ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Κυρίαρχοι λαοί, δεν σας τα έχουν εξηγήσει καλά

Δηλώσεις που στιγμάτισαν την παγκόσμια σύγχρονη Ιστορία:
"Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του"  Mayer Amschel Rothschild
 " Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί "  ΧΕΝΡΥ ΦΟΡΝΤ, 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος, ο ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας κι ένας από τους αρκετούς Αμερικανούς ισχυρούς άνδρες, υποστηρικτές και χρηματοδότες των ναζί, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καταστροφικού Β Παγκόσμιου Πολέμου.Kι αφού λοιπόν ο αναγνώστης ή αναγνώστρια παρακολουθήσει ως το τέλος το παραπάνω βίντεο, προτείνω να μη βαρεθεί να μελετήσει τα στοιχεία κι αυτών των αναρτήσεων:
Η μεγάλη "ομοσπονδιακή απάτη" εναντίον της ίδιας της ζωής
 Πόσο πραγματικά απελευθερώθηκαν οι Αμερικανοί πολίτες από το βρετανικό στέμμα;
 Oι κτηνώδεις δολοφόνοι που παριστάνουν και τους διασώστες με σανίδες σωτηρίας τις "μεταρρυθμίσεις" της απόλυτης συμφοράς - Στέλεχος ΔΝΤ: Εφορμούσα σαν γεράκι στους λαούς!

Και ρωτάω: υπάρχει κάποιος με στοιχειώδη κριτική ικανότητα για την εξαγωγή των ανάλογων συμπερασμάτων, απαλλαγμένων από μυωπικές παρενέργειες στην αντίληψη, που δεν καταλαβαίνει τι έχει ως τώρα συμβεί; Και τι είναι πολύ επικίνδυνο πια να συμβεί..  Στο κομβικό αυτό σημείο των εποχών, με αφορμή την "πανδημία", το "φρενάρισμα της παγκόσμιας οικονομίας" με τα παρατεινόμενα lock down και την προωθούμενη ολοταχώς καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας.

Πιστεύουν πολλοί ακόμα σε ανεξάρτητες πολιτικές κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα;

 Πόσο γελοίο ακούγεται από τα χείλη των πολιτικών πιονιών, παγκοσμίως, να προφέρεται η φράση "κυρίαρχος λαός",
"δημοκρατικές διαδικασίες", "θυσίες του λαού".. Πράγματι, οι λαοί θυσιάζονται στους βωμούς όχι μόνο της άντλησης υπερκέρδους και λεηλασίας σε ό,τι απέμεινε από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους κάθε χώρας, αλλά και στον βωμό της σφαγής κάθε επίφασης δημοκρατίας που επέτρεπαν ως τώρα να νομίζουν οι πολλοί πως ισχύει.

Αλήθεια, από την εποχή του πρώτου μνημονίου στην Ελλάδα πόσες φορές ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι μονίμως "προβληματικές" τράπεζες με χρήματα των υπερ-φορολογούμενων πολιτών; Πού βρίσκεται πια η διδασκόμενη σε ονομαστά εκπαιδευτικά ιδρύματα "λογική";

Και το χειρότερο όλων;
Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής παγκόσμιας δυσπραγίας η πιο τονωτική ένεση είναι ένας γενικευμένος πόλεμος! Μα ένας νέος πόλεμος; Ας ελπίσουμε ότι εκείνοι που αποφασίζουν πραγματικά για αυτά, θα καταλήξουν στο ότι τελικά αυτή η κίνηση δεν είναι σήμερα και τόσο  απαραίτητη και συμφέρουσα για την πραγμάτωση της υπερ-ατζέντας.  Όπως λέμε παγκόσμια υπερ-κυβέρνηση. Άλλωστε τρέχουν εδώ και καιρό άλλα αναίμακτα υπερ-προγράμματα και δεν αναφέρομαι μόνο στον άσο στο μανίκι που λέγεται "πανδημία". Ξέρουν όμως καλά από αυτά, τα δοκιμασμένα τόσες φορές κόλπα, οι πρωταγωνιστές του βίντεο και οι συνεργάτες τους- αλλά κι εκείνοι, οι αθέατοι πλήρως, που ίσως βρίσκονται πίσω και από αυτούς!-. Από παλιά γνώριζαν πώς να εκμεταλλεύονται τις καταπληκτικές ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν, όπως έκαναν και με τη μάχη του Βατερλό..

 Και τώρα φαίνεται πως κατασκευάστηκε η νέα μεγάλη ευκαιρία για το Βατερλό της  οποιασδήποτε εναπομείνουσας αυτονομίας των ανθρώπινων πληθυσμών της "ΓΗ Α.Ε."..

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου