ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

" Ξεφορτωθείτε τα κινητά σας τηλέφωνα τώρα! "

 

(ΘΥΜΗΣΟΥ και αυτό: " Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ " - Death of Speech : Όταν η φωνή παύει να βγαίνει απ’ το στόμα και επιλέγει τα δάχτυλα )

 " ...είμαστε σαν τον πίθηκο που δεν μπορεί να βγάλει το χέρι του από το βάζο, εκτός και αν αφήσει το φιστίκι. Το πιάνουμε πλέον πιο σφιχτά από ποτέ. Μας έχουν ρουφήξει μέσα στο βάζο και το καπάκι του κλείνει από πάνω μας, μας πνίγει. Πρέπει να αφήσουμε τα κινητά μας τώρα. Όχι αφού καταλάβουμε το πώς, που μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Πρώτα ξεφορτωθείτε τα και μετά σκεφτείτε πώς να ζήσετε χωρίς αυτά.

Δεν θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα κάνετε τώρα, αλλά θα ζείτε σαν ο κόσμος να είναι εδώ και αύριο. Δεν έχουμε χρόνο μέχρι το επόμενο έτος, αυτοκτονούμε αυτή τη στιγμή. Ξεφορτωθείτε τα, πείτε σε όλους που γνωρίζετε ότι το κάνατε και γιατί και πείτε τους να κάνουν το ίδιο. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, τα ζώα και τα φυτά γύρω μας - αυτά που είναι ακόμη εδώ…"

Η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία μας είναι αναμφίβολα τα κινητά μας τηλέφωνα...

 Η πιο σημαντική και πιο αγνοημένη ιατρική μελέτη στον κόσμο δημοσιεύτηκε το 2004 από τον Olle Johansson, επιστήμονα στο Ινστιτούτο Karolinska, το ίδρυμα που απονέμει το Νόμπελ Ιατρικής. Ο άλλος συγγραφέας του ήταν ο Örjan Hallberg και ο τίτλος της ήταν “1997 – Μια περίεργη χρονιά στη Σουηδία”. Το φθινόπωρο του 1997, σε κάθε μία από τις 21 κομητείες αυτής της χώρας, ο αριθμός των ασθενών σταμάτησε να μειώνεται και άρχισε απότομα να αυξάνεται.


  • Ο αριθμός των ατόμων που ήταν εγγεγραμμένα ως άρρωστα για περισσότερο από ένα χρόνο μειώνονταν και έφθασε στο ιστορικό χαμηλό των 43.256 τον Ιούλιο του 1997. Τον επόμενο μήνα αυτή η τάση αντέστρεψε ξαφνικά την κατεύθυνσή της και ο αριθμός άρχισε να αυξάνεται απότομα. Τον Δεκέμβριο του 2003 ο αριθμός των μακροχρόνιων ασθενών ήταν 135.318.

  • Ο αριθμός των ατόμων που απουσίαζαν από την εργασία λόγω ασθένειας, ο οποίος μειώνονταν κατακόρυφα εδώ και χρόνια, άρχισε ξαφνικά να αυξάνεται. Αυξήθηκε από το χαμηλό των 118.530 τον Αύγουστο του 1997 σε 309.124 τον Φεβρουάριο του 2003.

  • Ο αριθμός των ατόμων που καταγράφηκαν με τραυματισμό λόγω φορτίου (πόνος στον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη, κλπ.) διπλασιάστηκε μεταξύ 1997 και 2001.

  • Ο αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας από νέους αυξήθηκε κατά 30% μεταξύ 1998 και 2001.

  • Η ετήσια επίπτωση του καρκίνου του προστάτη άρχισε να αυξάνεται απότομα και αυξήθηκε κατά 32% μεταξύ 1997 και 2004. Στη Στοκχόλμη, σε άνδρες ηλικίας 50–59 ετών, τα νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη αυξήθηκαν εννέα φορές.

  • Ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαία ατυχήματα, τα οποία μειώνονταν σταθερά, αυξήθηκε από 400 το 1996 σε 1.200 το 2004. Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που αφορούν οδηγούς λεωφορείων αυξήθηκε από λιγότερα από 150 το 1997 σε 250 το 2003.

  • Ο χρόνος αποκατάστασης μετά από χειρουργικές επεμβάσεις μαστού ή καρδιάς άρχισε να αυξάνεται το 1997.

  • Οι θάνατοι από τη νόσο του Αλτσχάιμερ άρχισαν να αυξάνονται το 1997 και οι θάνατοι λόγω άλλων νευρολογικών παθήσεων άρχισαν να αυξάνονται δραστικά.

Τι άλλαξε στη Σουηδία το φθινόπωρο του 1997; Τα ψηφιακά κινητά τηλέφωνα (GSM 900 και 1800) εισήχθησαν σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Οι Hallberg και Johansson έγραψαν:

 “Το 1997 πολλές μεγάλες εταιρείες παρουσίασαν ασύρματα τηλεφωνικά συστήματα γραφείου. Ένα τέτοιο ονομάζεται GSM-in-Office και λειτουργεί στα 900 MHz... Οι εργαζόμενοι έπρεπε να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο για όλες τις κλήσεις, σε πολλές περιπτώσεις για μεγάλες κλήσεις. Έτσι, από το 1997 πολλοί εργαζόμενοι εκτέθηκαν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων κατά τη διάρκεια όλων των ωρών εργασίας από μικρούς σταθμούς βάσης, συν την ισχυρότερη ακτινοβολία από τα ακουστικά τους κατά τη διάρκεια όλων των κλήσεων”.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΑΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, που ευθύνονται για τη δραστική υποβάθμιση της υγείας του σουηδικού πληθυσμού.

Πριν από το 1997, ο αριθμός των ημερών ασθενείας που καταγράφηκαν ανά άτομο ήταν μεγαλύτερος στις πυκνοκατοικημένες περιοχές παρά στις αραιοκατοικημένες περιοχές. Μετά το 1997, έγινε το αντίστροφο: οι κάτοικοι της υπαίθρου ήταν ξαφνικά πιο άρρωστοι από τους κατοίκους της πόλης. Αυτό ίσχυε για όλα τα δεδομένα που εξέτασαν: βραχυπρόθεσμες και μακροχρόνιες ασθένειες, ατυχήματα, δολοφονίες και αυτοκτονίες, τραυματισμοί και ασθένειες που σχετίζονται με το χώρο εργασίας, χρόνους αποκατάστασης σε χειρουργική επέμβαση μαστού και καρδιάς και παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Σημείωσαν ότι σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές, υπάρχει λιγότερη ακτινοβολία από πύργους κινητής τηλεφωνίας, αλλά περισσότερη ακτινοβολία από το κινητό τηλέφωνο: πρέπει να αυξήσει την ισχύ του για να διατηρήσει μια σύνδεση. Η μόνη ασθένεια που δεν ακολούθησε αυτό το πρότυπο ήταν ο καρκίνος του προστάτη: αυξήθηκε εξίσου τόσο στους κατοίκους των πόλεων, όσο και στους κατοίκους της υπαίθρου. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν η αιτία του καρκίνου του προστάτη, αλλά έκαναν λάθος.

Ο εγκέφαλος, το στήθος, η καρδιά και το νευρικό σύστημα εκτίθενται σε ένα κινητό τηλέφωνο σε κοντινή απόσταση όταν αυτό είναι ενεργοποιημένο και σε χρήση. Ο προστάτης, αντίθετα, εκτίθεται σε κοντινή απόσταση όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στην τσέπη ενός ατόμου και σε κατάσταση αναμονής, σε λειτουργία αεροπλάνου ή απενεργοποιημένο. Εξακολουθεί να εκπέμπει ακτινοβολία εκείνες τις στιγμές, αλλά η ακτινοβολία δεν εξαρτάται από την απόσταση από έναν σταθμό βάσης και επομένως είναι η ίδια στην πόλη και στην επαρχία.

Το 2009, η κατάσταση της υγείας στη Σουηδία χειροτέρευε ακόμα. Οι Hallberg και Johansson διερεύνησαν το ίδιο έδαφος σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος, σε ένα άρθρο με τίτλο “Προφανείς μειώσεις στους σουηδικούς δείκτες δημόσιας υγείας μετά το 1997 – Οφείλονται σε βελτιωμένες διαγνώσεις ή σε περιβαλλοντικούς παράγοντες;”. Διαπίστωσαν ότι όλες οι τάσεις από το προηγούμενο άρθρο τους είχαν συνεχιστεί. Επιπλέον, βρήκαν:

  • Το ποσοστό των νεογνών με καρδιακά προβλήματα άρχισε να αυξάνεται μετά το 1998 και σχεδόν διπλασιάστηκε μέχρι το 2007.

  • Μεταξύ 1997 και 2005, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα διπλασιάστηκε μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών.

  • Η συχνότητα του μελανώματος του προσώπου σε νεότερους ανθρώπους αυξήθηκε κατά 40% μεταξύ 2000 και 2006.

  • Η τυποποιημένη ανά ηλικία επίπτωση της θνησιμότητας από Αλτσχάιμερ αυξήθηκε σχεδόν κατά 300% μεταξύ 1998 και 2008.

Και αυξήθηκε κατά περίπου 8.000% από το 1979, δύο χρόνια αφότου η Apple εφηύρε τον προσωπικό υπολογιστή και όλοι άρχισαν να εκτίθενται στην οθόνη του για ώρες κάθε μέρα. Η αύξηση έγινε ακόμη πιο απότομη μετά την απόκτηση κινητών τηλεφώνων από τον πληθυσμό. Πριν από τον προσωπικό υπολογιστή, η συχνότητα της θνησιμότητας από Αλτσχάιμερ ήταν περίπου 0,1 ανά 100.000 άτομα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και νωρίτερα.

Όταν χτύπησα την πόρτα της Pelda Levey στις 17 Ιουλίου 1996 και είπα “Έχουμε δουλειά να κάνουμε”, κανένας που ήξερα δεν είχε κινητό τηλέφωνο και το WiFi δεν είχε ακόμη εφευρεθεί. Τα δέντρα ήταν ό,τι ψηλότερο έξω από τις πόλεις και γέμιζαν με πουλιά, έντομα και άγρια ​​ζωή. Ακόμα και στα δέντρα στη γειτονιά μου στο Μπρούκλιν σύχναζαν άγριοι παπαγάλοι.

Τώρα είμαστε 28 χρόνια μετά. Μέσα σε τρεις δεκαετίες ακτιβισμού από την Task Force για κινητά τηλέφωνα και εκατοντάδες άλλους οργανισμούς, ο κόσμος από σχεδόν καθόλου κινητές συσκευές έχει πλέον πάνω από 17.000.000.000 από αυτές. Η ακτινοβολία που παράγουν, μαζί με την ακτινοβολία που αναγκάζουν όλους τους πύργους κινητής τηλεφωνίας και τους δορυφόρους να παράγουν, έχει εξαλείψει τα περισσότερα από τα έντομα, τα πουλιά και την άγρια ​​ζωή σε αυτόν τον πλανήτη και έχει αρρωστήσει την πλειοψηφία των ανθρώπων του. Ποιος από εμάς κοιμάται πολύ καλά, σκέφτεται πολύ καθαρά και δεν πάσχει από μία ή περισσότερες αναπνευστικές, νευρολογικές, καρδιακές, πεπτικές, μεταβολικές, αρθριτικές ή ψυχολογικές παθήσεις ή από καρκίνο ή διαβήτη;

Τα ποσοστά εγκεφαλικών επεισοδίων στην Κίνα έχουν υπερδιπλασιαστεί από την στιγμή της εμφάνισης των κινητών τηλεφώνων. Το παγκόσμιο ποσοστό διαβήτη έχει τετραπλασιαστεί. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι παχύσαρκοι. Η φανταστική αύξηση του διαβήτη και της παχυσαρκίας είναι καθαρά αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του μεταβολισμού λόγω της παρεμβολής στη ροή των ηλεκτρονίων στα μιτοχόνδρια όλων μας. Το 60% όλων των Αμερικανών σήμερα έχουν μία ή περισσότερες χρόνιες ασθένειες. Το ένα τρίτο των ανθρώπων στον κόσμο έχει περισσότερες από πέντε ασθένειες και λιγότερο από το 5% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν έχουν προβλήματα υγείας. Ο αριθμός των συνταγών φαρμάκων που χορηγούνται ετησίως στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί από 1,5 δισεκατομμύριο τη δεκαετία του 1990 σε 4 δισεκατομμύρια το 2009 και σε 7 δισεκατομμύρια το 2022. Το 42% των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ παίρνει πέντε ή περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα, υπερτριπλάσιο ποσοστό από πριν υπάρξουν τα κινητά τηλέφωνα. Το 70% όλων των Αμερικανών ενηλίκων λαμβάνουν ένα ή περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα καθημερινά.

Όταν υπάρχουν 17.000.000.000+ κινητές συσκευές στη Γη στα χέρια ανθρώπων που ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη με αεροπλάνα και αυτοκίνητα και τις “χρειάζονται” όπου κι αν πάνε, καμία οργάνωση, διαμαρτυρία, προσφυγή ή νομοθεσία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ούτε το να χρησιμοποιείτε λιγότερο το κινητό σας. Εάν θέλετε να μπορείτε να πραγματοποιείτε έστω και μια κλήση ενός λεπτού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έστω και μία φορά το χρόνο, όλοι οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας στη Γη θα πρέπει να είναι εκεί στη διάθεσή σας, ακτινοβολώντας σαν κολασμένα όλη την ζωντανή δημιουργία 24/7…

Εφόσον είναι κοινωνικά αποδεκτό να χρησιμοποιείται καν ένα κινητό τηλέφωνο, είτε δημόσια, είτε στο σπίτι σας, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είναι καταδικασμένοι σε μοναχικές ζωές αέναων βασανιστηρίων, ανίκανοι να κοινωνικοποιηθούν, να βγάλουν τα προς το ζην, να πάνε στο σινεμά, να στέκονται δίπλα σας στην ουρά στο παντοπωλείο, να ταξιδέψουν, να ζήσουν δίπλα σας ή ακόμα και να έχουν ένα σπίτι, μέχρι να πεθάνουν ή να αυτοκτονήσουν - κάτι που πάρα πολλοί από τους φίλους και τις επαφές μου έχουν ήδη κάνει…

Ακόμη και άνθρωποι που ξέρουν τι τους σκοτώνει δεν το καταλαβαίνουν πραγματικά. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κανονικοποιηθεί τόσο πολύ, που τα χρησιμοποιούν ακόμη και άτομα που αυτοαποκαλούνται “EHS” (ηλεκτρομαγνητικά υπερευαίσθητα). Βοηθούν να σκοτώσουν τον κόσμο μας και τον εαυτό τους. Προσπαθούν διαρκώς να ξεφύγουν από μια επίθεση που κουβαλούν στα χέρια τους και προκαλούν στον εαυτό τους και στους άλλους.

Η πλειοψηφία των τηλεφωνικών κλήσεων και των email που λαμβάνω τώρα προέρχονται από κινητά τηλέφωνα…

  • Τηλεφώνησε μια γυναίκα που μόλις είχε αγοράσει μια συσκευή για να την προστατεύσει από την ακτινοβολία του πύργου κινητής τηλεφωνίας. Τηλεφωνούσε από κινητό…

  • Ένας νοσηλευτής τηλεφώνησε ζητώντας θεραπεία για τον μετριασμό των επιπτώσεων των EMF (ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων). Τηλεφώνησε από το κινητό του, το οποίο κρατά 30 εκατοστά από το κεφάλι του και στο οποίο έχει προσαρτήσει “δίσκους” για να “εξουδετερώσει” την ακτινοβολία…

  • Μια γυναίκα, που είπε ότι είναι EHS, τηλεφώνησε αναζητώντας έναν γιατρό που μπορεί να τη διαγνώσει, ώστε να αποφύγει το καθήκον του ενόρκου. Τηλεφώνησε από το κινητό της…

  • Μια γυναίκα μου έστειλε email από το iPhone της, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους των πύργων κινητής τηλεφωνίας, για να τις φέρει σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…

  • Ένας άντρας μου έστειλε email από το Android του, θέλοντας να κάνει κάτι για να αποτρέψει την εκτόξευση περισσότερων δορυφόρων, να προστατεύσει τα έντομα από την ακτινοβολία και να σταματήσει να ακτινοβολείται τη νύχτα, ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί…

  • Με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα από ένα μικρό χωριό που περιβάλλεται από Εθνικό Δρυμό. Είπε ότι είναι ηλεκτρομαγνητικά υπερευαίσθητη, πως δεν μπορεί να κοιμηθεί και ότι θέλει να μάθει πώς να προστατεύει τον εαυτό της. Μου τηλεφώνησε από το κινητό της. Μου είπε ότι ο σύζυγός της δεν είναι ευαίσθητος, αλλά όταν τη ρώτησα για την υγεία του, είπε ότι έχει συνεχείς πόνους στην πλάτη, είναι συνεχώς εξαντλημένος και έχει και άλλες παθήσεις…

  • Μια γυναίκα που ζούσε στο αυτοκίνητό της μου άφησε ένα μήνυμα. Είπε ότι είναι “πρόσφυγας wifi” εδώ και ενάμιση χρόνο. Τηλεφωνούσε από το κινητό της και μου ζήτησε να της απαντήσω, στέλνοντάς της μήνυμα…

  • Μια γυναίκα μου άφησε ένα μήνυμα λέγοντας ότι είναι “ολιστική”, “εντελώς οργανική” και “δεν χρησιμοποιεί χημικά”. Μου άφησε και τον αριθμό του κινητού της και τον αριθμό του κινητού του συζύγου της…

  • Κάλεσε ένας σκηνοθέτης που θέλει να κάνει μια ταινία για τη δουλειά μου. Μου τηλεφώνησε από το κινητό του. Έχει κάνει αντικαταστάσεις γονάτων και έχει καρκίνο. “Πού είναι οι λιβελλούλες, οι χαμαιλέοντες, οι σαύρες και τα πουλιά με τα οποία μεγάλωσα;”, με ρώτησε…

  • Μια γυναίκα τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια για να νικήσει τη νομοθεσία που θα ομαλοποιούσε την τοποθέτηση των πύργων κινητής τηλεφωνίας. Τηλεφώνησε από το κινητό της…

  • Μια γυναίκα που ανησυχεί για τις επιπτώσεις ενός κοντινού πύργου κινητής τηλεφωνίας στα παιδιά της τηλεφώνησε από το κινητό της…

  • Τηλεφώνησε μία γιατρός, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά ηλεκτροευαίσθητη και ξεκινά μια ομάδα γιατρών. Τηλεφώνησε από το κινητό της…

  • Τηλεφώνησε μία γιατρός με ειδικότητα στην περιβαλλοντική ιατρική, η οποία ανησυχεί για το ασύρματο δίκτυο στο σχολείο των παιδιών της. Μου τηλεφώνησε από το κινητό της…

  • Μια γυναίκα μου έστειλε email από την Αυστραλία, λέγοντας ότι αυτή και ο γιος της είναι ηλεκτροευαίσθητοι και ζουν σε μια κοινότητα όπου το μόνο WiFi είναι σε ένα κοινόχρηστο υπόστεγο. Ανησυχεί για τα σχέδια εγκατάστασης του Starlink στην κοινότητα. Μου έστειλε email από το κινητό της…

  • Μια γυναίκα μου τηλεφώνησε λέγοντας ότι ο γιος της έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, που δεν μπορεί να περπατήσει και ήταν στο νοσοκομείο. Μου τηλεφώνησε από το κινητό της και είπε ότι ο γιος της έχει μόνο ένα κινητό…

  • Τηλεφώνησε ένας άντρας που είπε ότι ήταν υπερευαίσθητος στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία εδώ και χρόνια και σχηματίζει μια κοινότητα με “σπίτια για ευαίσθητους ανθρώπους”. Μου τηλεφώνησε από το κινητό του…

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν:

  • Ότι ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία με έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και ότι η ακτινοβολία ταξιδεύει εξίσου μακριά.

  • Ότι αν βάλεις το κινητό σου 6 μέτρα μακριά σου, σε εκθέτει σε τόση ακτινοβολία, όση και ο κάθε πύργος κινητής τηλεφωνίας.

  • Ότι οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν μόνο αρκετή ακτινοβολία για να επιτρέψουν στα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται εκείνη τη στιγμή να λειτουργήσουν.

  • Ότι όταν πραγματοποιείτε μία κλήση ή στέλνετε ένα μήνυμα, ο πλησιέστερος πύργος (ή δορυφόρος) ενεργοποιεί συχνότητες μόνο για εσάς και ακτινοβολεί ολόκληρη τη γειτονιά σας (ή και ολόκληρη την πόλη) και όλα και ό,τι είναι ζωντανά σε αυτήν, για να μπορείτε εσείς να πραγματοποιήσετε την κλήση ή να στείλετε το μήνυμά σας.

  • Ότι το να έχετε απλώς ένα κινητό τηλέφωνο, ανεξάρτητα από το πόσο λίγο το χρησιμοποιείτε, απαιτεί όλους τους πύργους κινητής τηλεφωνίας και τους δορυφόρους στη Γη να είναι εκεί, ώστε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε.

  • Ότι εάν πραγματοποιείτε αρκετές κλήσεις σε μια περιοχή με κακή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ο πάροχος πρέπει να εγκαταστήσει έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας εκεί.

  • Ότι μία και μόνο κλήση από κινητό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα εγκεφαλικά σας κύτταρα.

  • Ότι για μια κλήση δύο λεπτών μπορεί να χρειαστεί το σώμα σας ώρες ή μέρες για να αναρρώσει, αν το κάνει ποτέ.

  • Ότι η απόσταση δεν σας προστατεύει.

  • Ότι δεν μπορείτε να “εξουδετερώσετε” την ακτινοβολία.

  • Ότι δεν υπάρχουν “ασφαλείς συχνότητες”.

  • Ότι το τηλέφωνό σας κατασκευάστηκε με ορυκτές σπάνιες γαίες που εξορύσσονταν από παιδιά - σκλάβους στο Κονγκό.

  • Ότι η προθυμία για χρήση των κινητών διασφαλίζει την εξαφάνιση των σταθερών τηλεφώνων - και μαζί τους των πτηνών, των εντόμων και της άγριας ζωής.

  • Ότι όταν ανοίγετε το τηλέφωνό σας για οποιονδήποτε λόγο, βασανίζετε όποιον τυγχάνει να μένει κοντά σας ή να είναι κοντά σας, είτε το ξέρει, είτε όχι.

  • Ότι ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει ακτινοβολία ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένο. Ότι η μόνη διαφορά μεταξύ των “ηλεκτροευαίσθητων” ανθρώπων και των άλλων ανθρώπων είναι ότι οι “ευαίσθητοι” γνωρίζουν τι τους αρρωσταίνει, ενώ οι άλλοι άνθρωποι όχι.

Κατά τη διάρκεια των ετών που ήμουν στην ιατρική σχολή, παρακολουθούσα ένα συνέδριο ολιστικής υγείας διάρκειας μιας εβδομάδας κάθε φθινόπωρο στο Σαν Ντιέγκο, που διοργανώνονταν από την Εταιρεία Mandala. Εκεί άκουσα και γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους. Γνώρισα την Ilana Rubenfeld, με την οποία εκπαιδεύτηκα αργότερα και της οποίας τη μέθοδο θεραπείας εφάρμοσα προσωπικά. Γνώρισα τον Moshe Feldenkrais, του οποίου τη μέθοδο θεραπείας επίσης μελέτησα αργότερα και έγινα δάσκαλος. Γνώρισα την Olga Worrall, μια καταπληκτική θεραπεύτρια. Γνώρισα τον Swami Rama, τον Milton Trager, τον Ram Dass, τον John Lilly και τον Joseph Chilton Pearce.

Υπήρχε όμως ένας ομιλητής, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, που μου έκανε μόνιμη εντύπωση. Ήταν πάστορας και μιλούσε για την τεχνολογία. Όταν μαζεύεις ξύλα και τρίβεις δύο ραβδιά για να ανάψεις φωτιά”, έλεγε, “ξέρεις ακριβώς τι παρήγαγε το φως και πώς δημιουργήθηκε. Αλλά όταν γυρίζεις έναν διακόπτη για τα φώτα, το μόνο που γνωρίζεις είναι ότι υπάρχει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας κάπου και πως το φως άναψε, αλλά δεν γνωρίζεις τα ενδιάμεσα βήματα ή τις συνέπειες αυτών των βημάτων”. Αυτό, είπε, είναι “η αποτυχία του ενδιάμεσου. Και αυτή είναι η πτώση του πολιτισμού μας και του κόσμου μας.

Όπως είπα σε ένα ακροατήριο στο Taos του Νέου Μεξικού πριν από έξι χρόνια, είμαστε σαν τον πίθηκο που δεν μπορεί να βγάλει το χέρι του από το βάζο, εκτός και αν αφήσει το φιστίκι. Το πιάνουμε πλέον πιο σφιχτά από ποτέ. Μας έχουν ρουφήξει μέσα στο βάζο και το καπάκι του κλείνει από πάνω μας, μας πνίγει. Πρέπει να αφήσουμε τα κινητά μας τώρα. Όχι αφού καταλάβουμε το πώς, που μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Πρώτα ξεφορτωθείτε τα και μετά σκεφτείτε πώς να ζήσετε χωρίς αυτά.

Δεν θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα κάνετε τώρα, αλλά θα ζείτε σαν ο κόσμος να είναι εδώ και αύριο. Δεν έχουμε χρόνο μέχρι το επόμενο έτος, αυτοκτονούμε αυτή τη στιγμή. Ξεφορτωθείτε τα, πείτε σε όλους που γνωρίζετε ότι το κάνατε και γιατί και πείτε τους να κάνουν το ίδιο. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, τα ζώα και τα φυτά γύρω μας - αυτά που είναι ακόμη εδώ…

 

 To δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου