ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Τραβάτε ρε!
Να πάνε να γαμηθούνε τα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών στη Συρία με το σουλτανικό @@άκι να το παίζει ανεξάρτητος και αδάμαστος και προπαντός με μπέσα warrior, που σύμφωνα και με δηλώσεις του στα ΜΜΕ "η Τουρκία ποτέ στην ιστορία της δεν δολοφόνησε άμαχους πολίτες και ούτε θα το κάνει τώρα!"

Να πάνε να γαμηθούνε Αμερικανοί, Ρώσσοι, Ισραηλινοί, Ασαντικοί, εξωγήινοι και όποιοι άλλοι εμπλέκονται και πασχίζουν να αποκομμίσουν ό,τι μπορούνε από τον απίστευτο χαμό και το ανθρωπιστικό δράμα που συμβαίνει στη Βόρεια Συρία, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει και στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας με τα τόσα πολλά κάθε φορά διαμελισμένα ή εξαϋλωμένα παιδάκια από τις βόμβες των ισχυρών...

Να πάει να γαμηθεί και η "απελευθέρωση" από τους "ιμπεριαλιστές Κούρδους" της Β. Συρίας. Στην οποία μας λένε ότι προχωράνε τα συριακά στρατεύματα του Άσαντ. Αυτοί δηλαδή που χωρίς τη στρατιωτική συνδρομή του ρωσικού παράγοντα (είναι ή δεν είναι, κι από διαχρονική οπτική, λιγουλάκι ιμπεριαλιστικός κι αυτός;), που κάνει ότι κάνει για το δικά του πρωτίστως συμφέροντα και όχι από την "καλή καρδιά" του, θα είχανε από καιρό καταποντιστεί από τους αμερικανικούς πυραύλους και τα καθάρματα του ISIS και τις αιμοχαρείς μιλίτσιες της Αλ Νούσρα! Άραγε ο Άσαντ, με τη.. "Συρία των Σελευκιδών" (ή μήπως της αυτοκρατορίας των Βαβυλώνιων ή των Ασσυρίων, που ήταν και πιο παλιοί στην περιοχή;), περιμένει ότι θα ελέγξει και πάλι όλη τη χώρα ή ξέρει καλά ότι το μέλλον έχει σχεδιαστεί με μια Συρία διαμελισμένη και με ζώνες επιρροής ξένων δυνάμεων;

(Και τα λέμε αυτά εμείς που δεν διστάσαμε να αποκαλύψουμε το ρόλο των ξένων δυνάμεων στο συριακό εμφύλιο, την άγνοια(;) μέχρι βλακείας των "αλληγλέγγυων" και τη συσπείρωση ενός πολύ μεγάλου μέρους του συριακού λαού γύρω από το κοσμικό καθεστώς για απόλυτα συγκεκριμένους λόγους. Θυμίζουμε για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πώς ξεχνάνε τι θέλουμε να πούμε:
ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2 και  Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!

Και ας πάνε να κοιταχτούν στον καθρέφτη της "δικαιοσύνης" και "αποκατάστασης της νομιμότητας" εκείνοι οι πατριώτες, αντικαπιταλιστές και αντιιμπεριαλιστές οι οποίοι βλέπουν όμως μόνο τη "μισή εικόνα" κι  όπως τους συμφέρει, που όπως επισημάναμε και στην ανάρτηση (τους προκαλούμε να τη διαβάσουν προσεχτικά από την αρχή)  "ΝΕΑ ΚΤΗΜΩΔΙΑ ΤΟΥ "ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ..." μιλάνε για "Κούρδους λακέδες της Δύσης", αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους όσον αφορά την "ενοχλητική" φύση του καθεστώτος που στήθηκε στη Ροζάβα και μοιάζει σαν να επιδοκιμάζουν, αν όχι ευθαρσώς πάντως εμμέσως πλην σαφώς, την...ιμπεριαλιστική τουρκική επέμβαση με τζιχαντιστική (μάλιστα! και εξακριβωμένα) συνδρομή από τα αμερικανοθρεμμένα και εξοπλισμένα από τη Δύση (την οποία καταγγέλουν συχνά στα μπλογκ και τα άρθρα τους) παράσιτα του ISIS και της Αλ Κάιντα!

Με το ανατριχιαστικό αυτό βίντεο (και με μυριάδες άλλα παρεμφερή μέσα στην κτηνωδία της ανθρώπινης Ιστορίας) βυθίζεται, θέλει και όχι, μέσα στις πιο αχανείς και σκοτεινές αβύσσους ολόκληρη η υποκρισία ή εθελοτυφλία ή και δολιότητα ή απλώς η ανθρώπινη α-νοησία.
 Των επί πληρωμή  δημοσιοκάφρων, των "αγανακτισμένων" αναλυτών, των ιδεολογικών αγέλων, του "ανεπτυγμένου πολιτισμού" του διαπλανητικού κολαστήριου, της διεθνούς κοινότητας και των γεωπολιτικών παρακρούσεων σε βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης ...

Τραβάτε να παρηγορήσετε τη μάνα, κι όλες τις μάνες, ρε κουφάλες εσείς όλες! Ξέρετε εσείς πώς θα βρείτε τα εύηχα, "πρέποντα" λόγια για να τηρήσετε τα γαμημένα προσχήματα, αυτά που έχουν καταστρέψει την ανθρώπινη διάνοια και οξυδέρκεια μέσα στους αιώνες του "πολιτισμού". Ειδικά, στις πένθιμες δικαιολογίες δίνετε σεμινάρια, όποτε οι "άβολες συνθήκες" το απαιτούν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου