ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Συναγερμός από τις Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ) των Κούρδων της Συρίας για Θράκη{ Συνδέστε: 

Οι Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ) των Κούρδων της Συρίας εξέδωσαν ανακοίνωση σε κοινωνικά μέσα προειδοποιώντας για Θράκη. 

Το κείμενο της ανακοίνωσης

Δεν είμαστε σίγουρες αν η Ελλάδα και η Βουλγαρία γνωρίζουν τι οραματίζεται η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία για τη Θράκη!

Αλλά η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία έχει ένα μεγάλο σχέδιο / όνειρο για τη Θράκη και θέλει να το κάνει με τη χρήση προσφύγων. Η Τουρκία θέλει να κατακλύσει με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες τη Θράκη και στη συνέχεια να την καταλάβει ονομάζοντας την "ασφαλή ζώνη" προσφύγων.

Κατοχή της Θράκης


Η κατοχή της Θράκης υπήρξε το όνειρο της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής Τουρκίας εδώ και δεκαετίες. Αυτό το σχέδιο θα εξαρτηθεί από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από τη στάση της ΕΕ! Ο απώτερος στόχος της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής Τουρκίας είναι να δοκιμάσει κάθε βρώμικο οθωμανικό κόλπο, να είναι ρεαλιστική και οπορτουνίστρια μέχρι να δημιουργήσει τον οθωμανικό τζιχαντιστικό χαλιφάτο. Η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία θεωρεί τη Θράκη ως "τουρκική" γη.

Οι άνθρωποι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μπορούν να διατηρήσουν αυτή τη θέση στο μυαλό τους και να δουν τι μπορεί να κάνει η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία για να επιτύχει αυτό το όνειρο! Η Τουρκία περιμένει τώρα τον καιρό να ζεστάνει για να ρίξει τους πρόσφυγες στα σύνορα στη Θράκη. Επεξεργάζονται αυτό το σχέδιο τώρα.

-Βέβαια, το κύριο σχέδιο της Τουρκίας είναι ότι (αν βέβαια καταφέρουν) να ξεχύσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στις ελληνικά (και βουλγαρικά) κομμάτια της Θράκης και στη συνέχεια να κλείσουν τα σύνορα για να μην πάρουν κανένα από αυτούς πίσω.
.
- To Σχέδιο Β δεν θα είναι τόσο δύσκολο για την τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία εάν πετύχει το σχέδιο Α!

Το Σχέδιο Β θα εξαρτάται από τη θέση της Ανγκελα Μέρκελ αν θα ήθελε τους πρόσφυγες στην Ευρώπη ή θα δημιούργησε μια λεγόμενη «ασφαλή ζώνη για τους πρόσφυγες» που θέλει η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία. Ή ίσως η Τουρκία να ζητήσει ένα παράλογο ποσό χρημάτων από την ΕΕ σε αντάλλαγμα η Τουρκία να κρατήσει τους πρόσφυγες πίσω από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με αυτά, το χειρότερο σενάριο είναι ότι ελπίζουν ότι η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει ακόμη και αν το σχέδιό τους Α και Β δεν λειτουργήσει.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συζητούνται και σχεδιάζονται τώρα από την Τουρκία. Απλώς περιμένουν τον καιρό να ζεστάνει και τη στάθμη του νερού να πέσει στο ποτάμι ώστε να γίνεται ευκολότερη η διέλευση των ποταμών από τους ανθρώπους.

Μια "τυφλή" Γερμανία

Έτσι ακριβώς έκανε η Τουρκία και η Άνγκελα Μέρκελ με την Ροζάβα και το Μπακούρ. Η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία επιτέθηκε κατά πρώτον σε Κούρδους στο βόρειο τμήμα του Κουρδιστάν, στη "νοτιοανατολική Τουρκία" και δολοφόνησε χιλιάδες πολίτες και μετέτρεψε πολλές από τις πόλεις και τις συνοικίες τους σε ερείπια με γερμανικής κατασκευής τανκς και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ.

Τα ονόματα των κουρδικών πόλεων που η τρομοκρατική Τουρκία κατέστρεψε και η ΕΕ έκλεισε τα μάτια της ώστε η Τουρκία να κρατήσει τους πρόσφυγες. Ονόματα: Nisêbîn, Xezex, Sûr, Colemêrg, Şırnex, Farqîn, Cizîr στο βόρειο τμήμα του Κουρδιστάν. 150 πολίτες σκοτώθηκαν στο υπόγειο ενός διαμερίσματος στο Cizîr. Όλα αυτά καταμαρτυρούνται από διεθνείς ΜΚΟ.

Και στην Ροζάβα η Τουρκία κατείχε τις Αζάζ, Αλ-Μπαμπ και Γαρμπλά, συνεργαζόμενη με τους τρομοκράτες του ISIS και τους τρομοκράτες του ISIS, τους παρέδωσε στην Τουρκία. Και το 2018 η Τουρκία επιτέθηκε στην Αφρίν και την κατέλαβε αφού η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο για την Τουρκία και η Τουρκία χρησιμοποίησε γερμανικά άρματα, αεριωθούμενα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και ελικόπτερα.

Η ΕΕ έκλεισε πάλι τα μάτια της και κοίταξε αλλού μόνο για να κατευνάσει την τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία για να κρατήσει τους πρόσφυγες. Και πέρυσι η τρομοκρατική Τουρκία έκανε το ίδιο πράγμα και κατέλαβε το Serê-Kanîyê, το Girê-Spi, την ύπαιθρο του Tiltemir και του Bozanê.

Η Γερμανία συνεχίζει "να μην βλέπει"


Η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους σε αυτές τις κατεχόμενες ροχαβικές και συριακές πόλεις και η Άνγκελα Μέρκελ σιωπούσε. Τώρα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τις προαναφερθείσες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά εκτοπίστηκαν και ζουν σε σκηνές, ενώ η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία μετέφερε όλους τους τρομοκράτες της Τζιχάντ ISIS / Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών Ουιγούρων από την Κίνα, και τους εγκατέστησε σε θέσεις που κατέλαβε.

Παραλλήλως, η Τουρκία δεν μπορεί και δεν θέλει να πολεμήσει τη Ρωσία και επιδιώκει να στρέψει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε σύγκρουση με τη Ρωσία, προκειμένου να την βοηθήσουν στη δημιουργία του Οθωμανικού Χαλιφάτου που ονειρεύεται. Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν πήρε ό, τι σχεδίαζε από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, πήγε στη Ρωσία και ζήτησε κατάπαυση του πυρός, την αποκαλούμενη πλέον εκεχειρία. Αλλά τώρα η τρομοκρατική τζιχαντιστική Τουρκία θέλει να κάνει άλλα σχέδια, αυτό είναι το σχέδιο επί χάρτου και θέλει να το πραγματοποιήσει κάνοντας ξανά χρήση των προσφύγων.


το δανειστήκαμε από το  slpress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου