ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Be prepared...for the END...

 

1. Πρώτο video: Γερμανικά ένστολα ανθρωποειδή ξυλοκοπούν άνανδρα (πού να τον βρουν άλλωστε τον ανδρισμό?) διαδηλωτή που διαμαρτύρεται για το δυσβάσταχτο κόστος ενέργειας, μια και η λαομίσητη κυβέρνηση του τοπικού "Bonzo", άλλο ένα τέρας "δημοκρατικού φρονήματος", επιλέγει την αδιάλειπτη ενίσχυση του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου (Θέλουν οι νεοναζί να κρυφτούν μα η χαρά δεν τους αφήνει...?). ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΘΥΜΑ, ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ...  "Κυρώσεις" που μετατρέπουν τους πολίτες-υπηκόους της σε αναλώσιμα αντικείμενα αυθαιρεσίας, βγαλμένα από σκοτεινές εποχές του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα, που παλεύουν αγωνιωδώς για...επιβίωση! (Tweet: German police beat citizens who are protesting because of record-high inflation and energy shortages. Take a look). 2. Δεύτερο video, ως αυθόρμητη σύνδεση: εικόνες από ένα...επίκαιρο όπως όλα δείχνουν παρελθόν, όχι πολύ μακρινό, από την Αργεντινή...


Άμεσοι και οι συνειρμοί από τις πρόσφατες τεράστιες διαδηλώσεις στη Γαλλία της μειοψηφικής κυβέρνησης του"golden boy", με κεντρικά συνθήματα "Μας κάνετε κάθε μέρα πιο φτωχούς, φτάνει, ως εδώ" και "Δεν θέλουμε πόλεμο και δεν θέλουμε να ξοδεύουμε λεφτά σε αυτόν". Oργισμένος κόσμος, με το έτσι θέλω των άφρονων "ηγετών" εναντίον των λαών, οφθαλμοφανώς για τους μη ηλίθιους, βρίσκεται ο αναλώσιμος κόσμος εξωθημένος σε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΠΟΥ...ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΑΠΌ ΤΑ "ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ" ΤΗΣ...ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ, από τα πολιτικά κι "επιστημονικά"-"ενημερωτικά" τσιράκια των μισάνθρωπων ψυχοπαθών, ως "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ή...πιο σωστά από τα χρόνια του ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ...). Kόσμος στη Γαλλία που απαιτεί πλέον και την παραίτηση του συζύγου της Brigitte...Έχοντας και πάλι τα ένστολα ΟΡΚ απέναντί του...Δύο χαρακτηριστικά video από το twitter, το πρώτο και το δεύτερο εδώ: "French police violently suppress protesters in Paris—talk about freedom and democracy in Europe."


ΣΥΝΔΕΣΗ: 

Από τη μια ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ... οι αχυράνθρωποι Ευρωπαίοι πολιτικοί, καθώς ανεβαίνουν στα ύψη τα δυσθεώρητα οι τιμές βασικών προϊόντων για την επιβίωση και οι τιμές του ρεύματος, με πρόσχημα την υποτιθέμενη "κλιματική αλλαγή" και τις κυρώσεις (στη "λογική" των οποίων συνεχίζουν να επιμένουν σαν να βρίσκονται σε διαρκή κι επικίνδυνη ψυχωτική διαταραχή) που επέβαλαν στην Ρωσία (δηλαδή στους ίδιους τους λαούς τους, τελικά.) Από τα "καλούδια" της οποίας τόσο πολύ εξαρτώνταν οι οικονομίες τους (και ειδικά της Γερμανίας) και άρα η ευημερία των πολιτών τους, τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι υπηρετούν...Για το πρώτο σκέλος ας διαβάσουν προσεκτικά (αν και ο πλουραλισμός των απόψεων και η ανεμπόδιστη ροή της Πληροφορίας, η ελευθερία της έκφρασης, ειδικά της επιστημονικής, δεν ήταν ποτέ στις προτιμήσεις τους...) την Παγκόσμια Διακήρυξη για ό,τι ισχύει τελικά για το κλίμα, την οποία υπογράφουν κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο! Ως προς τοδεύτερο σκέλος, αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους δικούς τους λαούς περισσότερο από τον Ζελένσκυ και το ναζιστικό καθεστώς του, ας τα βρούνε με την Ρωσία και τον ακατανόμαστο V.P.

 Κι από την άλλη, ας εκλάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι η "πολιτισμένη" Δύση (όπως αυτοί οι αρρωστημένοι αντιλαμβάνονται την κυρίαρχη κουλτούρα) μοιάζει όλο και πιο πολύ ανυπόληπτη και...τελειωμένη στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας του πλανήτη: HΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ: Κατέρρευσε το «αντι-ρωσικό» μέτωπο: Μόνο 55 χώρες (οι 42 φυσικά ήταν ευρωπαϊκές...) σε σύνολο 193 ψήφισαν κατά της Ρωσίας Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική επιλέγουν την Μόσχα και αφήνουν την Ευρώπη μόνη στους πάγους του χειμώνα... 

Από την ανάρτηση: Φωτιά, φωτιά! Εις το όνομα της..."Λογικής", ποιος θα τη σβήσει?

Και το "κερασάκι στην τούρτα" της υπό πλήρη κατάρρευσης "Ενωμένης Ευρωπαϊκής Φάρσας" (Can't forgive them , hard to legitimize them! "DYNASTIES" AND THEIR CHEATERS ARE OVER!): 
Η Κίνα διακόπτει την επαναπώληση του ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην τελειωμένη Ευρώπη, το οποίο έφτανε στην Κίνα! Αυτή η απόφαση αποτελεί χαριστική βολή (μετά και από αυτή την εξέλιξη: USA: "Δεν μπορούμε να σώσουμε ενεργειακά την Ευρώπη" - HASTA LA VISTA, BABY..!) στον άνοο Παλιάτσο της σύγχρονης Ιστορίας, την Ε.Ε. Που προμηθευόταν πάμφθηνο φυσικό αέριο από την Ρωσία, να πώς δημιουργήθηκε και η φούσκα της "πανίσχυρης γερμανικής οικονομίας". Η δε Κίνα αγόραζε μεγάλες ποσότητες αερίου από την Ρωσία, που τις έστελνε στην Ευρώπη ως LNG με πολλαπλάσιες τιμές φυσικά, εξυπηρετώντας τα δικά της συμφέροντα εις γνώση της Ρωσίας. Φυσικό αέριο το οποίο  η ανυπόληπτη Ε.Ε. το αγόραζε χωρίς πολλά πολλά. Τώρα όμως οι κάνουλες κλείνουν από παντού, με πιθανή συνεννόηση Ρωσίας και Κίνας στην κατάλληλη χρονική συγκυρία....Και τα επερχόμενα αποτελέσματα θα παραπέμπουν σε άκρως δυστοπικά κινηματογραφικά σενάρια: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου