ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΤΗΜΩΔΙΑ ΤΟΥ "ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ...


"Η Ροζάβα (που στα τουρκικά σημαίνει "Δύση") βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού Τίγρη, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, το Αφρίν κι το Τζαζίρα, καθώς και την αυτόνομη περιοχή Σαχμπά.
Η περιοχή της Ροζάβα κυριαρχείται από Κούρδους (65%), ενώ το υπόλοιπο 35% αποτελείται από Άραβες, Αρμένιους και Ασσύριους. Υπάρχουν συγκεκριμένα τοπικά συμβούλια για κάθε εθνική και θρησκευτική ομάδα. Επιπλέον, στα ανώτερα συμβούλια (π.χ. Συμβούλια Πόλης και Περιφερειακά) συμμετέχουν άτομα από τις διάφορες εθνότητες, ώστε να εξασφαλίζεται ότι εκπροσωπούνται όλες οι εθνικές ομάδες. Ένα παρόμοιο σύστημα ποσόστωσης υπάρχει σε όλα τα υπουργεία, εκτός από τα συγκεκριμένα εθνικά και θρησκευτικά υπουργεία. Ακόμα και οι πολιτοφυλακές και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σαφώς πλουραλιστικά χαρακτηριστικά με τις διαφορετικές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες να εργάζονται από κοινού."


Ας ξεκινήσουμε με κάποια όχι πολύ παλιά αποσπάσματα και τίτλους από αναρτήσεις μας σχετικά με τα αυτοδιαχειριζόμενα, αυτοοργανωμένα καντόνια της Ροζάβα στη Βόρεια Συρία, πριν και μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στο μαρτυρικό Αφρίν.
 Για την ακρίβεια, είτε αρέσει σε πολλούς είτε όχι (π.χ. "αντικαπιταλιστές" και "πατριώτες" που μιλάνε για "Κούρδους λακέδες της Δύσης", αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους όσον αφορά την "ενοχλητική" φύση του καθεστώτος που στήθηκε στη Ροζάβα και μοιάζει σαν να επιδοκιμάζουν, αν όχι ευθαρσώς πάντως εμμέσως πλην σαφώς, την...ιμπεριαλιστική τουρκική επέμβαση με τζιχαντιστική συνδρομή!), ένα πρωτοποριακό εγχείρημα! Όσον αφορά τον κοινωνικό σχεδιασμό σε όλους τους τομείς: από την ελεύθερη πρόσβαση στην παρεχόμενη εκπαίδευση και την έμπρακτη μέριμνα για χήρες και ορφανά του πολέμου στη Συρία μέχρι την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των φυλετικών και θρησκευτικών ομάδων που συμμετείχαν και συνυπήρχαν αρμονικά στην Ροζάβα. Εκεί όπου οι Κούρδοι είχαν απορρίψει το κρατικό μοντέλο και τον εθνικισμό και είχαν ενστερνισθεί ένα κοινωνικό όραμα, που έδινε έμφαση στην υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία για μια ριζοσπαστικά πλουραλιστική κοινότητα.

 Και με τις ηρωικές ομάδες των Κουρδισσών  μαχητριών  των Γυναικείων Ταξιαρχιών Αυτοάμυνας (YPJ) να έχουν αντιμετωπίσει με απαράμιλλο ηρωισμό ( Ο φόβος των τζιχαντιστών  στη μάχη! ) τα δολοφονικά, μισάνθρωπα κτήνη  των βιαστών και δουλεμπόρων του ISIS, που επανακάμπτουν και πάλι παρά τις εξαγγελίες της Δύσης για ολοκληρωτικό πόλεμο σε βάρος τους, μετά την πρώτη εισβολή των Τούρκων πριν ένα χρόνο περίπου στο αυτόνομο καντόνι του Αφρίν. Με το βίαιο εκτοπισμό των κατοίκων παράλληλα με τη σωρεία βιασμών και κακοποιήσεων, όπου συμμετείχαν στο πλευρό των Τούρκων εισβολέων ένοπλες ομάδες της Αλ Κάιντα  και του ISIS. Κάτι που συμβαίνει και πάλι, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν ακόμα και τα κατεστημένα ΜΜΕ. 

  Θυμίζουμε λοιπόν:

  ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ; Το ιστορικά πρωτοποριακό κοινωνικό πείραμα αυτο-οργάνωσης, αυτο-διαχείρισης και φεμινιστικής επανάστασης της ΡΟΖΑΒΑ!  και  Το κουρδικό γυναικείο κίνημα κάνει ένα ιστορικό κάλεσμα προς τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο  και  " Όταν θα σε ρωτήσουν τι έκανες, τι θα απαντήσεις;" Ένα βίντεο για το Αφρίν  και, φυσικά, :  Τιμή στην Anna Cambell !!! { "Τιμή στην Άννα, μια δυνατή και παθιασμένη επαναστάτρια που επηρέασε πολλές ζωές, από το Sheffield μέχρι την Συρία. Συμμετείχε στην κατάληψη του πανεπιστημίου του Sheffield το 2010, συγκρούστηκε με φασίστες στο Brighton και στο Dover και πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, από το σαμποτάζ στα κυνήγια ζώων μέχρι τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών. Θα μας λείψεις πάρα πολύ"  Αντιφασιστικό Δίκτυο Sheffield --> Η 26χρονη Anna Campbell έχασε τη ζωή της πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων για την Αφρίν : " οι Κούρδοι σύντροφοί της προσπάθησαν αρχικά να την απομακρύνουν από το πεδίο των μαχών, τονίζοντας πως εκείνη ήξερε εξαρχής πως με ξανθιά μαλλιά και μπλε μάτια θα ξεχωρίζει. Επέμενε όμως να πάει στην Αφρίν"}

Ειδικά όσον αφορά τον πρώτο σύνδεσμο παραπάνω, που πιστεύουμε ότι περιείχε ένα άρθρο που ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό για το τι ακριβώς συνέβη στη Ροζάβα, είχαμε διατυπώσει τα εξής, στην εισαγωγή του:

" Το'χουμε επισημάνει: Η ουτοπία δεν είναι ένας τόπος, μια συνθήκη ή κατάσταση μεταξύ ανθρώπινων πλασμάτων, που δεν υπάρχει. (Παρ'όλες τις πολιτικές ή πολιτισμικές διαφορές, όταν το γενικότερο "κλίμα" ή "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" εμπεριέχει όλους αυτούς τους λόγους και τις κοινές ανάγκες που ευνοούν την ένωση και συνύπαρξη σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων). Η ουτοπία είναι ένας "τόπος" που δεν έχει υπάρξει ακόμα! Ή μήπως όχι ακριβώς, τελικά; Όπως μια αυτοοργανωμένη από τα κάτω και πλήρως αυτοδιαχειριζόμενη ευρύτερη περιοχή της εύφλεκτης Μέσης Ανατολής, με αυτοδιοικούμενες, αυτόνομες κοινότητες-συγκοινωνούντα δοχεία , εκεί που οι οριζόντιες δομές προωθούν σθεναρά το έντονο κοινωνικό πρόταγμα. Όπου η χειροπιαστή ισότητα των δύο φύλων (σε πείσμα ακόμη και του παραδοσιακού μισογυνισμού του "βαριού" εκείνου τύπου του θεοκρατικού ισλάμ) έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη! Πώς είπατε; Δεν έχετε ακούσει τίποτε γι'αυτό στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, αντίθετα με τα "χονδροκομμένα πεσίματα" του προέδρου Τραμπ στο ωραίο φύλο και τους καημούς των "θεαματικών τιποτολόγων" του survivor ή του nomads; Έτσι είναι αυτά! Διαβάστε λοιπόν τα επιλεγμένα αποσπάσματα από ένα πολύ καλό άρθρο (φθινόπωρο του 2017) και θα καταλάβετε τι εννοούμε!
Ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του υπέροχου και πρωτοποριακού κοινωνικού πειράματος; Θα διαβρωθεί και θα καταρρεύσει εκ των έσω; Θα φροντίσουν να το διαβρώσουν, να το σαμποτάρουν με κάθε τρόπο, να το τσακίσουν όλες οι μεγάλες "ενδιαφερόμενες πλευρές", τα πολυεθνικά υπερ-συμφέροντα και τα μισθοφορικά τσιράκια τους, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιατί "χαλάει την (παγκοσμιοποιημένη) πιάτσα" με τον χειρότερο τρόπο; Ο καιρός θα δείξει. Όμως, αλήθεια, ... τι εμπνευσμένο και γενναίο ταξίδι μέχρι τώρα!......"
Και, (παραπέμποντας αυτή τη στιγμή που γράφουμε ετούτα όλα και πάλι, Οκτώβρης του '19, στις παραπάνω υπογραμμισμένες επισημάνσεις),  στην ίδια ανάρτηση είχαμε αναγκαστεί να προσθέσουμε τα εξής εκ των υστέρων, λίγους μήνες μετά, και πάλι στην εισαγωγή της: 
" ΓΝΩΜΗ εκ των υστέρων (Μάιος του 2018) και λόγω των δραματικών γεγονότων που ακολούθησαν, μετά από τη μέρα ανάρτησης των όσων ακολουθούν: Mπορεί τα ανεξάρτητα κουρδικά καντόνια της Ροζάβα (ένα από αυτά είναι και το Αρφίν, που δέχτηκε την επίθεση των Τούρκων, πλαισιωμένων από τα ηττημένα αλλά αναθαρρημένα στη συνέχεια τζιχαντιστικά κτήνη) να εξυπηρετούσαν την απόφαση των ΗΠΑ για κουρδική συνοριοφυλακή στη Β. Συρία. Όμως: το πολιτικό πείραμα στο οποίο προχώρησαν οι Κούρδοι του YPG, σ'ένα εκπληκτικό μοντέλο αυτοοργάνωσης, κοινοτισμού και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών λαοτήτων και θρησκειών, δεν είχε και έχει προηγούμενο! Μπαίνοντας σίγουρα και στο μάτι των ΗΠΑ, που όποτε διαπιστώνουν δείγματα σοβαρής δημοκρατικής διακυβέρνησης (και μάλιστα αμεσοδημοκρατικών οριζόντιων δομών) φρίττουν. Όπως φρίττει κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη (που δύναται και να υιοθετεί και το ρόλο του πολέμιου έως αντίπαλου δέους στην αποικιοκρατία και αναλγησία της Δύσης), η οποία συνδέεται με πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα και επιθετική διείσδυση αυτών σε τοπικές οικονομίες. Όπως φρίττει και κάθε σεκταριστική  ιδεολογική λογική που θεωρεί πως της ανήκει το μονοπώλιο στην επανάσταση και στην έννοια του λαϊκού αγώνα.  
Ένας, λοιπόν, λόγος ίσως επιπλέον που στην ουσία οι ΗΠΑ συναίνεσαν  στην στρατιωτική επίθεση των Τούρκων στο καντόνι της Ροζάβα; Δεν είναι ο μόνος φυσικά, με τα κολοσσιαία γεωπολιτικά συμφέροντα που παίζονται στο κολαστήριο της Συρίας, με μεγάλους παίκτες και πιόνια αυτών. Με στρώσιμο του χαλιού στα τουρκικά στρατεύματα κι από τη Ρωσία..."

Και να που για άλλη μια φορά ο τουρκικός στρατός επελαύνει "διά πυρός και σιδήρου" στα εδάφη της Ροζάβα! Κι εδώ αρχίζουν τα τραγελαφικά, τα γελοία αυτά τεκταινόμενα που ίσως και να αποδεικνύουν ότι ο κόσμος που ζούμε είναι ένα αμετανόητα και αθεράπευτα απέραντο, πολύ επικίνδυνο τρελάδικο! Ένα τεράστιο θέατρο παραστάσεων που υμνούν την ατέλειωτη υποκρισία, τη μέγιστη "αξία" της λυκοφιλίας στις κινήσεις πάνω στη γεωπολιτική σκακιέρα, την κτηνωδία και την αδιαφορία μπροστά σε πολύ σκληρές εικόνες από εκατόμβες θυμάτων, για κάθε έμψυχο ον (πόσα έχουν απομείνει σε αυτή την επίγεια κόλαση του...απίθανου "πολιτισμού" μας;) :

Ο τουρκικός στρατός προελαύνει με την πολύτιμη συνδρομή των κατακαθιών του ISIS, αλλά και τις ευλογίες των ΗΠΑ που γνωρίζουν για αυτή φυσικά την "ανίερη συμμαχία" που σκοπεύει να διώξει από την ευρύτερη περιοχή τους Κούρδους, οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν αρχικά εκεί με τη στήριξη των...ΗΠΑ . Που οι ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την αποικιοκρατική και διαχρονικά υποκριτική και τελειωμένη πια πολιτικά "Δύση" (με το αποτυχημένο μοντέλο του καζινοκαπιταλισμού της και του απροκάλυπτου δημοκρατικού ελείμματος σε βάρος των λαών) μας τα είχε ζαλίσει με τον πόλεμο κατά των  ημιπαρανοϊκών τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους. Το οποίο είχε δημιουργηθεί και εξοπλιστεί από τη...Δύση και χρηματοδοτηθεί (εκτός από τις εισφορές του City τουΛονδίνου) και με τα πετροδολάρια των συμμάχων της αραβικών μοναρχιών.
{Πολύ χρήσιμα links εδώ:
Και ποιος ήταν ο ρόλος της Τουρκίας στη καταστροφική δράση των ασκεριών του ISIS σε Ιράκ και Συρία τα τελευταία χρόνια; :
" Τουρκία =ελεύθερο πέρασμα στρατολογημένων νέων υποστηρικτών του "ισλαμικού κράτους" απ'όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, προς τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, και συγχρόνως πάροχος οπλισμού και κάθε είδους υποστήριξης προς τo ISIS, π.χ. νοσοκομειακής περίθαλψης σε τραυματίες τζιχαντιστές, όπως έχουν καταγγείλει τόσο κουρδικές οργανώσεις όσο και τουρκικά ΜΜΕ" ( σχόλιο στο Turkey: The Islamic State’s Second Home - Tουρκία: το δεύτερο σπίτι του ISIS-)
 Άραγε η πολιτική ελίτ της Δύσης, οι άρτια οργανωμένες μυστικές υπηρεσίες της και τα κατασκοπευτικά της δίκτυα στην "υπερευαίσθητη" γεωπολιτικά περιοχή, δεν το γνώριζαν αυτό;
Αλλά ο τουρκικός στρατός προελαύνει και με τη σύμφωνη γνώμη του Άσαντ, λες και αυτός δεν γνωρίζει  ότι αυτή η περιοχή στα Βόρεια σύνορα της πολύπαθης χώρας δεν προορίζεται ή είναι πολύ δύσκολο να του παραχωρηθεί, κι από ποιους άραγε; 
Μήπως από τη Δύση που έκανε τα δυνατά αδύνατα γα να τον ανατρέψει;  (ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Ξεφτίλα τεραστίων διαστάσεων: Συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά 130 ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Χαλέπι! Δεκάδες πράκτορες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν από το συριακό στρατό μετά την πτώση του Χαλεπίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν υπέρ των δυνάμεων των...τζιχαντιστών! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ; Μήπως ρε "επαναστάτες", τελικά υπέρ των ΜΚΟ και ιδρυμάτων του Σόρος και συνεργατών και φορείς συνθημάτων όπως "Έξω από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ- το ίδιο συνδικάτο" ήταν και αυτοί "αλληλέγγυοι"; Απόσπασμα από το ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2 ). Και τελικά ο ίδιος σώθηκε από την επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων, που φυσικά υπερασπίζονται τα δικά τους οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα στη συγκεκριμένη περιοχή "φιλέτο" για πολλούς ενδιαφερόμενους και τις εταιρείες τους (αυτές της υπερκερδοφόρας "ανοικοδόμησης" κατεσταραμμένων χωρών και της "απαλλοτρίωσης" τοπικών πλουτοπαραγωγικών πόρων), μια ευρύτερη περιοχή που αποτελεί και διέξοδο του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο. 
Μήπως η Ροζάβα θα επιστραφεί στον Άσαντ από τους Τούρκους, όταν και αν την καταλάβουν (οι Κούρδοι και Κούρδισσες είναι πολύ σκληροί μαχητές και θα δώσουν τον αγώνα, αλλά ενάντια σε έναν πολύ καλύτερα  εξοπλισμενο στρατό), που κάνουν τώρα τη βρώμικη δουλειά κατά των έτσι κι αλλιώς μισητών εχθρών τους Κούρδων. Και που επουδενί δεν επιθυμεί η Τουρκία να εγκαθιδρύσουν ένα αυτόνομο τετελεσμένο στα νότια σύνορά της... Η ερντογανική Τουρκία που , "βγαίνοντάς την" και στις ίδιες  ΗΠΑ και στην για πολλούς λόγους ανυπόληπτη πλέον γερμανοδιοικούμενη Ε.Ε. και περιφρονώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου , φιλοδοξεί με την πολιτική που ακολουθεί να αναδειχτεί σε περιφερειακή υπερδύναμη και από τη στιγμή που θα εγκαταστήσει και τους ρωσικούς S-400 στα εδάφη της και παρά τις έντονες αμερικανικές αντιδράσεις τελειώνει οριστικά υπέρ της το θέμα της "στρατιωτικής ισορροπίας" ανάμεσα σε αυτήν και την "άσπονδη φίλη της" Ελλάδα...
 Κι αλήθεια...Ο Άσαντ, που με την αποφασιστική συνδρομή της Ρωσίας, κέρδισε αποφασιστικής σημασίας νίκες και απελευθέρωσε πολλές περιοχές από τα ασκέρια του ISIS και τις ένοπλες ομάδες (μιλίτσιες) του συνονθυλεύματος της Αλ Νούσρα (η συριακή "αντιπολίτευση" ή "απελευθερωτικός στρατός" του τρόμου- θυμηθείτε μια παλιότερη ανάρτησή μας: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!), δεν φοβάται καθόλου ότι με την προέλαση των Τούρκων θα επαναπροωθηθούν πάλι από το Βορρά όλα αυτά τα επικίνδυνα στοιχεία; Για τη βιωσιμότητα του όποιου κράτους τελικά του απομείνει ή του παραχωρήσουν οι "μεγάλοι παίκτες", μετά το τέλος όλης της φρίκης που άρχισε με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία πριν κάμποσα χρόνια. Μήπως έχει λάβει κάποιες υποσχέσεις για το "μετά";...

Κλείνουμε, προς το παρόν με αυτό το βίντεο, γιατί τα "συνήθη κόλπα" δεν άργησαν να ξεκινήσουν στην περιοχή που προελαύνει ο "ηρωικός τουρκικός στρατός" όπως τον αποκαλεί σύσσωμο το τουρκικό πολιτικό σύστημα.
(Tουρκικά εγκλήματα πολέμου : εκτέλεση αμάχων στη Συρία από τα καμάρια του Ερντογάν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου