ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ο (πιθανός;) "Μεγάλος Πόλεμος του 21ου αιώνα" ως τεράστια απειλή : "Αύριο ο Πούτιν ανακοινώνει: αναγνώριση ανεξαρτησίας των 2 Δημοκρατιών του Ντονμπάς ή προσάρτησή τους ή ένωση με τη Λευκορωσία ή στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία!"

Από την περιγραφή του βίντεο: "Σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής, ρωσικοί πύραυλοι από το Καλίνινγκραντ θα μπορούσαν να στοχεύσουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ που κατευθύνονται στα κράτη αυτά από την Πολωνία"

Παραπέμπουμε σε μία σχετικά πρόσφατη ανάρτηση, για ένα βαρύ ψυχροπολεμικό κλίμα που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Δύσης (Μάρτης 2015: ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!), πριν λίγα χρόνια, αλλά οι από τότε ανησυχητικές μεθοδεύσεις τελικά είχαν (προσωρινά) παγώσει και λόγω "δάκτυλου Τραμπ": Ο πόλεμος είναι εδώ! Η παγκόσμια σύρραξη; + Το παραπάνω βίντεο που επιλέξαμε, με τις συνέπειες της σύγκρουσης που θα ξεκινήσει από την Ουκρανία και από τις λεγόμενες "Βαλτικές Δημοκρατίες", έτσι και (αφήσουν να) "ξεφύγει" η κατάσταση . Ήδη στη με τεράστια ευθύνη Δύσης και μυστικών υπηρεσιών πολύπαθη Συρία το γλέντι και με τη συμμετοχή της πανταχού παρούσας Τουρκίας έχει ανάψει και πάλι για τα καλά: Πούτιν, για 2 Ρώσους στρατιώτες που σκότωσαν οι τρομοκράτες σκότωσε 200 με δεκάδες πτήσεις! Οι εχθροπραξίες στην Ανατολική Ουκρανία έχουν πάντως ξεκινήσει: (βίντεο) Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν χωριά στο Ντονέτσκ - Οι ρωσόφωνοι κατέρριψαν Bayraktar

Μετά μάλιστα τις συλλήψεις που σχετίζονταν με απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία και δολοφονίας του προέδρου Λουκασένκο, ο Πούτιν προχώρησε σε διάγγελμα που έστελνε σαφές μήνυμα στις  ΗΠΑ (Διάγγελμα Πούτιν με μετωπική επίθεση κατά των ΗΠΑ), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενοποίησης Ρωσίας-Λευκορωσίας!!

Τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στο ρεπορτάζ που αλιεύσαμε, των οποίων το ειδικό βάρος κάνει τον "ιό" να φαντάζει ανέκδοτο:

Αύριο ο Πούτιν ανακοινώνει: αναγνώριση ανεξαρτησίας των 2 Δημοκρατιών του Ντονμπάς ή προσάρτησή τους ή ένωση με τη Λευκορωσία ή στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία!!!


("Ξέρει ότι θα εξαγριώσει τη Δύση και προχώρησε στην σκακιέρα τα πιόνια του για να τους αποτρέψει για τυχόν ανάμειξη ή όποιας μορφής επιθετική κίνηση. Η Ρωσία δηλώνει πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προκλητικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο και τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας…")


Αύριο ο Πούτιν θα κάνει την ετήσια ομιλία του στην Βουλή της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Κάποιοι ψίθυροι αναφέρουν ότι:

-θ΄αναγνωρίσει επίσημα τις 2 ανεξάρτητες αυτονακηρυχθείσες Δημοκρατίες του Donbass.

-Άλλοι λένε ότι θ΄ανακοινώσει την προσάρτησή τους.

-Ο Πούτιν θα μπορούσε ομοίως ν΄ανακοινώσει σύμφωνα με τις ίδιες φήμες την ένωση με την Λευκορωσία

-ή ακόμη μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.


Αύριο λύνεται το μυστήριο της μετακίνησης 150.00 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με Ουκρανία..Επίσης απ΄όλες τις εκδοχές η τελευταία έχει και τις λιγότερες πιθανότητες. Το λογικότερο είναι ότι θα προβεί σε μια από τις προηγούμενες σε μια διπλωματική κίνηση που θα επιφέρει το μένος της Δύσης και πήγε το στρατό εκεί για να τους προειδοποιήσει μην διανοηθούν..

Η πολεμική μηχανή της Ρωσίας είναι σ΄εγρήγορση: 50 ρώσικα αεροσκάφη από τη νότια στρατιωτική περιοχή μεταφέρθηκαν στην Κριμαία. Θα ξεκινήσουν αύριο μια άσκηση σε συνεργασία με 20 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Υποβρύχια και πλοία του ρωσικού Βόρειου Στόλου αναπτύχθηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της άσκησης – δήλωση του στόλου. Πάνω από 20 ρωσικά πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με αεροσκάφη στην Κριμαία. Μεταξύ αυτών είναι οι φρεγάτες Ναύαρχος Μακάροφ και Ναύαρχος Έσσεν, καθώς και οι πυραυλάκατοι Graivoron και Vyshny Volochyok..

Eπίσης δεν είναι τυχαίο που έκλεισε με πρόσχημα στρατιωτικές ασκήσεις τον εναέριο χώρο πάνω από Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα κι όλες αυτές οι κινήσεις συμπίπτουν με αυριανή πολυαναμενόμενη ανακοίνωση. Από τις 20 έως τις 24 Απριλίου, η περιοχή πάνω από το νότιο τμήμα της Κριμαίας και τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δίπλα στις νότιες ακτές της Κριμαίας συμπεριλήφθηκε στη ζώνη κινδύνου για πτήσεις.


Ξέρει ότι θα εξαγριώσει τη Δύση και προχώρησε στην σκακιέρα τα πιόνια του για να τους αποτρέψει για τυχόν ανάμειξη ή όποιας μορφής επιθετική κίνηση.



Η Ρωσία δηλώνει πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προκλητικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο και τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας…


Τα παραπάνω βρήκαμε  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου