Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

NOMOΣ-ΧΟΥΝΤΑ για τις διαδηλώσεις στην Ισπανία


 
Εγκρίθηκε την Παρασκευή από την ισπανική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη «δημόσια ασφάλεια» που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους διαδηλώνουν μπροστά από το κοινοβούλιο ή άλλα δημόσια κτίρια χωρίς σχετική άδεια από τις αρχές.
Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει τον διαχωρισμό των αδικημάτων σε τρεις κατηγορίες: τα πολύ σοβαρά που τιμωρούνται με πρόστιμα από 30.001 ως 60.000 ευρώ, τα σοβαρά (1.001 ως 30.000 ευρώ) και τα μη σοβαρά (100 ως 1.000 ευρώ).

Η διαδήλωση χωρίς σχετική άδεια περιλαμβάνεται στα «σοβαρά». Στα μη σοβαρά περιλαμβάνονται οι προσβολές προς τους αστυνομικούς καθώς και η διάδοση εικόνων που ενδέχεται να βλάψουν την τιμή ή την ασφάλειά τους.

Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, «θα βοηθήσει στην «ρύθμιση και την προστασία των δημόσιων ελευθεριών», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να «ενισχυθεί η διασφάλιση των ελευθεριών των πολιτών και η δημόσια ασφάλεια», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ μετά το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως πρόκειται για ένα «σχέδιο καταστολής των πολιτών» και για ένα ακόμη πλήγμα στην ελευθερία.


To είδαμε στο Indymedia Athens. Για επιπλέον στοιχεία μπορείτε να ανατρέξετε στην πηγή της παραπάνω ανάρτησης, στο  tvxs
H δική μας άποψη επί τούτου (και επί των προεκτάσεών του και της "λογικής" γύρω απ'αυτό, καθώς και της στάσης του κόσμου απέναντι σε τέτοιες "δημοκρατικές εκσπερματώσεις") είχε διατυπωθεί ως εξής:...και η λίμπιντο ξεχείλισε κι από τα...αυτιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου