ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Μετανθρωπισμός κι ένας αλλόκοτος μελλοντικός κόσμος που ανατέλλει;


" This great reset, we were told, involves “the coordinated transition to a Fourth Industrial Revolution global economy in which human workers becoming increasingly irrelevant." = Αυτή η Μεγάλη Επανεκκίνηση περιλαμβάνει τη συντονισμένη μετάβαση σε μια παγκόσμια οικονομία της "Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης" στην οποία οι άνθρωποι εργάτες, οι εργαζόμενοι, γίνονται όλο και περισσότερο αχρείαστοι! - από την ανάρτηση "World Economic Forum hints at global cyber “pandemic” this summer to facilitate “great reset” (Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπαινίσσεται ότι θα υπάρξει παγκόσμια "κυβερνο-πανδημία" αυτό το καλοκαίρι ώστε να διευκολυνθεί η "Μεγάλη Επανεκκίνηση»)

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι όσοι εμπλέκονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τις Ατζέντες του με τους "μετανθρώπινους αστικούς παραδείσους" του κοντινού μέλλοντος, όσο και οι τεχνοκράτες που εργάζονται πυρετωδώς στη Silicon Valley, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο με τα ανάλογα μέσα, να στήσουν το "κατακλυσμικό γεγονός" που θα καταστρέψει ολοσχερώς το μέχρι τώρα καθιερωμένο (και σίγουρα όχι αψεγάδιαστο) οικονομικό σύστημα του πλανήτη και το ευρύτερο μοντέλο ζωής που θεμελιώθηκε γύρω από αυτό. Αλλά οι σκοποί τους δεν είναι υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών μαζών. Οι οποίες και (μέσω ίσως διαδικασιών-ντόμινο) θα βρεθούν να μην τους ανήκει απολύτως τίποτα, ούτε ο ίδιος ο "μετανθρώπινος εαυτός" καθενός, ενώ σε κάποιους πολύ λίγους θα ανήκουν τα πάντα και οι πάντες!...Τα ψηφιακά μονοπώλια, κι όχι απλώς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ήρθανε για να ριζώσουν και θα τους είναι πολύ απλό να απενεργοποιήσουν τα χρήματα κάποιου (δεν θα αργήσει ίσως ο καιρός που το φυσικό χρήμα θα γίνει παγκοσμίως αποκλειστικά ψηφιακό) και την πρόσβασή του σε υπηρεσίες εφόσον αυτός δεν θα συμμορφώνεται με τους "κανόνες και νόμους". Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαία η ολοένα και αυξανόμενη επένδυση αρκετών "οξυδερκών επενδυτών" στην Αμερική και όχι μόνο σε κρυπτονομίσματα. 


Οι ωμές εξαγγελίες, της "Transhumanist singularity" (θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό...): ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ; Klaus Schwab: Great Reset Will "Lead To Fusion Of Our Physical, Digital, & Biological Identity"  - Klaus Schwab (ο δισεκατομμυριούχος με "φυσιογνωμία στρατηγού του Γ΄Ράιχ" ιδρυτής του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ): "Η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα οδηγήσει στη συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας"

Kαι η κατάληξη στον "βελούδινο παράδεισο" της ψυχή τε και σώματι υποδούλωσης του "ήτανε μια φορά κι έναν καιρό το ανθρώπινο είδος": Ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε το μεγαλεπήβολο όραμα της "Μεγάλης Επανεκκίνησης"...Έτοιμοι; (μην μείνετε μόνο στο αρχικό βίντεο της ανάρτησης αλλά "τρέξτε την" μέχρι τέλους...)

Aπό την άλλη βέβαια, πού είναι το μεμπτό στο να μετατραπεί κάποιος, και με signature τόσο προηγμένης τεχνολογίας, σε "human cyborg"; Αν όλη του τη ζωή συμπεριφερόταν σαν μιμητική μαϊμού ή "σκυλί του Παβλόφ" με  εξαρτημένα αντανακλαστικά και πλήρως αυτοματοποιημένη συμπεριφορά (ό,τι πει το κόμμα, η TV, οι"αυθεντίες", οι "πολέμιοι της τρομοκρατίας", η "μόδα", το "παρεάκι"...). "Εξελικτική Αναβάθμιση"! Kαι μάλιστα, το Πρόγραμμα θα είναι κοινό για όλους, ώστε να μην μπερδεύονται κιόλας τα ανθρώπινα ζώα μέσα στην on line Φάρμα. Mε  σένσορες ίσως, εντός και εκτός σώματος και τις κάμερες ακόμα και μέσα σε χέστρες. Αλίμονο στους... "αρνητές"!

Σύνδεση: Spot the differences 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου