ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Η φάρσα της νέας τρομο-αφήγησης "πιάνει ταβάνι"...

 

(Διάβασε και αυτό: Μελέτη Αποδεικνύει, Κατά Λάθος, Ότι Η Ανθρωπογενής Υπερθέρμανση Του Πλανήτη ΔΕΝ Αποδεικνύεται και θυμήσου και ετούτα: Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»  -- Ο Πόλεμος των Παγκοσμιοποιητών στα Στοιχεία της Ζωής --- Άκου τι σου λένε "τα φρικιά" και ... φρίκαρε! Πώς περιμένουν να τους παίρνουν κάποιοι ακόμη στα σοβαρά; ΠΩΣ;;; )


" Τώρα μιλούν για ένα «κύμα καύσωνα ρεκόρ». Δείτε τη χρωματική επικάλυψη της καταστροφής στον παρακάτω χάρτη καιρού. Ναι, τα καλοκαίρια είναι ζεστά στην Ισπανία. Πέρυσι η επικάλυψη χρώματος ήταν μόλις κόκκινη όταν έφτασε τα 45 στη Μαδρίτη. Τώρα είναι ένα καυτό βιολετί στους μόλις 36° C. Το ανθρωποκόπαδο ξεγελιέται τόσο εύκολα. "

πηγή παραπάνω εικόνων α) και β)  Και έπεται συνέχεια:

" Οι "ειδικοί" του κλίματος, οι εξαγορασμένοι "επιστήμονες" και οι υποστηρικτές της Greta Thunberg (σ.σ. θυμήσου και αυτή την ανάρτηση: Γκρέτα, Γκρέτα, μικρή συστημική μου μαριονέτα...) αποκάλυψαν νέα ανησυχητικά δεδομένα που δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πράγματι αυξηθεί μήνα με το μήνα από το τέλος του χειμώνα.

Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς οδήγησε στην αύξηση αυτή, αλλά όλοι συμφωνούν ότι η απάντηση είναι λιγότεροι άνθρωποι, λιγότερα αυτοκίνητα και υψηλότεροι φόροι.

Υπήρξαν πολλά θύματα της θανατηφόρας, φαινομενικά ατελείωτης αύξησης της θερμοκρασίας.


"Αυτή είναι η θεία μου Blodwen. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα το μεσημέρι σε κάποιο καυτό ευρωπαϊκό κολαστήριο. Τα τελευταία της λόγια ήταν: 'Πείτε σε όλους στην πατρίδα να ακολουθήσουν την επιστήμη και να έχουν αυτή την τέταρτη, ενισχυτική στρώση αντηλιακού.

Ένας χρήστης του Twitter θρηνεί τον θάνατο της θείας Blodwen, το σώμα της οποίας είχε διαλυθεί πλήρως.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι, αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, ολόκληρος ο πλανήτης θα πάρει εντελώς φωτιά και η ζωή όπως την ξέρουμε θα τελειώσει.

Γίνεται λόγος για κάτι που ονομάζεται χειμώνας και ενδεχομένως να επιστρέψει, οπότε μπορεί να δούμε μια τάση ψύξης. Ωστόσο, αυτή η φλυαρία απορρίπτεται προς το παρόν ως μια άγρια θεωρία συνωμοσίας χωρίς καμία βάση στην πραγματικότητα.


Η κυβερνητική συμβουλή είναι να μείνετε και πάλι στο σπίτι για να προστατεύσετε τους ηλικιωμένους, καθώς έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι η ζέστη μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και ότι η μετάδοση της ζέστης έχει γίνει ανεξέλεγκτη σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο.


Εξετάζεται νέα τεχνολογία που θα παρέχει στους ανθρώπους αντηλιακό με συντελεστή 5000, το οποίο μπορεί να εκτρέψει τις ακτίνες του ήλιου πίσω στο διάστημα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αν δεν έχει, ίσως δούμε το τέλος των νέων μητέρων που γεννούν σε μια νέα ριζοσπαστική κίνηση των απεργών γέννησης να μην κάνουν παιδιά μέχρι να σταματήσει η αλλαγή του κλίματος.Κανείς δεν φαίνεται να έχει πει σε αυτές τις γυναίκες ότι το κλίμα πάντα άλλαζε κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ορισμένοι όμως προτείνουν ότι, εφόσον η απεργία γεννήσεων μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμεύσει στην αύξηση του μέσου δείκτη νοημοσύνης του πληθυσμού, η ιδέα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε συλλογικά να ξεπεράσουμε αυτό το νέο, πρωτόγνωρο φαινόμενο που ονομάζεται "καλοκαίρι", αν και κορυφαίοι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό είναι πιθανότατα το τέλος της ανθρώπινης φυλής.

Καλή τύχη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου