ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα! Ας μας βάλουν όλους σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, για να μην έχουμε καθόλου αντισώματα, στην επόμενη πανδημία!


Της Ιωάννας Υψηλάντη
"΄Η στραβός είν΄ ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε!"

- Περίπτωση Λιγνάδη: "Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα", αλλά ως...κυβέρνηση τον διόρισα, παρά την γνωστή, από 30ετίας "δράση" του. Έφτιαξα και μία "Επιτροπή" αξιολόγησης, που την ελέγχω απολύτως, για να ρίξω την ευθύνη, για οτιδήποτε συμβεί, σ΄αυτήν, που τον έβγαλε άσπιλο. (κακόμοιροι κλόουν του "γιές μεν"!)
Ανάλογες επιτροπές δήθεν ανεξάρτητες, έχω διορίσει σε κάθε δημόσια δραστηριότητα. Στον ιδιωτικό τομέα, διορίζω συνδικαλιστές.
Έτσι έφτιαξα επιτροπή για "αξιολόγηση" Δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μπορώ ν΄απολύω, όσους μου επιβάλλουν τα Μνημόνια, που ψήφισα, να ελέγχω δάσκαλους και καθηγητές, που δεν συμμορφώνονται με το επιβεβλημένο πρόγραμμα μάθησης, να "θάβω" παραπτώματα και υπέρμετρη βία με "ΕΔΕ", όλων των υπηρεσιών καταστολής και να ξεπλένω την πολιτική μου.
- Περίπτωση κορονοϊού:
Και εδώ έστησα μια επιτροπή δημοσίων υπαλλήλων λοιμωξιολογίας και λοιπών ειδικοτήτων και κάθε απόφαση που παίρνω, είναι "κατόπιν εισηγήσεως της επιτροπής". Αυτοί φταίνε για όλα και όσο σιωπούν, το δέχονται. Αυτοί προτείνουν και τα εμβόλια, που θέλει η ΕΕ και αγνοούν όλα τα φάρμακα, που θεραπεύουν.
Δεν έχει σημασία, που ο πολίτης δεν ενημερώνεται, για τα επιστημονικά δεδομένα και τις απόψεις της επιτροπής, για τα μέτρα! Αλλοπρόσαλλα σε πολλές περιπτώσεις με τελευταία την "σωστή τοποθέτηση της μάσκας", που σου προτείνει απλώς να μην αναπνέεις, από πουθενά, για να μην αρπάξεις τον ιό! Μόνη λύση, το μανταλάκι στη μύτη και το φερμουάρ στο στόμα! Ετσι θα σωθούν και τα νοσοκομεία, από την άχρηστη πολιτική της Υγείας, που μας εξαναγκάζει σε ατελείωτα λοκντάουν και θα δουλέψουν καλύτερα τα νεκροταφεία.
- Περίπτωση οικονομίας:
Έχουν κλείσει τα πάντα, αλλά ετοιμάζουν πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για αγορά μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα των επιχειρήσεων εστίασης με επιδότηση! Χωρίς να έχει ανοίξει η αγορά, για να ξέρουν πόσες επιχειρήσεις άνοιξαν και πόσες θα κλείσουν, μετά την κρίση. Πόσοι θα κλείσουν και θα έχουν χρεωθεί με δάνεια;;
Και σε τελευταία ανάλυση, ας μας βάλουν όλους σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, για να μην έχουμε καθόλου αντισώματα, στην επόμενη πανδημία!
Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα!

το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου