ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Συνέχεια των "επιστημονικών δεδομένων σε σύγχυση"...Βρε μήπως υπάρχει και διασπορά παράνοιας;

(Φυσικά, γνωρίζουν, ή είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν, σε ποιους απευθύνονται...)

Ως συνέχεια αυτής της ανάρτησης: Επιστημονικά δεδομένα σε ... σύγχυση; ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ: " We know that wearing a mask outside health care facilities offers little, if any, protection from infection"

1η "διασπορά επιστημονικών τηλεδεδομένων": 24/3/2020, Megatv - 2η "διασπορά επιστημονικών τηλεδεδομένων", επιδιδόμενων σε κωλοτούμπα, κάτι σαν τον ιδεολογικό προσανατολισμό των επαγγελματιών της πολιτικής: 2/11/2020 opentv 

 Κατά τα λεγόμενα της προφεσόρισσας, στο 1ο βίντεο, 2.666 μελέτες (ώπα!τα τρία τελευταία ψηφία ερεθίζουν μια ιδιαίτερη κατηγορία συνωμοσιολόγων! γιατί ρε γαμώτο να μην είναι 2.667;...) δείχνουν ότι η μάσκα αποτελεί προφύλαξη σε πολύ μικρό βαθμό. Αλλά το "ποίημα" αλλάζει στίχους στο δεύτερο βίντεο και ακούμε ότι η μάσκα αποτελεί 100% προφύλαξη!...(Ρε συνμαλάκα μου, λες τελικά η Γη να' ναι επίπεδη;)

Η "επιστήμη του πότε έτσι - πότε γιουβέτσι" δεν μπορεί να κρύψει, όσο κι αν θα το ήθελε, το μεγαλείο της "σοβαρότητάς της!". Προσφέρει απλόχερα τροφή για "ψεκασμολογία"! Ενώ τα πανικοβλημένα πλήθη των "αψέκαστων" (με σοβαρές συνέπειες της σταθερά όλο και πιο επιβαρυμένης ψυχικής τους κατάστασης για το ίδιο το ανοσοποιητικό τους σύστημα) οφείλουν να μετατρέψουν το μυαλό τους σε σουρωτήρι... Και να πιστεύουν τυφλά οτιδήποτε τους σερβίρεται από τους "προστάτες"-δεσμοφύλακες: τρομολαγνεία να φάνε και τα κατοικίδια (που σε λίγο θα ενοχοποιηθούν και αυτά γιατί αποτελούν συντροφιά και παρηγοριά στους μοναχικούς και δεν είναι συνετό για την "ασφάλειά" τους να περνάει καμία επικίνδυνη αχτίδα φωτός στους ανθρώπους), νούμερα-νούμερα-νούμερα, "έγκυρες εργαστηριακές μελέτες", "αξιόπιστα δεδομένα", μεθοδεύσεις συντριβής της ίδιας της υπόστασης τους ως κοινωνικά όντα. Κι ας μην μιλήσουμε τώρα εδώ για οικονομική Χιροσίμα...με εκατόμβες θυμάτων που θα πέσουν αργά και βασανιστικά. 

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σοβαρή επιστήμη, ας θυμηθούμε αυτά τα δεδομένα: "Η Γερμανίδα Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Δρ. Margarite Griesz-Brisson για μάσκες: “η στέρηση οξυγόνου προκαλεί μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες. Για παιδιά και εφήβους, οι μάσκες απολύτως απαγορεύονται. Προκαλούν οξυγονική αποστέρηση και διαρκή νευρολογικά συμπτώματα ιδίως στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των παιδιών "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου