ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Η αστυνομία εκκένωσε ομάδα νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο La Monnaie στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά των Βρυξελλών για 2 εβδομάδες, διαμαρτυρόμενοι για μέτρα Covid19!


Σχόλιο δικό μας: Μια κοινωνία δίχως ΤΕΧΝΗ, δίχως έμπνευση και ανταλλαγή ιδεών μέσω της τέχνης (όπως το θέατρο και η μουσική), δίχως αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων...Πρόκειται για μια "κοινωνία" απ' όπου απεμπολείται η ανθρώπινη διάνοια, μια "κοινωνία άνυδρη", αποκαρδιωτικά διψασμένη για τους "αιώνιους χυμούς της ζωής". Για μια μη κοινωνία αποξενωμένων, μοναχικών θηρίων και όχι κοινωνικών όντων μέσω της κοινότητας. Πρόκειται για διάσπαρτα κοπάδια άνοων, άβουλων, χειραγωγήσιμων και αναλώσιμων ζώων! Μεγάλη και η σημασία του αποφθέγματος του Βενιαμίν Φραγκλίνου:“Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” ― Benjamin Franklin ("Αυτοί που θα εγκατέλειπαν στοχειώδεις ελευθερίες τους για λίγη προσωρινή ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια!")   - Σημείωση:Τα παρακάτω συνέβησαν λίγες ημέρες μετά από τα γενικευμένα επεισόδια στις Βρυξέλλες, στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα άρθρα των συνδέσμων του τέλους της ανάρτησης που ακολουθεί:

Η αστυνομία εκκένωσε ομάδα νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο La Monnaie στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά των Βρυξελλών για 2 εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για μέτρα Covid19!!ΒΙΝΤΕΟ

VIDEO: 
Occupation place de la Monnaie - Bruxelles

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η αστυνομία προχώρησε την Κυριακή 18/4/21 σ΄εκκένωση μιας ομάδας νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο La Monnaie στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά των Βρυξελλών για 2 εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για περιοριστικά μέτρα covid19. Στο εξωτερικό βρισκόταν πλήθος με άλλους καλλιτέχνες που επίσης εκκενώθηκε από αστυνομία.. Η συλλογικότητα “Bezet La Monnaie Occupée”, η οποία έχει καταλάβει το εσωτερικό του Βασιλικού Θεάτρου της La Monnaie στις Βρυξέλλες για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βρισκόταν ακόμα στο χώρο την Κυριακής το απόγευμα, περίπου στις 9:00 μ.μ. Είχε ανακοινώσει νωρίτερα την ημέρα ότι η διεύθυνση του θεάτρου δεν της είχε δώσει άδεια να επεκτείνει αυτό το εγχείρημα πέραν ​​από αυτήν την Κυριακή το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν ανεπιτυχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους μας στο RTL Info, η ομάδα θα μπορούσε να διατηρήσει την πλατφόρμα της.

«Ενημερώσαμε ότι οι άνθρωποι βρίσκονταν στο Théâtre de la Monnaie», σχολίασε ο Olivier Slosse, εκπρόσωπος της αστυνομικής ζώνης των Βρυξελλών-Πρωτεύουσας / Ixelles. «Πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε στην ασφάλεια και επί του παρόντος υπάρχει μια διαπραγμάτευση μεταξύ των διευθυντών αυτής της ομάδας ανθρώπων και της διαχείρισης του θεάτρου. Παραμένουμε παρόντες προς το παρόν. Υπάρχουν περίπου εκατό άτομα », είπε.

Η συλλογικότητα «Bezet La Monnaie Occupée», που σχηματίστηκε από νέους εργάτες και μαθητές από τον πολιτιστικό τομέα, είχε κάνει κατάληψη στο εσωτερικό του Théâtre Royal de la Monnaie στις Βρυξέλλες από τις 3 Απριλίου. Διοργάνωναν κάθε απόγευμα, από τις 5:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ., μια καλλιτεχνική και πολιτική πλατφόρμα στο προαύλιο του θεάτρου, με στόχο την αναδημιουργία κοινωνικών δεσμών και ν’ ανακαλέσουν την κυβέρνηση για τα covid μέτρα που εμποδίζουν τη λειτουργία ορισμένων τομέων , ειδικά ο πολιτιστικός τομέας.

Η κατάληψη επρόκειτο να τελειώσει την Κυριακή το απόγευμα, καθώς το συλλογικό όργανο δεν μπόρεσε να λάβει άδεια από τη La Monnaie για να την επεκτείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους μας στο RTL Info, η ομάδα θα μπορούσε τελικά να διατηρήσει την πλατφόρμα της μετά τις διαπραγματεύσεις αυτή την Κυριακή το απόγευμα με τη διοίκηση. Ωστόσο, η ομάδα δεν θα μπορεί πλέον να καταλαμβάνει μόνιμα το θέατρο.

Η αστυνομία τελικά προχώρησε σ΄εκκένωση της ομάδας νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο για 2 εβδομάδες. Στο εξωτερικό βρισκόταν πλήθος με άλλους καλλιτέχνες που επίσης εκκενώθηκε από αστυνομία..

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται λίγες μέρες μετά: ”Liberté, liberté, liberté”…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ Χάος στις Βρυξέλλες. Βίαιες συγκρούσεις χιλιάδων νέων και της αστυνομίας που θέλησε να διαλύσει υπαίθρια γιορτή!!Δεκάδες τραυματίες.ΒΙΝΤΕΟ

Για β΄μέρα νέα επεισόδια στις Βρυξέλλες. Αστυνομία, ιππικό, drones, ελικόπτερα κατά των νέων!Άλογα αφηνίασαν και έτρεχαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της ΕΕ!


ΠΗΓΗ άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου