ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

"OI MAΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ" - THE MASKS HAVE FALLEN (video)

 ΣΥΝΔΕΣΗ:

video:  Τι κρύβεται πίσω από το φλερτ της Δύσης με τους Ουκρανούς ναζί (What lies behind the West's flirtation with the Ukrainian Nazis)

Κείμενο με όσα αναφέρονται στο video (από την περιγραφή του στο youtube) :

Με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έχουν δει δραματικές αλλαγές στην κάλυψη των προβλημάτων του φασισμού και της ακροδεξιάς σε αυτή τη χώρα. Η ανησυχία της Δύσης για τον ναζισμό της ουκρανικής κοινωνίας και κυβέρνησης αντικαθίσταται από δηλώσεις για τον εξαιρετικά πενιχρό ρόλο των Ναζί λόγω της χαμηλής εκλογικής τους υποστήριξης.

Πρώτα απ 'όλα, οι εβραϊκές ρίζες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ονομάζονται στοιχεία δημόσιας «υγείας» και ευημερίας, και τα τάγματα Αζόφ και Aidar που ενσωματώνονται στην Εθνική Φρουρά δεν πρέπει να θεωρούνται ούτε ακροδεξιοί. Μια πρόσφατη δήλωση του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Yair Lapid δίνει μια πολύ περίεργη ερμηνεία για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος. Και ο Πρόεδρος της Λετονίας, Egils Levits, επιτρέπει επίσης την ελεύθερη ερμηνεία των σύγχρονων ουκρανικών γεγονότων. Οποιεσδήποτε άλλες απόψεις απορρίπτονται κατηγορηματικά ως «σκληρή προπαγάνδα της Μόσχας». Τώρα οι Ναζί είναι φίλοι της Δύσης;

Μόλις οι ενέργειες της Ρωσίας άρχισαν να έρχονται σε αντίθεση με τη νέα αμερικανική πολιτική ασβεστοποίησης και νομιμοποίησης των Ουκρανοναζί, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορήθηκε αμέσως για «διαστρέβλωση της ιστορίας» παρόλο που δεν είπε τίποτα, κάτι που δεν θα είχε διατυπωθεί επανειλημμένα στον δυτικό Τύπο, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Στην πραγματικότητα αναφέρθηκαν μόνο εκείνοι οι φόβοι που εκφράστηκαν από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της τα τελευταία χρόνια. Ανησυχούσε η συλλογική Δύση για το γεγονός ότι για οκτώ χρόνια οι κάτοικοι των Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ υποβλήθηκαν σε ανελέητους βομβαρδισμούς, απάνθρωπες ταπεινώσεις στα πρόθυρα του ολοκληρωτικού αφανισμού;

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Δύση επιλέγει να στηρίξει τον φασισμό, ελπίζοντας να τον χρησιμοποιήσει εναντίον της Ρωσίας. Έτσι, μετά το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, χάρη στην υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία διεξήγαγε ανατρεπτικές δραστηριότητες κατά της ΕΣΣΔ, βασιζόμενη στη CIA και την ουκρανική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δηλώνουν ναζιστική ιδεολογία, κατέστη δυνατό να διατηρήσει και να σπείρει τους σπόρους της ολέθριας θεωρίας της μισανθρωπίας στο ουκρανικό έδαφος.

Και μετά το 1991, αυτή η πολιτική άρχισε μόνο να προοδεύει: στους ανθρώπους άρχισαν να λένε για την ανεπιθύμητη χρήση της ρωσικής γλώσσας, για την ανωτερότητα της ουκρανικής κουλτούρας και την ανάγκη να τιμήσουν τον ουκρανικό εθνικισμό. Και ειδικά αυτές οι διαδικασίες έλαβαν πρόσθετη κλιμάκωση μετά το 2014, όταν τελικά οι μάσκες έπεσαν.

Ορισμένοι ειδικοί αποκαλούν ανοιχτά τη στροφή των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης προς την εξύμνηση των υπερεθνικιστών ως προδοσία της αποστολής της δημοσιογραφίας να φέρει την αλήθεια και μια προσπάθεια να αποσιωπηθεί ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό κίνημα, η ύπαρξη του οποίου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής της συλλογικής Δύσης σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το άσμα της Δύσης του «ομιλούντος κεφαλιού» του εθνικιστή Ζελένσκι ως «ηγέτη παγκόσμιας κλάσης» είναι κυνικό και επικίνδυνο τόσο για την Ευρώπη, που ήταν προηγουμένως το λίκνο του φασισμού, όσο και για την τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δεν θα μπορεί να αποσιωπά ή να ασπρίζει τις εγκληματικές πράξεις των πυρήνων του επ' αόριστον. Το ενεργό λόμπι από την Ουάσιγκτον και τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης του διεφθαρμένου καθεστώτος του Κιέβου, τοξικό για τα ίδια δυτικά δημοκρατικά «πρότυπα», που υπερηφανεύεται για τον φιλοναζιστικό προσανατολισμό του, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες φήμης για τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δυτικοί δημοσιογράφοι γοητεύονται από τους δολοφόνους και τους υποστηρικτές των μισανθρωπικών ιδεολογιών που εκπαίδευσε η CIA για να πολεμήσει τους Ρώσους. Έτσι, η υποστήριξη στους «μαχητές της ελευθερίας» στο Αφγανιστάν είχε ως αποτέλεσμα την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001 και το μακροχρόνιο κυνήγι που ακολούθησε για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το ίδιο συμβαίνει τώρα με τους Ουκρανούς νεοναζί, των οποίων η ιδεολογία περί αποκλειστικότητας και ανωτερότητας δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι μια μέρα θα στρέψουν τα αμερικανικά όπλα τους εναντίον των υπερπόντιων κυρίων τους.


.......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου