ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

H "απομυθοποίηση του Αη Βασίλη": Νομίζετε ότι τα έχετε ακούσει όλα γύρω από το πολύ μεγάλο, και σκόπιμα υποβαθμισμένο από ΜΜΕ και "ειδικούς", θέμα των A.T.I.A. ;

Aναδημοσίευση ανάρτησης του Ένοικου στο no Gravity Zone. Aφιερωμένη και στους θιασώτες της πιο βλακώδους, εξωφρενικής (και από επιστημονική ειδικά άποψη) αρλούμπας στο σύμπαν: "είμαστε μόνοι στο σύμπαν!" Έχουν άραγε ακούσει αυτά που έχουν δηλώσει και εξακολουθούν να δηλώνουν όλο και περισσότερο συχνά (ποιος ξέρει τι παίζεται ή τι πρόκειται να παιχθεί...) οι ηγεσίες και οι αξιωματούχοι τους; Σχετικά πρόσφατα βγήκαν και τα ράσα του Βατικανό, με τους πολύ καλούς επιστήμονες-ιερείς και τα υπερσύγχρονα αστεροσκοπεία, για να διαβεβαιώσουν ότι η ύπαρξη εξωγήινων δεν αναιρεί την ύπαρξη του Θεού! Ξέρετε, αυτού του ζηλόφθονου, εκδικητικού αν και πανάγαθου υπέρτατου ΑΛΙΕΝ, που μας έπλασε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν...

 "Δεν πρέπει να αρνούμαστε το ενδεχόμενον τα ΑΤΙΑ να λειτουργούν υπο ξένο έλεγχο... Πολλές τεκμηριωμένες εμφανίσεις έγιναν στον Μεσαίωνα.. όχι μόνο έλειπε από τους αρχαίους η απαραίτητη ορολογία για την περιγραφή αυτών των σύνθετων μηχανημάτων, αλλά τους έλειπαν και οι έννοιες που ήταν απαραίτητες για να καταλάβουν την αληθινή φύση των πραγμάτων, όπως πύραυλος, τηλεόραση, ατομική ενέργεια και οι επιδράσεις της ραδιενέργειας. Για μερικούς, η πιο εξελιγμένη ιδέα στον τομέα της τεχνολογίας ήταν έναν άρμα με μαχαίρια στις ρόδες του" Εκθεση της ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τα ΑΤΙΑ. Αναφέρεται στο "Ξένοι απο το διάστημα, η αληθινή ιστορία των ΑΤΙΑ" του Πλωτάρχη Donand Keyhoe, σελ 270-275
 "Eίμαι πρόθυμος να μελετήσω τα UFOs, αλλά πριν το κάνω, θα πρέπει να επιμείνουμε σε μια πλήρη πρόσβαση στους δίσκους που έχουν ανασυρθεί. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Λος Αντζελες, ο στρατός παρέλαβε το αντικείμενο και δεν μας επέτρεψε την οποιαδήποτε εξέταση"
Hoover, J. Edgar. Αρχηγός του FBI: επιστολή στον Clyde Tolson, July 15, 1947.
"Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών γνωρίζει την κατάσταση που αφορά τα ΑΤΙΑ, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στον τύπο και έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από κυβερνητικούς οργανισμούς.....Απο το 1947 είχαμε περίπου 2000 αναφορές εκ των οποίων ένα 20% παραμένει ανεξήγητο. Η άποψη μου είναι πως το θέμα έχει άμεση εμπλοκή στην εθνική μας ασφάλεια... Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη επιστημονική έρευνα για την κατανόηση του φαινομένου που αφορά όλες αυτές τις αναφορές" Στρατηγός Walter Bedell Smith. Διευθυντής CIA , 1950-1953, : Υπόμνημα στο Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, 1952.


Από τη δεκαετία ήδη του 1940 έως τις ημέρες μας, με αυξητικές τάσεις καθώς τα τελευταία 3-4 έτη έσπασαν το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ εμφανίσεως Α.Τ.Ι.Α. -Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα- παγκοσμίως, οι επίσημες πολιτικές σε κυβερνητικό επίπεδο και στρατιωτικές δηλώσεις για το πολύπλευρο αυτό φαινόμενο είναι αποκαλυπτικές και καταιγιστικές και όλο και πιο πρωτοφανείς! Και συγχρόνως ηχηρότατα απούσες από τα κατεστημενα ΜΜΕ, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις ανοησίες και καμώματα των "αστεριών" ενός ανούσιου και βλακώδους σταρ σύστεμ.

Ήδη από τα τέλη του'40 και τις αρχές του'50 η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία είχε οργανώσει την ερευνητική υπηρεσία "Project Blue Book" για την επιστημονική  μελέτη κι έρευνα του φαινομένου κι εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά και την "εθνική ασφάλεια" της χώρας. Την στιγμή που από τότε υπήρχαν κι εξακολούθησαν κι αργότερα να γίνονται επίσημες δηλώσεις από τα πλέον αξιόπιστα χείλη. Eνδεικτικά μόνο:
"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι, εφόσον τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν, δεν έχουν κατασκευαστεί δεν έχουν κατασκευαστεί από καμία γήινη δύναμη" ΧΑΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ, πρόεδρος των ΗΠΑ.
 "Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα αντικείμενα υπάρχουν και δεν κατασκευάζονται από κανένα έθνος της γης"  ΛΟΡΔΟΣ DOWNING, γενικός διοικητής της βασιλικής βρετανικής αεροπορίας στον Τύπο, το καλοκαίρι του 1954 Η πλήρης δήλωση:

“More than 10,000 sightings have been reported, the majority of which cannot be accounted for by any ‘scientific’ explanation, e.g. that they are hallucinations, the effects of light refraction, meteors, wheels falling from aeroplanes, and the like…. They have been tracked on radar screens…and the observed speeds have been as great as 9,000 miles an hour…. I am convinced that these objects do exist and that they are not manufactured by any nation on earth. I can therefore see no alternative to accepting the theory that they come from some extraterrestrial source…. I think that we must resist the tendency to assume that they all come from the same planet, or that they are actuated by similar motives. It might be that the visitors from one planet wished to help us in our evolution from the basis of a higher level to which they had attained. -
"Σε παρασκηνιακό επίπεδο, οι υψηλά διαβαθμισμένοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν πραγματικά για τα UFO" ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚ ΑΡΘΟΥΡ, στους Νew York Times τον Φλεβάρη του 1960.

Τον Γενάρη του 1954, μια επιτροπή εκ των κορυφαίων επιστημόνων και αξιωματούχων της πανταχού παρούας CIA, απέρριψαν μετά από έλεγχο τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί. Αλλά αντί να ανακοινώσουν στο κοινό, που ανέμενε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αληθινά πορίσματα της έρευνας, όπως είχαν ήδη διαρρεύσει από κάποιες δηλώσεις και κείμενα εκπροσώπων του ίδιου του Πενταγώνου -πχ του Albert Chop- για το μεγαλεπήβολο αυτό Project, εκείνοι πρότειναν ότι το κοινό οφείλει να..."re-educated"! Δηλαδή να "ξανα-εκπαιδευτεί" Έτσι ώστε να του εμφυτευθεί η άποψη ότι όλες οι θεάσεις των ΑΤΙΑ οφείλονταν σε φαινόμενα φυσικά, παρεξηγήσεις και παρερμηνείες και παραισθήσεις -ακόμη και μαζικές- κι άλλες ευτράπελες εξηγήσεις. Όλα τα αρχεία με τις έρευνες και τα πορίσματα της αμερικανικής Αεροπορίας σφραγίστηκαν και με διαταγή απαγορεύτηκε στο προσωπικό της και γενικά στο προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων να συζητούν ανοιχτά για στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τα ATIA! Όπως ήταν φυσικό φούντωσαν από τότε τα συνωμοσιολογικά σενάρια -κι όχι άδικα!- και άρχισαν να θεριεύουν οι διαμαρτυρίες για στυγνή λογοκρισία και συγκάλυψη του τεράστιου αυτού και πέρα πάσης αμφιβολίας υπαρκτού ζητήματος.
Μάλιστα, η περίφημη RAF -η βρετανική βασιλική αεροπορία- λόγω και των αυξανόμενων θεάσεων και στην Αγγλία, είχε οργανώσει παρόμοια έρευνα και εκεί από τη δεκαετία του 1940. Τον Απρίλιο του 1955 ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε στον Τύπο πως η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε αλλά τα πορίσματά της δεν θα αποκαλυφθούν στο κοινό, γιατί η ικανοποιητική τους εξήγηση θα...αποκάλυπτε απόρρητα "Τop Secrets"!
Αλλά μέχρι αυτές τις ημέρες οι επίσημες δηλώσεις όχι μόνο δεν φιμώθηκαν αλλά ξεπέρασαν κάθε όριο, δικαιώνοντας πανηγυρικά τους "συνωμοσιολόγους"!
Eκπρόσωποι της βρετανικής Βουλής των Λόρδων επέδειξαν, από το 1979, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το -"πολύ μεγάλο" όπως το χαρακτήρισαν- ζήτημα,την αδιαμφισβήτητη θέαση χιλιάδων αγνώστου τεχνολογίας ιπτάμενων αντικειμένων, την αποκάλυψη εγγράφων σχετικών με αυτό και την παρουσία των..."Ξένων" και τις συνολικές παράξενες ή επικίνδυνες πτυχές του και την εμπλοκή της κυβέρνησης: THE HOUSE OF LORDS DEBATES FLYING SAUCERS (pdf), απ'όπου διαβάζουμε και τα εξής:
On Thursday, January 18th, 1979, a unique event in the political history of the world took place in the House of Lords, Westminster, London, between 7:10 p. m. and 10:30 p. m. The
following motion put forward by the Earl of Clancarty was debated. "To call attention to the increasing number of sightings and landings on a worldwide scale of Unidentified Flying Objects (U. F. O. 's) and to the need for an intra-governmental study of U. F. O. 's and to move for papers."
Μελετήστε και αυτό: Revisiting the famous 1979 UFO Debate at the House of Lords

To Μάρτη του 2001 ο καθηγητής John Wells της ΝASA, υπεύθνος για την ασφαλή λειτουργία τότε του προγράμματος Columbia,  δήλωνε στο CNN: "τα UFOs αποτελούν ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο στο οποίο έχει γίνει αναφορά από όλους σχεδόν τους αστροναύτες μας σε τροχιά και το θεωρούμε προφανώς έναν "εξωγήινο παράγοντα", λόγω της παρουσίας του στο διάστημα, με μια συμπεριφορά τόσο παράξενη που είναι αδύνατον η προέλευσή του να είναι από οποιαδήποτε από τις δυναμεις της Γης"
Ο πρώτος αστροναύτης που μίλησε ανοιχτά για θέαση Α.Τ.Ι.Α. στο διάστημα και τράβηξε και ευκρινείς φωτογραφίες του ήταν ο James McDivitt του Gemini IV, το 1965: Gemini 4 / Astronaut James McDivitt sighting of cylindrical object in space

Kαι ας δούμε τι είχαν να πούνε και οι Σοβιετικοί, όντας και το "αντίπαλο δέος" των ΗΠΑεκτός από την κυριαρχία της γης και στην κυριαρχία του διαστήματος. Τελείως ενδεικτικά λοιπόν, ανατρέχοντας στο παρελθόν, ανάμεσα σε πληθώρα δηλώσεων μέχρι σήμερα:
"Τα UFO είναι σοβαρό θέμα που πρέπει να μελετήσουμε πλήρως. Κάνουμε έκληση στους θεατές να μας στείλουν λεπτομέρειες των παρατηρήσεων παράξενων ιπτάμενων σκαφών θεαθέντων υπεράνω χωρών επικρατείας της Σοβιετικής ενώσεως. Πρόκειται περι σοβαράς προκλήσεως στην επιστήμη και χρειάζεται η συνδρομή όλων των Σοβιετικών πολιτών."Αντιστράτηγος Στολυάρωφ και Δρ Φέλιξ Γιούρεβιτς Ζίγκελ. Κεντρική τηλεόραση Μόσχας, 10 Νοεμβρίου, 1967 (ATS 233)
"Εχουμε δει αυτά τα UFO υπεράνω της Σοβιετικής ένωσης : Σκάφη κάθε δυνατού σχήματος , μικρά, μεγάλα, σφαιρικά, επίπεδα. Δύνανται να παραμένουν ακίνητα στην ατμόσφαιρα ή να εκτινάσσονται με 100000 χλμ την ώρα...Κινούνται χωρίς να παράγουν τον παραμικρό ήχο, δημιουργώντας πέριξ αυτών ατμοσφαιρικό κενό που τα προστατεύει απο τον κίνδυνο αναφλέξεως στην ατμόσφαιρά μας. Τα σκάφη τους έχουν επίσης την ικανότητα να εμφανίζονται ή να εξαφανίζονται κατά βούληση. Δύνανται επίσης να επηρεάζουν τις ενεργειακές μας πηγές, να διακόπτουν τις μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, τους ραδιοσταθμούς και τις μηχανές μας, χωρίς όμως να προκαλούν βλάβη. Τέτοια τεχνολογία μπορεί μόνο να είναι καρπός μιας νοημοσύνης όντως ανώτερης απο τον άνθρωπο" Δρ Felix Zigel, συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό Gente, 31/12 και 17/13 1981

Toν Γενάρη του 2011 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ -Global Competitiveness Forum- στη Riyadh της Σαουδικής Αραβίας, όπου συμμετείχαν κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη απ'ολο τον κόσμο, το ζήτημα της εξωγήινης ζωής και των UFΟ βρίσκονταν σε σημαντική θέση μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν! Ανάμεσα σε Φυσικούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους και ουφολόγους που μίλησαν γι'αυτό, βρισκόταν και ο παγκοσμίως κορυφαίος εν ζωή ερευνητής του πολύπτυχου αυτού ζητήματος και επιστήμονας αστρονόμος, ο "πολύς" δρ. Ζακ Βαλλέ. Ακολουθεί σχετικό βίντεο:


Και θα κλείσουμε επίσης με ένα σημαντικό βίντεο. Η Citizen Hearing (Ακρόαση Πολιτών) είναι μια κίνηση πολιτών ασφαλώς, που στόχο έχει να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, να κάνει αποκαλύψεις και να πει τις αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουν οι λαοί. Εκεί λοιπόν βρέθηκε και μίλησε ο πρώην υπουργός Άμυνας του Καναδά Πολ Χέλιερ, με πάνω από 23 χρόνια παρουσία στη Βουλή και την πολιτική σκηνή της χώρας του. Αυτά που δήλωσε ήταν εκπληκτικά! Ούτε λίγο ούτε πολύ...
μίλησε για τη συγκάλυψη από τα πάνω της παρουσίας των "Άλλων" στον κόσμο μας, για διάφορες φυλές τους με διαφορετικές "ατζέντες", για την συστηματική και αντιδημοκρατική απόκρυψη πολύ μεγάλων μυστικών για την ανθρωπότητα, αλλά και για άλλα θέματα -όπως η μη χρήση της "καθαρής ενέργειας"- που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με το πολύ μεγάλο ζήτημα της εξωγήινης ζωής και τεχνολογίας και τη διαπλοκή της ως ένα βαθμό με γήινες κυβερνήσεις όπως αυτή των ΗΠΑ που λειτουργούν με μια μυστικοπαθή και δικτατορική νοοτροπία.."Αλλά όπως τα παιδιά αντέχουν την απομυθοποίηση της νεράιδας και του Αη Βασίλη όταν μεγαλώνουν, θεωρώ πως οι φορολογούμενοι πολίτες είναι ικανοί να αποδεχτούν τη νέα και ευρύτερη πραγματικότητα ότι ζούμε σ'ένα σύμπαν που σφύζει από διάφορα είδη ζωής"
απόσπασμα από το παραπάνω βίντεο.
Συνυπογράφουμε κι εμείς αυτά τα λόγια!

-για την παραπάνω ανάρτηση βοηθηθήκαμε και από ειδικό άρθρο ("ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ UFO") του "παράξενου" περιοδικού Strange τεύχος 151 και από το Αρχείο επίσημων δηλώσεων για τα ΑΤΙΑ-

(Ξανα)διαβάστε και αυτά: 
Ένα "καθόλου βαρετό" άρθρο: "Η υπόθεση για τα UFO (Morris K. Jessup) "
 "Κοσμοσυρροή" πάνω από τον πλανήτη γη!
Ξεχάστε ό,τι σας είπαν ή δίδαξαν γύρω από το "φυσικό μας δορυφόρο": Τα αινίγματα -ή μυστήρια- της Σελήνης!*


O Ένοικος...

*αυτό το τελευταίο είναι προσθήκη από εμένα
Επίσης:"NeverAStraigtAnswer" 1ο μέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου