ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΟΥΡΕΣ Αμερικανών έξω από τράπεζες!! Φοβούνται μεγάλο ΚΡΑΧ, vid

(Στον αντίποδα το κοινό νόμισμα Ρωσίας-Κίνας με αντίκρισμα σε χρυσό...ΣΥΝΕΔΕΣΕ: Μια πτώση με μεγάλο πάταγο............)

Tweet: WATCH People lining up outside First Republic Bank in Los Angeles after SVB failure


ΟΥΡΕΣ Αμερικανών έξω από τράπεζες!! Φοβούνται μεγάλο ΚΡΑΧ… Ένας πανικός γίνεται στις ΗΠΑ που σύντομα θεωρούμε θα επεκταθεί σε όλη τη δύση και όπως καταλαβαίνετε και στας Ευρώπας με τον κόσμο να αγχώνεται ότι θα χάσει τα χρήματα του με όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας.. Βέβαια αυτό ίσως και να είναι ένα μεγάλο ταρακούνημα που θα ξυπνήσει και θα υποχρεώσει σε προσωπική έρευνα πολλούς ανθρώπους που μέχρι στιγμής δεν ήθελαν καν να δουν τι έρχεται..

Οι αγορές λοιπόν ανοίγουν αύριο Δευτέρα και κυριολεκτικά αρκετοί φοβούνται για το τι θα ξημερώσει.

Ανησυχητικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το Σάββατο έξω από υποκατάστημα της First Republic Bank στην Καλιφόρνια. Δεκάδες πελάτες παρατάχθηκαν σε ουρές πρόθυμοι να αποσύρουν τα χρήματά τους στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας που πτωχεύει στις ΗΠΑ μετά το 2008.

Υπήρχαν φόβοι μετά την κατάρρευση της SVB για το μέλλον της First Republic, όταν οι αναλυτές επεσήμαναν τις ομοιότητες μεταξύ της εκτιμώμενης αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων σε σχέση με την πραγματική αξία.

Η First Republic ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1985, έχει 80 υποκαταστήματα σε 11 πολιτείες σε εθνικό επίπεδο – κυρίως στις δυτικές και ανατολικές ακτές.

Η είδηση ​​της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank προκάλεσε σοκ στον κλάδο του κρασιού. Ήταν το κύριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οινοποιεία στην Καλιφόρνια για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια έκλεισε την τράπεζα την Παρασκευή, αφού οι καταθέτες, θορυβημένοι με τις εξελίξεις έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες οινοποιεία στη βόρεια Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι είχαν αποκλειστεί εντελώς από τους λογαριασμούς τους χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Ξεκινάει λοιπόν αυτό που φωνάζουμε μήνες τώρα και περιμένουμε να σκάσει… Το παγκόσμιο οικονομικό κραχ και ένα τσουνάμι πτωχεύσεων των τραπεζών, άσχετα το πόσο μεγάλες ή φερέγγυες φαίνονται τώρα.. Και ο κόσμος που δεν είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, αμφιβάλουμε για το πόσο σωστά θα μπορέσει να το διαχειριστεί όλο αυτό… Δεν θα είναι εύκολο..

Όμως ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι και ότι το καλύτερο στις μέρες μας.. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όσο χρειαστεί από αυτό το τσουνάμι… Και η γνώση είναι δύναμη κατά την ταπεινή μας άποψη.. Αντίθετα ο στρουθοκαμηλισμός και η αφέλεια είναι αυτοκτονία.. Ο καθένας ας πράξει κατά το δοκούν…

Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι το να μην δέχεται κάποιος να δει την αλήθεια, αυτό δεν σημαίνει ότι η αλήθεια δεν θα έρθει.. Το να μην θέλει να δει και να δεχτεί κάποιος ότι θα έχουμε τσουνάμι πτωχεύσεων τραπεζών και κάποια χρονική περίοδο χωρίς χρήματα και ΑΤΜ, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει.. Άλλωστε ότι και να πούμε εμείς, άσχετα εάν μετράει για τους αναγνώστε μας ή όχι, καλό θα ήταν να άκουγαν και τους ειδικούς που βγαίνουν πολύ έντονα και τα τονίζουν αυτά και μας λένε καθαρά για το τί έρχεται

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου