ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η γύμνια αυτοκράτορα και υπηκόων δεν μπορεί να κρυφτεί!

 (Η εικόνα είναι από δημοσίευση της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στις αρχές του Μάρτη και αλιεύθηκε από ΕΔΩ: "Ο κίνδυνος κυβερνητικής κατάρρευσης διέσωσε το lockdown - Αν αρθεί «ξεγυμνώνονται» και πέφτουν! ")

Eίχα αναρωτηθεί σε κάποια άλλη ανάρτηση:  (ελληνική "Εδέμ")...με τα πολυετή μνημόνια και τη χαριστική βολή ενός από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια και σκληρότερα lockdowns παγκοσμίως! Ανάμεσα στα 5-6 χειρότερα στον κόσμο και χωρίς τα επίσημα και συγκρίσιμα με άλλες πολλές χώρες νούμερα να προσφέρουν σοβαρή αιτιολόγηση γι'αυτή τη σκληρότατη και καταστροφικά πρωτοφανή μεθόδευση!... Από το φθινόπωρο, αν όχι και αρκετά νωρίτερα, θα αποκτήσει η κοινωνία των "ασφαλών και υγιών"  κινηματογραφική υπόσταση; Θυμίζοντας καταστάσεις της ... ταινίας Hunger Games ; 

Ο "αυτοκράτορας" του παραμυθιού αποκαλύφθηκε ότι δεν φορούσε καμία φανταχτερή φορεσιά στην αλαζονική παρέλαση μπροστά σε όλους τους υπηκόους και ότι ήταν τελικά γυμνός. Και ο πρώτος, σύμφωνα με το story που το επεσήμανε ήταν ένα μικρό παιδάκι, ο "συνωμοσιολόγος" της ιστορίας με τα προσεκτικά μάτια, την αφοβία της γνώμης και την καθαρή καρδιά. Ωθώντας το παραπλανημένο πλήθος να βγει από την ψευδαίσθηση αυτής της παράκρουσης. Ο μύθος  της αποτελεσματικότητας του μακρόχρονου lockdown στην Ελλάδα έχει καταπέσει από τους ίδιους τους φιλοκυβερνητικούς "ειδικούς", τουλάχιστον από αρκετούς εξ αυτών. Ο αυτοκράτορας όμως εξακολουθεί να εμμένει στην παρέλαση και ας είναι πια οφθαλμοφανέστατη, σε όλους όσοι έχουν μάτια, η γύμνια! Η μαζική παράκρουση του παραμυθιού μοιάζει πολύ φτωχή μπροστά στον παραλογισμό της πραγματικότητας. 

Άραγε, σε κάποια "αιρετικά μέρη" του κόσμου, η αποφασιστική έως λελογισμένη "χαλάρωση (έως πλήρη άρση) των μέτρων" είχε θετικά ή επιζήμια αποτελέσματα, για κοινωνία και οικονομία; Τι λένε οι αριθμοί, τα γεγονότα;

Κι όταν "αυτοκράτορας και αυλικοί" αναγκαστούν απρόθυμα να παραδεχτούν τη γύμνια τους, βρίσκοντας κάποιες εύηχες φυσικά δικαιολογίες, τότε οι υπήκοοι θα ξυπνήσουν από το δεύτερο λήθαργο. Ανακαλύπτοντας και τη δικιά τους, των περισσότερων τουλάχιστον, γύμνια κι ένδεια: στις τσέπες, στις επαγγελματικές προοπτικές τους, στο παρόν και μέλλον των ίδιων των παιδιών τους σε ένα κολαστήριο χωρίς προηγούμενο. Με διαφαινόμενη επιδημία από λουκέτα σε επιχειρήσεις, τη δαμόκλειο σπάθη της σύριγγας να κραδαίνεται δικτατορικά και  ψυχοπαθητικά πάνω από κεφαλές με αντάλλαγμα κάποια κακοπληρωμένα μεροκάματα και την επερχόμενη μεγάλη εξαθλίωση και...Πείνα! Τον πόνο στα στομάχια και ό,τι έχει απομείνει ως ψυχή, βλέποντας τα ανυπεράσπιστα παιδιά να αποτελούνε στόχο στα εμβολιαστικά πειράματα της Big Pharma πλέον και σε αυτά, την προδομένη σάρκα και αίμα τους, να λιμοκτονούν παραμένοντας όμως..."υγιή" από τις υποψίες νόσησης και την επικίνδυνη ίωση...!

Και για πολλοστή φορά: πάρα μα πάρα πολλά από τα περιβόητα "κρούσματα" αποτελούν στην ουσία "περιστατικά". Αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, δεν είναι ΕΝΕΡΓΑ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ, τότε δεν έχουν ΤΙΠΟΤΕ! Στην ουσία βιώνουμε μια.."πανδημία των τεστ pcr" , τι να πεις και για τo "φρούτο" των "rapid test"... Και όπως έχει ξαναγραφτεί και επισημανθεί εδώ: Ο ΠΟΫ ανακοίνωσε ότι η μετάδοση του sars-cov-2 από "ασυμπτωματικούς" είναι εξαιρετικά σπάνια! Και όποιοι ανιχνευθούν "θετικοί" στα αναξιόπιστα τεστ pcr -όπως ομολογούν πια και οι ίδιοι- αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, κάτι που το ανιχνεύουν με την παρακολούθηση των κοινωνικών τους επαφών, είναι εξαιρετικά σπάνιο να μεταδώσουν σε άλλους τον νέο κορωναϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου