ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

" Ξεκίνησαν ήδη: Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους "

{ Περί του μεγάλου "πειραματικού εργαστηρίου" της Αυστραλίας, θυμήσου και την τελευταία ανάρτησή μας: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!- Do you remember Australia? "COVIDALISM'S" Police State and Pfizer's Eden ?  Περί των τρεχουσών οικονομικών αλυσιδωτών εξελίξεων και  προεκτάσεών τους : H κρίση δημοσίου χρέους στις ΗΠΑ «βάζει φωτιά» στο δολάριο – Σε πλήρη εξέλιξη η ιστορική συντριβή του αμερικανικού νομίσματος  ΚΑΙ  "...gotta wake up before they put us in a digital cage..." (πρέπει να ξυπνήσουμε πριν μας κλείσουν για τα καλά μέσα σ' ένα ψηφιακό κλουβί) }

video από youtube

Η ανώτερη ρεπόρτερ του Sky News Australia, Caroline Marcus, είπε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με «απόλυτη περιφρόνηση» μετά τις αναφορές ότι στους πελάτες απαγορεύεται η πρόσβαση σε μετρητά.
«Πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι δικά τους τα χρήματά», είπε η παρουσιάστρια. «Ανήκουν στους πελάτες. Αυτό σου αφήνει την αίσθηση ότι μπορεί να είναι καλύτερα να κρύβεις τα μετρητά σου κάτω από το κρεβάτι».
Ξεκίνησαν ήδη: Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους.. Η Αυστραλία είναι το πεδίο δοκιμών για πολλές πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προωθεί γρήγορα σχέδια για την εξάλειψη των φυσικών μετρητών και τη διασφάλιση ότι οι λαοί δεν μπορούν να έχουν τα δικά τους χρήματα…Και καλό εδώ είναι να αναφέρουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ετοιμάζουν οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης για να αντιδράσουν στο τσουνάμι που έρχεται από το αντίπαλο δέος , τους Brics με το νόμισμα τους που θα είναι εγγυημένο σε χρυσό και θα διαλύσει στην κυριολεξία το δολάριο και κατ' επέκτασιν και το ευρώ… Το όνομα του νεοταξικού συστήματος είναι CBDC και καλό θα ήταν, παρόλες τις πιέσεις που προβλέπονται να δεχτούμε, να το αποφύγουμε, όπως ο διάολος αποφεύγει το λιβάνι…

Το primenews.press αναφέρει: Ξεκίνησαν ήδη: Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους.

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά», καθώς οι μεγάλες αυστραλιανές τράπεζες αρνούνται να δεχθούν τις αναλήψεις μετρητών από τους πελάτες τους…

Η ανησυχητική αυτή κίνηση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν προς ένα σύστημα χωρίς μετρητά και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες ξοδεύουν τα χρήματά τους.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν μπορείτε να πάρετε μετρητά από τις τράπεζες», είπε η παρουσιάστρια του Sky News Australia, Peta Credlin, η οποία ανέφερε ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα κοντά στο σπίτι της στο κέντρο της Μελβούρνης δεν επιτρέπουν αναλήψεις μετρητών σε πελάτες.

Η ανώτερη ρεπόρτερ του Sky News Australia, Caroline Marcus, είπε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με «απόλυτη περιφρόνηση» μετά τις αναφορές ότι στους πελάτες απαγορεύεται η πρόσβαση σε μετρητά.

«Πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι δικά τους τα χρήματά», είπε η παρουσιάστρια. «Ανήκουν στους πελάτες. Αυτό σου αφήνει την αίσθηση ότι μπορεί να είναι καλύτερα να κρύβεις τα μετρητά σου κάτω από το κρεβάτι».

Αυτή την εβδομάδα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε ότι το μέλλον χωρίς μετρητά, είναι ένα απο τα καλά των CBDC.

Η Αυστραλία είναι το πεδίο δοκιμών για πολλές πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προωθεί γρήγορα σχέδια για την εξάλειψη των φυσικών μετρητών και τη διασφάλιση ότι οι λαοί δεν μπορούν να έχουν τα δικά τους χρήματα.

Ο Λευκός Οίκος και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, υπό τις εντολές του Μπάιντεν, άρχισαν να αναπτύσσουν ένα ψηφιακό νόμισμα ελεγχόμενο από την κεντρική τράπεζα. Αυτό το προγραμματιζόμενο, παρακολουθήσιμο, εύκολα χειραγωγούμενο ψηφιακό δολάριο θα καθιστούσε το φυσικό χρήμα ξεπερασμένο. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από ένα δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, είναι αλήθεια και σύντομα θα αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

Σε αντίθεση με τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται με χρήση CBDC θα μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικούς πράκτορες ή/και την Federal Reserve. Επιπλέον, επειδή ένα CBDC θα ήταν ψηφιακό και προγραμματιζόμενο, θα μπορούσαν να επιβληθούν κανόνες που περιορίζουν τις δαπάνες για κάποιες δραστηριότητες.

Δεδομένου ότι τα φυσικά μετρητά θα ήταν παρωχημένα, οι άνθρωποι δεν θα είχαν άλλες επιλογές για να κάνουν αγορές. Ένα άλλο παράδειγμα σε αυτό, θα ήταν η κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί τις δαπάνες ενός ατόμου για να υπολογίσει το «αποτύπωμα άνθρακα» του και στη συνέχεια να εκδώσει άμεσα αφαιρούμενα πρόστιμα ή να εφαρμόσει ανώτατα όρια δαπανών.


To δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου