοσύνη", με τα ομαδικά γεύματα ενίσχυσης του ηθικού των "ελεύθερων πολιορκημένων" στην ανάπαυλα των μαχών και τις πόζες των ηρωικών Ουκρανοναζί της Μαριούπολης, που μόνο με το σθένος και την αυταπάρνηση των Μεσολογγιτών του 1821 μπορούν να συγκριθούν ( Ξεκίνησαν οι δίκες των νεοναζί στην Ρωσία – Αυτοκτόνησαν ηγετικά στελέχη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ - Παραδίδονται μαζικά πλέον):
 

 
Κι ένα βίντεο από τα ηρωικά χαρακώματα των "ηρώων του σύγχρονου Μεσολογγίου":


Ιδού και ο sexy πρώην καλλιτέχνης και νυν προεδράρα να μιλάει εξ αποστάσεως στους ομοϊδεάτες της  "πολιτισμένης" Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ναζιστικής Ε.Ε. , φορώντας το αγαπημένο μπλουζάκι του:
Άλλος  "πνευματικός ταγός" για να παραδώσει μαθήματα "ιστορικής αντίληψης" στην "πλέμπα", διαμορφώνοντας "συνειδήσεις" εντός του ΜATRIX ;;;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου