ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Το γυρίσαμε και πάλι "παικταρά"* μας σε "συνηθισμένες μεθόδους" ;


ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ:

 ΑΠΟΡΙΑ: Μήπως επιδιώκει το  νεοναζιστικό καθεστώς, σε συνέργεια με τις νατοϊκές αιμορουφήχτρες (έμπειρες στην "κακιά στιγμή" που σημαίνει ξέσκισμα του "διεθνούς δικαίου" με σφαγές αμάχων, κατά προτίμηση σε μικρές ηλικίες) με αυτά τα σκοπίμως "τυφλά χτυπήματα" κατά άμαχου ρωσόφωνου πληθυσμού να προκαλέσει την ανάλογη αντίδραση των Ρώσων σε βάρος του ουκρανικού πληθυσμού; Που μέχρι τώρα το απέφευγαν, στοχεύοντας χειρουργικά στρατιωτικές δομές και θέσεις και αυτός είναι κι ένας λόγος της μεγάλης διάρκειας του πολέμου... Όσο για τις περιοχές που απελευθερώθηκαν, με συντριπτική πλειοψηφία ρωσόφωνου πληθυσμού, είδαμε πόσο μεγάλη ήταν η "λύπη" των κατοίκων...

Στη δε ελεύθερη από τη ναζιστική κατοχή Μαριούπολη, όπου η ζωή ανθίζει σιγά σιγά,  ήδη έχει αρχίσει η κατασκευή από ρωσικά συνεργεία συγκροτημάτων κατοικιών για όσους απώλεσαν τα σπίτια τους, πλατειών, παιδικών χαρών κτλ.(προγραμματίζεται και αλλού).

 ΣΥΝΔΕΣΗ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΕΟΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ + Διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια γνωστότατου αμερικανικού συστημικού δικτύου: «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία * »   O πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα στην Ουκρανία… 10 χρόνια ολοκληρωτικός πόλεμος ΝΑΤΟ ΕΕ κατά Ντονμπάς.10.000 νεκροί 1.000.000 πρόσφυγες. Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΔΡΟΜΗ + Αφιερωμένα.....(στον όχλο των τηλεόπληκτων κι ανιστόρητων νοικοκυραίων, στους πολιτικά φιλόδοξους "επαγγελματίες της επανάστασης", στους πολιτικούς υποκριτές που εκφράζουν την (και έμπρακτη) συμπαράστασή τους στον αγώνα για "ελευθερία" της Ουκρανίας! Άρα και τη στήριξή τους στα νεοναζιστικά τάγματα, τα χυδαία φασιστοειδή και τις ακροδεξιές μιλίτσιες, στα εγκλήματα εκεί του ΝΑΤΟ, σε βρώμικες τακτικές εθνοκάθαρσης, στους εκεί πολιτικούς αχυρανθρώπους που το τελευταίο για το οποίο νοιάζονταν ήταν το συμφέρον και η ευημερία του λαού τους....) 

Ο ουκρανικός στρατός δολοφονεί παιδιά στο Ντονμπάς με τη βοήθεια και την έγκριση της Δύσης

γράφει η Christelle Néant

(ΠΡΟΣΟΧΗ: το video που ακολουθεί περιέχει σκληρές και σαφώς σπαραξικάρδιες για έμψυχα όντα εικόνες...)

 

Σε δύο ημέρες, τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί του ουκρανικού στρατού εναντίον κατοικημένων περιοχών της ΛΔΝ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), μερικές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν με όπλα που προμήθευε η Δύση, σκότωσαν τέσσερα παιδιά από το Ντονμπάς.

Χθες, σας ανέφερα ότι ένα 10χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από βλήμα 155 χιλ. του ΝΑΤΟ που εκτοξεύτηκε από τον ουκρανικό στρατό εναντίον του κέντρου του Ντόνετσκ . Πρόσθετες λεπτομέρειες για την ταυτότητά της, τη ζωή και τον τρόπο που πέθανε δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αυτό το κοριτσάκι λεγόταν Veronica Sergeyevna Badina. Ήταν μόλις δύο ετών όταν ξέσπασε η σύγκρουση στο Ντονμπάς, και ως εκ τούτου ήταν ένα από εκείνα τα παιδιά που γνώριζαν μόνο τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό. Για αρκετά χρόνια το κοριτσάκι υπέφερε από σοβαρή αναιμία από την οποία ανέρρωσε μόλις πέρυσι χάρη στη βοήθεια του ιδρύματος της Dr. Lisa. Αγαπούσε τα ζώα και έκανε αθλητικό χορό.


Και αυτή τη ζωή για την οποία πολέμησε η Βερόνικα για αρκετά χρόνια, της πήρε ο ουκρανικός στρατός, βομβαρδίζοντας την κεντρική συνοικία του Ντόνετσκ με πυροβολικό προτύπων του ΝΑΤΟ που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία. !

Με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν από σκάγια που βρέθηκαν στο σημείο , φαίνεται ότι η οβίδα των 155 χιλιοστών που σκότωσε τη Βερόνικα εκτοξεύτηκε από ένα γαλλικό αυτοκινούμενο όπλο Caesar.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια τους το αίμα αυτού του 10χρονου κοριτσιού, αφού προμήθευσαν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ουκρανικός στρατός θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον αμάχων και ως εκ τούτου και εναντίον των παιδιών του Ντονμπάς.

Το σώμα της Βερόνικα κόπηκε κυριολεκτικά σε τρία κομμάτια από την έκρηξη αυτής της βαριάς οβίδας πυροβολικού, καθώς επέστρεφε στο σπίτι αφού περνούσε μέρος της ημέρας στο σπίτι της γιαγιάς της.

(σμ. Δείτε σχετικό βίντεο με τον παππού του άτυχου κοριτσιού στο Telegram: https://t.me/RTnewsEU/4972 )

« Η εγγονή μου κόπηκε σε τρία κομμάτια. Κομμάτια της βρίσκονται στο δρόμο », είπε ο παππούς του σκοτωμένου κοριτσιού. « Έπαιρνε τον αέρα στον πάγκο. Τα σανδάλια της έμειναν εκεί », πρόσθεσε. «Όλα είναι καλυμμένα με αίμα , υπάρχει αίμα παντού. Δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι. »

Η ιστορία της Βερόνικα άγγιξε τις καρδιές των Ρώσων, οι οποίοι έκαναν ένα αυτοσχέδιο μνημόσυνο για το κοριτσάκι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα. Οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας άναψαν εκεί κεριά και τοποθέτησαν λούτρινα ζωάκια και λουλούδια, καθώς και μια μικρή αφίσα που έγραφε « Ντονμπάς! Είμαστε μαζί σας!».

Και σαν να μην έφτανε η δολοφονία ενός ακόμη κοριτσιού από το Donbass, στις 6 Ιουλίου 2022 αργά το απόγευμα, ο ουκρανικός στρατός πυροβόλησε στο κέντρο της Makeyevka με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών Hurricane 220 mm, χτυπώντας μια παιδική χαρά όπου έπαιζαν παιδιά. Τα υποπυρομαχικά πυραύλων Ouragan έριξαν σκάγια σε όλη αυτή την αυλή.

Ένα αγόρι πέθανε ακαριαία, ένα άλλο πέθανε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο και ένα κοριτσάκι πέθανε στην εντατική. Άλλα τέσσερα παιδιά (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) τραυματίστηκαν σε διαφορετικό βαθμό.

Σήμερα το πρωί αποφεύχθηκε άλλο λουτρό αίματος, όταν η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πύραυλο από τον αμερικανικό εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών HIMARS που εκτόξευσε ο ουκρανικός στρατός κατά της πόλης Khartsyzk. Η ρουκέτα πέτυχε να ρίξει τα υποπυρομαχικά της, αλλά τα τελευταία προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να προκληθούν θύματα στους αμάχους.


Μέσα σε δύο ημέρες, τέσσερα ακόμη παιδιά από το Ντονμπάς δολοφονήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό σε σκόπιμους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών της ΛΔΔ όπου δεν υπάρχουν θέσεις, όπλα ή αποθέματα πυρομαχικών. Τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί που η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιεί χάρη στα όπλα που της έχει προμηθεύσει η Δύση και στη σιωπή των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Η Δύση, η οποία εξοπλίζει και υποστηρίζει την Ουκρανία, φέρει ανεξίτηλα στα χέρια της το αίμα αυτών των παιδιών, τα ονόματα των οποίων θα προστεθούν στον ήδη πολύ μακρύ κατάλογο όσων σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς από το 2014, στην πλάκα της Λεωφόρου των Αγγέλων.


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Donbass insider

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΣ: 
ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ!! Βελιγράδι το Ντόνετσκ!! Νεκροί και τραυματίες από 400 οβίδες σε μια μέρα. Σε αμόκ οι ουκρανοναζί!!! 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΑΙΜΑ ΤΑ ΝΑΤΟ-ΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ!! ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου