Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Eurostat: Το 34,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρIσκεται ή απειλείται από τη φτώχειαEurostat: Το 34,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρIσκεται ή απειλείται από τη φτώχεια | AIXMH


Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις) είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με τον αριθμό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2012).

Ειδικότερα για την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 19,5%, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

“Ανακεφαλαιώνοντας, μια ιεραρχική κοινωνία δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν βασίζεται στη φτώχεια και στην άγνοια.” (George Orwell)


To είδαμε στο ΔΉΘΕΝ 
Πρώτη δημοσίευση: ΑΙΧΜΗ

Διαβάστε κι από εμάς: Σε τούτη τη διάσταση τα πράγματα έχουν σκουρύνει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου