ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι μισθοφόροι της BLACKWATER θα επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα της MONSANTO !

(και η εμπλοκή του Βill Gates)
Η MONSANTO ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ BLACKWATER !

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του άρθρου : ” Monsanto Buys Blackwater the largest mercenary army in the world”


Ένα ρεπορτάζ του Jeremy Scahill στο The Nation αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, η μυστική υπηρεσία πληροφοριών Blackwater (αργότερα ονομάστηκε Xe Services και πιο πρόσφατα “Academi”) πωλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto. Η Blackwater μετονομάστηκε το 2009 αφού έγινε γνωστή στον κόσμο με τις πάμπολλες αναφορές για βάναυσες πρακτικές στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των σφαγών αμάχων. Παραμένει η μεγαλύτερη ιδιωτική ανάδοχος «υπηρεσιών ασφαλείας» του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που ασκεί κρατική τρομοκρατία, δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να το αρνηθεί.

Πολλοί στρατιωτικοί και πρώην αξιωματικοί της CIA εργάζονται για την Blackwater ή σχετικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν για να αποσπάσουν την προσοχή από την κακή φήμη τους και να αυξήσουν τα κέρδη πωλώντας φαύλες υπηρεσίες – που κυμαίνονται από συλλογή πληροφοριών και παράνομη διείσδυση έως πολιτικές δραστηριότητες ομάδων συμφερόντων και παραστρατιωτική εκπαίδευση – για άλλες κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον Scahill, επιχειρηματικές δραστηριότητες με πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto, η Chevron, και οικονομικούς κολοσσούς, όπως η Barclays και η Deutsche Bank, διενεργούνται μέσω δύο εταιρειών που ανήκουν στον Erik Prince, ιδιοκτήτη της Blackwater: Total Intelligence Solutions and Terrorism Research Center. Αυτά τα στελέχη και οι διευθυντές μοιράζονται την Blackwater.

Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την κτηνωδία του ως ένας από τους διευθυντές της CIA, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τη Monsanto το 2008, ως διευθυντής της Total Intelligence, συνάπτοντας σύμβαση με την εταιρεία για να κατασκοπεύσει τους και να διεισδύσει σε οργανώσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οργανώσεις αντι-GM (κατά των μεταλλαγμένων) και άλλες βρώμικες δραστηριότητες του γίγαντα της βιοτεχνολογίας.


Ερχόμενος σε επαφή με τον Scahill, το στέλεχος της Monsanto Kevin Wilson αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στη The Nation ότι είχαν προσλάβει την Total Intelligence, το 2008 και το 2009, σύμφωνα με την Monsanto μόνο για να παρακολουθούνται οι «δημόσιες αποκαλύψεις» των αντιπάλων του. Είπε επίσης ότι η Total Intelligence ήταν μια «εντελώς ξεχωριστή οντότητα από την Blackwater».

Ωστόσο, ο Scahill έχει αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Cofer Black, μετά τη συνάντηση με τον Wilson της Monsanto, όπου εξηγεί σε άλλους πρώην πράκτορες της CIA, χρησιμοποιώντας τα mail τους της Blackwater, ότι η συζήτηση με τον Wilson ήταν πως η Total Intelligence είχε γίνει ο «κλάδος πληροφοριών της Monsanto», κατασκοπεύοντας ακτιβιστές και άλλες δράσεις, όπως “οι άνθρωποί μας να ενταχθούν νόμιμα σε αυτές τις ομάδες.” Η Total Intelligence Monsanto κατέβαλε $ 127.000 το 2008 και 105.000 δολάρια το 2009.


Δεν είναι απορίας άξιο που μια εταιρεία η οποία ασχολείται με την «επιστήμη του θανάτου», όπως η Monsanto, η οποία έχει αφιερωθεί εξαρχής στο να παράγει τοξικά δηλητήρια σκορπίζοντας από Agent Orange ως PCBs (πολυχλωριωμένα διφαινύλια), τα φυτοφάρμακα, ορμόνες και γενετικά τροποποιημένους σπόρους, συνδέεται με μια άλλη εταιρία κακοποιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου στο The Nation, η Via Campesina ανέφερε την αγορά 500.000 μετοχών της Monsanto, για περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation, πράξη που της αφαίρεσε εντελώς τη μάσκα της «φιλανθρωπίας». Άλλος ένας συσχετισμός που δεν αποτελεί έκπληξη.


Είναι ένας γάμος μεταξύ των δύο πιο βάναυσων μονοπωλίων στην ιστορία της βιομηχανοποίησης: ο Bill Gates ελέγχει περισσότερο από το 90 τοις εκατό των μετοχών της αγοράς των ιδιόκτητων υπολογιστών και η Monsanto περίπου το 90 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς διαγονιδιακών (μεταλλαγμένων) σπόρων και των παγκόσμια πιο εμπορικών σπόρων. Δεν υπάρχουν σε οποιονδήποτε άλλο βιομηχανικό τομέα μονοπώλια τόσο μεγάλα, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί άρνηση (ακύρωση) της περιβόητης αρχής του καπιταλισμού, του «ανταγωνισμού στην αγορά».

Τόσο ο Gates όσο και η Monsanto είναι πολύ επιθετικοί στην προάσπιση των παράνομα αποκτηθέντων μονοπωλίων τους.

 

Παρά το γεγονός ότι ο Bill Gates μπορεί να προσπαθήσει να πεί ότι το Ίδρυμα δεν συνδέεται με την επιχείρησή του, το μόνο που αποδεικνύεται είναι το αντίθετο: οι περισσότερες από τις δωρεές τους, καταλήγουν να ευνοούν τις εμπορικές επενδύσεις του μεγιστάνα, που στην πραγματικότητα δεν «δωρίζει» τίποτα, αλλά αντί να πληρώνει φόρους στα ταμεία του κράτους, επενδύει τα κέρδη του εκεί πού ο ίδιος ευνοείται πιο πολύ οικονομικά, συμπεριλαμβανομένης της προπαγάνδας, από τις υποτιθέμενες καλές τους προθέσεις. Αντιθέτως, οι “δωρεές” τους χρηματοδοτούν έργα τα οποία είναι εξίσου καταστρεπτικά, όπως η γεωμηχανική ή η αντικατάσταση των φυσικών φαρμάκων με υψηλής τεχνολογίας πατενταρισμένων φαρμάκων στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Κατά σύμπτωση, οι πρώην υπουργοί Υγείας Julio Frenk και Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι του Ιδρύματος.

Μαζί με την Monsanto και ο Gates συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια να καταστρέψει την αγροτική γεωργία σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω της “Συμμαχίας για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική» (ΑΓΡΑ). Λειτουργεί ως δούρειος ίππος για να στερήσει από φτωχούς Αφρικανούς αγρότες τους παραδοσιακούς τους σπόρους για αρχή αντικαθιστώντας τους με τους σπόρους των εταιρειών τους αρχικά και τέλος από τους γενετικά τροποποιημένους (ΓΤ). Για το σκοπό αυτό, το Ίδρυμα προσέλαβε το 2006 τον διευθυντή της Monsanto, Robert Horsch. Τώρα o Gates, για απολαβή σημαντικών κερδών, πήγε κατευθείαν στην πηγή.

Η Blackwater, η Monsanto και ο Gates είναι τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος: η πολεμική μηχανή του πλανήτη και οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι τον κατοικούν, είναι αγρότες, κοινότητες ιθαγενών, άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις πληροφορίες και τις γνώσεις ή οποιοσδήποτε άλλος που δεν θέλει να είναι υπό την αιγίδα του κέρδους και της καταστροφικότητας του καπιταλισμού.

Επομένως, γιατί ήταν τόσα πολλά τα μέσα ενημέρωσης, οι συντάκτες και οι bloggers που ορύονταν σε μία προσπάθεια να πούνε ότι η αγορά ήταν μια “φάρσα”;

Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Οι πιο κυνικοί ανάμεσα μας ίσως υποψιάζονται ένα οικονομικό κίνητρο από την Monsanto, σε τέτοιους “δημοσιογράφους”. Η Monsanto έχει πράγματι προσλάβει μια ομάδα δημοσίων σχέσεων σε αναζήτηση σοβαρών blog και ιστοσελίδων τα οποία υποβάλουν εκθέσεις, για τα εγκλήματά της κατά της φύσης και της ανθρωπότητας. Πράγμα που το έχουμε δει από πρώτο χέρι, σε σχετικά σχόλια πάνω σε άρθρα του PoliticalBlindSpot.com που αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν δημιουργήσει blogs, όπου φαινομενικά “νόμιμοι” συγγραφείς γράφουν σκέψεις για οργανικά ζητήματα, μαζί με παρατηρήσεις και ενστάσεις τους. Το κοινό δε, από την πλευρά του υποθέτει πως αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται στις δημόσιες σχέσεις για την ίδια την εταιρεία.

Αλλά το βασικό επιχείρημα εκείνων που ισχυρίζονται ότι η αγορά της Blackwater από την Monsanto δεν είναι αλήθεια, έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε μόνο με επίσημα στοιχεία να καταλήξουμε στο ότι η Blackwater έχει προσληφθεί από την Monsanto για χρόνια. Αμέσως μετά από την εκτεταμένη δουλειά που η Blackwater έκανε για λογαριασμό της Monsanto, η εταιρεία πουλήθηκε. Λόγω του τρόπου με τον οποίο αποκαλύφθηκε η πώληση, είναι αδύνατο να τεκμηριωθεί ποιος ήταν πίσω από αυτήν. Το προφανές και λογικό συμπέρασμα σε γνώστες εκ των έσω (ιδίως στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλειας), είναι ότι η πώληση ήταν στην πραγματικότητα στην ίδια τη Monsanto που είχε απασχολήσει την συγκεκριμένη ομάδα.

Η Xe (τώρα μετονομασμένη σε Academi) (που δεν είναι άλλη απο την Blackwater), πράγματι είχε αγορασθεί, και ενώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να τεκμηριώνει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής για το ποιοι πραγματικά είναι οι νέοι ιδιοκτήτες, το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει παρουσιάζει την Monsanto ως τη νέα ιδιοκτήτρια, η οποία και τους είχε απασχολήσει πριν από την πώληση. Αυτό μάλιστα εξηγεί και τη μυστικότητα που περιβάλλει τη συμφωνία και την ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών. Η εταιρεία αγοράστηκε από ιδιώτες επενδυτές, μέσω εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που δεν υποχρεούνται να δώσουν στοιχεία για κάποια από τις συναλλαγές τους, σε συνεργασία με την Bank of America να παρέχει ένα μεγάλο τμήμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων ως χρηματοδότηση για τη συμφωνία.

Η USTC Holdings στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Xe και την βασική θυγατρική της, αλλά σε δήλωση της δεν αποκάλυψε την τιμή ή τους όρους της συμφωνίας.
Η USTC Holdings είναι μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τις ιδιωτικές εταιρείες Forte Capital Advisors και την Manhattan Partners.
Διάφοροι ερευνητές ωστόσο έχουν προσπαθήσει να τεκμηριώσουν την αγορά μέσω ενός έστω στοιχείου, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει με μεγάλη επιτυχία. Αυτό, βέβαια, είναι το θέμα…

Κρατώντας το Κρυφό

Ένα πράγμα που είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία Forte Capital Advisors είναι το “μωρό” του για πολύ καιρό συμμάχου της Blackwater, Jason De Yonker.

Ο DeYonker έχει μοναδική εμπειρία με την εταιρεία που χρονολογείται από την ίδρυσή της στα τέλη του 1990. Αυτός συμβούλευε την Εταιρεία με την ανάπτυξη του πρώιμου επιχειρηματικού της σχεδίου και την επέκταση στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης Moyock καθώς και την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων των πρώτων συμβάσεων κατάρτισης με τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Μεταξύ του 1998 και του 2002, ο κ. DeYonker είναι συνδιαχειριστής του γραφείου της οικογενείας του κ. Erik Prince, ιδρυτή της Xe, πράγμα που περιελάμβανε και τη διαχείριση των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του κ. Prince.

Τι σημαίνει αυτό; Ο τύπος είναι ένα δοξασμένος λογιστής.

Πριν την ένταξή του στη Forte, ο Jason ήταν συν-διαχειριστής στην οικογενειακή επιχείρηση μιας εταιρίας των + 100 εκατομμυρίων δολαρίων . Εκτός από την ενεργό διαχείριση των διαφόρων εταιρειών, ο Jason ανήκε στην ομάδα διευθυντικών στελεχών υπεύθυνη για τη διαχείριση της περιουσίας της οικογένειας.

Ο ίδιος τα τελευταία 18 χρόνια παρέχει συμβουλές σχετικά με διάφορες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις, με συνολική αξία συναλλαγών μεγαλύτερη από 1 δισ. δολάρια. Τον τομέα εμπειρίας του Jason περιλαμβάνουν: συμβουλές πάνω σε θέματα συναλλαγών, διαχείριση χαρτοφυλακίου, ανάπτυξη ακινήτων, επιχειρηματικών κεφαλαίων και διασυνοριακές συμφωνίες. Ο Jason ξεκίνησε την καριέρα του με την Arthur Andersen Corporate Group Finance, και ήταν διευθυντής στην Corporate Group Finance της Deloitte & Touche. Ήταν επίσης ο Διευθυντής Οικονομικών της West Family Trust, μια ομάδας επιχειρηματικών κεφαλαίων η οποία επικεντρώνεται στις διασυνοριακές συναλλαγές.

Ο Jason έχει λάβει Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στα οικονομικά και λογιστικά, από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

 

Ποιός είναι όμως ο άλλος επενδυτής; Φαίνεται ότι είναι ο πολύ μικρός εταίρος με το όνομα Manhattan Partners, μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που συγκεντρώνει χρήματα από ανώνυμους πλούσιους επενδυτές και χρησιμοποιεί την «δεξαμενή» μετρητών για μόχλευση της εξαγοράς με δανεικά κεφάλαια μεγάλων εταιρειών, τις οποίες σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να αναλάβουν μόνοι τους.

Η Manhattan Partners επενδύει σε κλίμα “αναγκαστικής ανάπτυξης και ειδικών συναλλαγών”, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη γνωστή εξόρμησή τους στην αμυντική βιομηχανία, αυτό φαίνεται μέσω εκθέσεων από τον Spencer Ackerman μέσω της ιστοσελίδας WarIsBusiness.com
Η Manhattan Growth Partners έχει ως επικεφαλής της τους Dean Bosacki και Patrick McBride. Ο Bosacki βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρίας φωτογράφησης τελετών αποφοίτησης, μεταξύ άλλων εταιρειών. Όσον για την Manhattan Partners, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια εταιρεία με προοδευτική σκέψη όσον αφορά τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια”, κατέχει επίσης και την πλειοψηφία των μετοχών της Hugo Naturals, μια σειρά από οργανικά προϊόντα, φιλικά στο περιβάλλον σαπούνια, λοσιόν, αρώματα και κεριά σόγιας τα οποία πωλούνται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και οικολογικών προϊόντων.

Τελικά, το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά είναι ότι, παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα, η Monsanto στην πραγματικότητα αγόρασε τους μισθοφόρους της Blackwater … ή τουλάχιστον τις Υπηρεσίες του Ομίλου Blackwater που μετονομάστηκε σε Xe (τώρα Academi) . Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι γιατί;


ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ :

SEE MORE :
http://southweb.org/blog/monsanto-buys-blackwater-the-largest-mercenary-army-in-the-world/
http://politicalblindspot.org/yes-monsanto-actually-did-buy-the-blackwater-mercenary-group/
plateiamolaon.wordpress.comΤο βρήκαμε στο Indymedia Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου