ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Εν μέσω πανδημίας, έχουμε εισβολή Αμερικανών στρατιωτών από το..lock down των ΗΠΑ, για μεγάλη νατοϊκή άσκηση στα ρωσικά σύνορα! Και στην Ελλάδα της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι πολίτες θα ασκούνται σωματικά κι αν επιθυμούν ανά δύο σε εξωτερικούς χώρους..


Όλον αυτόν τον καιρό προτίμησα να παραμείνω σιωπηλός. Μπροστά στις καταιγιστικές, ανησυχητικές εξελίξεις προτίμησα να λειτουργήσω με γνώμονα, όσο μπορώ, την προσεχτική ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Και δεν αναφέρομαι στον καθιερωμένο τρομοαπολογισμό αριθμού νεκρών και κρουσμάτων, για τα δεύτερα έχω ίσως και λόγους να διατηρώ επιφυλάξεις. Προσπάθησα να την χρησιμοποιήσω στην σταχυολόγηση της τεράστιας ροής πληροφοριών που μας κατακλύζουν σε καθημερινή βάση και επηρεάζουν το συναισθηματικό κόσμο των αποσβολωμένων στην πλειοψηφία ανθρώπων και την υιοθέτηση νέων αξιών και προτύπων συμπεριφοράς. Τόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο, στον μικρόκοσμο του καθενός, όσο και στο κοινωνικό ή στον μακρόκοσμο. Τα κανάλια της πληροφόρησης διαμορφώνουν και τις δονήσεις του Πεδίου. Μέσα στο οποίο, γεγονός παραπάνω από δεδομένο και διαρκώς εξελισσόμενο, λαμβάνει χώρα ένας κολοσσιαίος πόλεμος: αυτός της πληροφορίας και του ελέγχου της.
Με έπαθλο τη χάραξη του ίδιου του μέλλοντος, αν τελικά υπάρξει κάτι τέτοιο, της ανθρωπότητας! Και η Παρατήρηση, μαζί με την Προσοχή και την Κριτική Σκέψη, αποτελεί μία εκ των ανώτερων νοητικών λειτουργιών.

Έχω να επισημάνω κάποια πράγματα, τα οποία αποτελούν προϊόν συγκράτησης κάποιων τεράστιας σημασίας και προεκτάσεων πληροφοριών, που γκρεμίζουν με πάταγο τα αφηγήματα των κυβερνήσεων για την  "προστασία των λαών από την επικίνδυνη πανδημία" αλλά περνάνε με "ψιλά γράμματα" μέσα στο Πεδίο, για λόγους ευνόητους. Όμως η πληροφορία είναι εκεί, μη αμφισβητήσιμη και μη ευκόλως καταδικάσιμη ως fake news, ωστόσο η υποβαθμισμένη ή και παντελώς απούσα παροχή της από τα ελεγχόμενα mass media συμβάλλει στο να μη γίνει αντιλητή ή προσεχτικά επεξεργάσιμη από τη συντριπτική πλειοψηφία των εύκολων θυμάτων. Των ανθρώπινων πληθυσμών κοινωνιών σε "επαναπρογραμματισμό" ή και σε ολική κατάρρευση βάσει σχεδίων κι ατζέντων δυστοπικής κοινωνικοπολιτικής χάραξης. Εξελίξεις, βήμα-βήμα και αποδόμηση-αποδόμηση, που ωφελούν τα εδώ και πολλά χρόνια σχέδια των εξουσιαστικών ελίτ; Αν δεν επιθυμούν κάποιοι, για δικά τους ιδεοληπτικά black out, τον όρο "επικυρίαρχοι"..

1ον. Μας λένε από τα κανάλια αλλά και από άλλα μέσα μαζικής πληροφόρησης -είπαμε: όλο το παιχνίδι είναι η διαχείριση της πληροφορίας- οι επιστρατευμένοι από την κυβέρνηση ειδικοί ότι ο κορωναϊός μεταδίδεται με τον αέρα, όπου παραμένει εκεί για κάποιες ώρες, όπως πάνω και σε διάφορες επιφάνειες. Επίσης, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, ότι η διάρκεια επώασης μέσα σε έναν οργανισμό, μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, κάποιο μιλάνε και για έναν μήνα περίπου. Οπότε, πάνω στην ζέση τους να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια και επιβάλλουν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας -και παρά τη διαφωνία έγκριτων επιστημόνων και στην Ελλάδα- καταλήγουν στο λογικό συμπέρασμα ότι ακόμη κι αν γίνει το τεστ σε κάποιον φορέα μπορεί να βγάλει αρνητικά αποτελέσματα αν αυτό έγινε τις πρώτες μέρες που κόλλησε τον ιό. Μην ξεχνάμε και τους ασυμπτωματικούς φορείς αλλά επικίνδυνους. Οπότε ας μου εξηγήσει κάποιος εκ των κυβερνώντων ή ειδικών το πώς γίνεται εν μέσω κορωναϊκής κρίσης και δυσοίωνων προβλέψεων οι ΗΠΑ που βρίσκονται σε καραντίνα να στέλνουν πάνω από 30.000 στρατιώτες σε ευρωπαϊκά εδάφη, για να ενωθούν με Ευρωπαίους συναδέλφους τους στα πλαίσια μιας πολύ μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ ("Defender 2020-Ποιος κορονοϊός; Η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender 2020” θα πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας")! Που θα διεξαχθεί τελικά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, με τα ελάχιστα ως τώρα κρούσματα σύμφωνα με όσα η ροή πληροφορίας μεταφέρει, εκεί όπου βρίσκονται οι Βαλτικές Χώρες, εχθρικές με τη Ρωσία του εξαφανισμένου από τα μέσα ροής πληροφοριών Πούτιν . Και με βάση τα στοιχεία για το διάστημα επώασης του ιού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκδήλωσης και ανίχνευσης που οι επιστήμονες του κατεστημένου μας μετέφεραν -πληροφορία-, ο καθένας δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί:
Οι χιλιάδες νατοϊκοί στρατιώτες, μαζί με τους εισαγόμενους Αμερικανούς όπου στη χώρα τους η πανδημία -μας πληροφορούν- επελαύνει, όλοι αυτοί που τα στρατηγεία τους επέλεξαν και την πλέον κατάλληλη εποχή για να προχωρήσουν σε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρωσία, αποκλείεται να είναι φορείς του ιού, ακόμη κι αν ελέγχθηκαν πριν φύγουν για το "καθήκον"; Και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, τόσο για πολίτες όσο και για τους ίδιους τους στρατιώτες να κολλήσει ο ένας τον άλλον και μετά το πέρας της άσκησης, αν είναι και ασυμπτωματικοί, να μεταφέρουν το "σπόρο" στους δικούς τους ανθρώπους ή σε όσους τουλάχιστον βρεθούν κοντά τους; Και, άλλη μια φορά, για το αληθές αυτής της όχι και πολύ διαδεδομένης πληροφορίας, τουλάχιστον από τα "έγκυρα μέσα":
Η ΕΕ με τις μάσκες του κορανοϊού στα μάτια: 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες εισβάλουν στην Ευρώπη 
Εκτός κι αν ο αμερικανικός στρατός, όπως και οι Ευρωπαίοι ανώτεροι καραβανάδες, διαθέτει ήδη και μυστικά στα χέρια του το "φάρμακο", το αντίδοτο, το εμβόλιο του κατασκευασμένου κορωναϊού, το οποίο μπορούν να διοχετεύσουν στα στρατά τους χωρίς καν εκείνα να αντιληφθούν ότι το έλαβαν, κι οπότε επιβεβαιώνεται κι αυτό: Αντιπρύτανης ΑΠΘ (σε τηλεοπτική εκπομπή): "Κατασκευάστηκε τεχνητά ο Κορωνοϊός"
Τέλος, εδώ παρακαλώ να διαβάσει ο αναγνώστης  προσεχτικά μια λίγο παλιότερη ανάρτηση και να περιηγηθεί στους συμπληρωματικούς συνδέσμους που περιέχει και όπως όλα δείχνουν συνδέεται άμεσα με τα τελευταία νέα κόλπα του NATO: Ένα βήμα πριν την πτώση στην πιο σκοτεινή άβυσσο;
Kι αν κάποιος σκεφτεί ότι αυτά δεν αφορούν τον ίδιο ή την οικογένειά του, τότε απλώς έχει επιτρέψει να ατροφήσουν οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες που -θα έπρεπε να- αποτελούν τον οδοδείκτη στην ατομική και συλλογική πορεία του κάθε ανθρώπου.

2ον. Δανείζομαι τα πολύτιμα στοιχεία που ακαναλιζάριστα ρεύματα πληροφορίας προσγείωσαν εδώ: "Οι θάνατοι από την απλή εποχική γρίπη από την 1η Ιανουαρίου 2020 παγκοσμίως ως τώρα είναι περίπου 150.000...". Πόσοι είναι αυτή τη στιγμή, από τον Ιανουάριο στην Κίνα αρχικά, οι θάνατοι παγκοσμίως από αυτόν τον κορωναϊό; Με ένα κλικ το βρίσκετε, άλλωστε είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αποκρυφτεί και δεν θέλουν γιατί αποτελεί χρήσιμο εργαλείο μαζικής συναισθηματικής φόρτισης και άσκησης πίεσης για συναίνεση σε πρωτοφανείς παραχωρήσεις των τελευταίων στοιχειωδών ελευθεριών του πολίτη-υπήκοου. Κοινωνική συνθήκη ως υποθήκη για αλλόκοτες μεθοδεύσεις στο άμεσο μέλλον; Ο καιρός θα δείξει.
Εδώ έχω μια πρόταση στις Αρχές που με υπευθυνότητα, αυστηρότητα και σχολαστικότητα φροντίζουν για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ειλικρίνεια, διαφάνεια, straight στάση στην ενημέρωσή τους. Γιατί, έστω μια φορά την εβδομάδα, όχι κάθε μέρα των προγραμματισμένων ανακοινώσεων απολογισμού της "κορωναϊοημέρας", να μας ενημερώνουν από ειδική εκπομπή παρακολούθησης της πορείας του ιού και του σχετικού διαγράμματος του και για την πορεία της επίσης φονικής εποχικής γρίπης, μέσω των νεκρών που αφήνει ή άφησε πλέον πίσω. Να κάνουμε μέχρι τα τέλη του Απριλίου και τη χρήσιμη σύγκριση, τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο χάρτη. Ή μήπως -να υποδυθώ εδώ και τον ακραίο συνωμοσιολόγο- μπερδεύονται και καταμετρούν ως θύματα του coronavirus τα θύματα άλλων συγγενών του;
Και γιατί στα περισσότερα δελτία ειδήσεων δεν αναφέρονται και τόσο πολύ στο προφίλ των νεκρών; Στο μέσο όρο ηλικίας τους και της χρόνια επιβαρυμένης υγείας τους, όπως για παράδειγμα πολλαπλά bypass ;

3ον. Από τη Δευτέρα το πρωί επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Ελλάδα, για να συνετιστούν οι ανυπάκουοι πολίτες και να υποχρεωθούνε να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς τον αναγκαίο περιορισμό τους, θέλοντας ή όχι. Κάτι που γίνεται πρώτη φορά στα χρονικά, χωρίς να συντρέχει λόγος πολέμου με αντίπαλες δυνάμεις και όχι "αόρατους εχθρούς". Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον ίδιο τον κ. πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα είπε στο διάγγελμά του. Ωραία.
 Οι ερωτήσεις όμως συνεχίζουν τη ροή τους, όπως και οι πληροφορίες:
Γιατί δεν ανέφερε τίποτα περί τυπικής συνεννόησης έστω με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αφού ζούμε σε καθεστώς μιας δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας;
 Και τι θα πει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με άδεια σωματικής άσκησης ανά δύο, αλλά όχι στα απαγορευμένα πια άλση ή πάρκα, αλλά στα τσιμέντα; Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, αν βγούνε μαζικά και τις ίδιες περίπου λογικές για τους περισσότερους προσφερόμενες ώρες οι αθλούμενοι για τζόκινγκ ή βάδην στους δρόμους, ώστε να μη σκουριάσουν; Ακόμη κι αν καταφέρουν να τηρήσουν τις αποστάσεις ενάμισι μέτρου.

4ον. Αλλά και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πόσα κρούσματα ή θύματα έχει το Ισραήλ; Πόσα είχε συνολικά πριν έναν μήνα; Ξέρετε, αυτή η χώρα που διαθέτει και τον πόλο τουριστικής έλξης που λέγεται "άγιοι τόποι", κι από την οποία επέστρεψε το γκρουπ των μολυσμένων Ελλήνων ταξιδιωτών και από το οποίο προήλθε τελικά και δυστυχώς ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα..
Το Ισραήλ με λιγότερα από 260 κρούσματα πριν κι από μια εβδομάδα περίπου και με κανέναν νεκρό ως τώρα.

Ο Ένοικος...

1 σχόλιο:

  1. Στο ισραηλ, τις ημερες που ταξιδεψαν οι δικοι μας στη βηθλεεμ κι όπου αλλου ηθελαν να προσκυνησουν, δεν ειχε ακουστει τιποτα για κορονοιο. Προφανως μαζι τους ειχαν παει και χιλιαδες αλλοι χριστιανοι προσκυνητες απο ευρωπη μπορει και απο αμερικη, στις χωρες των οποιων αν υπηρχαν κρουσματα ηταν ακομη απειροελαχιστα. Αρα ανετα μπορουμε να υποθεσουμε οτι εγινε εσκεμενη διασπορα του ιου εκει ωστε οι ταξιδιωτες να τον μεταφερουν πισω στις χωρες τους, οπου ξαφνικα υπηρξε ραγδαια η μολυνση των ανθρωπων. Ισως φιλε μου η λεξη συνωμοσιολογια να φανταζει πολυ μικρη πια για τις καταστασεις που μας επεβαλαν να ζησουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή