ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ένας ενδιαφέρων απολογισμός για το πέρασμα του ιού από την Κίνα, η οποία φαίνεται να κερδίζει τη μάχη: "Η Κίνα κέρδισε τον πόλεμο με τον Coronavirus... κι η Ε.Ε. των τραπεζιτών αλλού τυρβάζει! "

{Σχόλια: παρά τις "ψιλές" που άρπαξαν από τις Αρχές όσοι δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές, παρά τις εικόνες σκληρού περιορισμού ολόκληρου αστικού πληθυσμού, παρά τις σκηνές αλλοφροσύνης των πρώτων ημερών στους δρόμους της Κίνας, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι Κινέζοι φαίνεται να "καθαρίζουν"...Ελέγχοντας τον ιό και (ειρωνικό) κλείνοντας τα σύνορά τους για να μην εισαχθεί και πάλι στην αχανή επικράτειά τους ο coronavirus. Τώρα αν αυτό το κατασκευασμένο "σάπιο φρούτο" ξέφυγε από κινεζικό εργαστήριο βιολογικού πολέμου ή εισήχθη τελικά από αλλού, αυτό αποτελεί μία άλλη ομιχλώδη  ιστορία, που φαίνεται να βρίθει από πιθανά ανησυχητικά συμπεράσματα και προεκτάσεις. Τα παρακάτω επιλεγμένα κι εκτενή απόσπασμα παρέχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το "κινεζικό ματ" στην παρτίδα με τον επιδημικό ιό, καθώς και για το οικονομικό παρασκήνιο, εν μέσω κρίσης στην Ευρώπη, των τεχνοκρατών και χρηματοπιστωτικών όρνιων των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης...
 Όσο για την "κομμουνιστική Κίνα"; Θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν ιδιότυπο συνδυασμό συγκεντρωτικού κρατισμού ή κρατικού "ρυθμιστικού παρεμβατισμού" με τα χαρακτηριστικά που διέπουν την "ελεύθερη αγορά", όσον αφορά τη δράση των κινεζικών πολυεθνικών εντός και εκτός τειχών (οι οποίες όμως δραστηριοποιούνται με γνώμονα τον "εθνικό" επεκτατικό προσανατολισμό) και των ξένων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται εντός της αχανούς χώρας με..."μισθούς Κίνας"- ο νοών νοείτω... Πολυεθνικές που πλέον όμως αρχίζουν να αποχωρούν από την Κίνα λόγω του καθεστώτος δασμών κι αυτό αποδεικνύει τη διάθεση του κινεζικού κράτους για την οικονομική του "επιθετική πολιτική" και για την εδραίωση σε ηγεμονική θέση στις παγκόσμιες αγορές, από την τεχνογνωσία αιχμής μέχρι και τον τομέα των κατασκευών και όχι μόνο εκεί. Με "επενδύσεις" σε διάφορους τομείς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Νότιο Αμερική και Αφρική όπου η κινεζική παρουσία ειδικά εκεί γίνεται όλο και πιο πληθωρική (= αφθονία πρώτων υλών, τόσο απαραίτητων για την καλπάζουσα οικονομία του Δράκοντα). Και μην ξεχνάμε ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, με τις δεύτερες να της χρωστάνε πάνω από ένα τρισ. δολάρια!}


Περήφανοι στην Κίνα, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, για την κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείου σε μόλις 5 ημέρες, ώστε ν' αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός κορωναϊός

 Ενώ στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την "πολιτισμένη" δύση και σ' όλες τις χώρες όπου οι λεγόμενες Κεντρικές Τράπεζες δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις (όπως η δήθεν "Τράπεζα της Ελλάδας"), στις χώρες που ο κορονοϊός (Coronavirus) εξαπλώνεται, η Ανθρώπινη ζωή προσμετράται με το "κόστος στην οικονομία", η Κίνα εξέρχεται από τον εφιάλτη που της αποδόθηκε.
Ας σημειώσουμε τις πολιτικές και πρακτικές μεθόδους αντιμετώπισης, ανάμεσα στο "δικτατορικό καθεστώς της κομμουνιστικής Κίνας" και τις μεγάλες "δημοκρατίες" της δύσης, ευχόμενοι να μην συμβεί στην Ελλάδα αυτό που βιώνει ο φίλος γειτονικός ιταλικός λαός. Ο ιταλικός λαός που εγκαταλείφθηκε από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" -όπως έχουν βαπτίσει το 4ο Ράιχ: Απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων στην Ιταλία από Γερμανία-Γαλλία, εν μέρει "δημοσιονομική υπέρβαση προϋπολογισμού" με σημείωση του διευθυντηρίου πως αυτό θα τους οδηγήσει σε "Επιτροπεία" αντίστοιχη της Ελλάδας.
Στην Κίνα αποφάσισαν από την πρώτη στιγμή να σταματήσουν ολοκληρωτικά την οικονομία της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Στην Ουχάν και την Χουπέι, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης": κλείσιμο αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, αυτοκινητοδρόμων, εργοστασίων, δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρήσεων, σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, ψεκασμούς δρόμων και κτιρίων τρεις φορές την ημέρα. Στην υπόλοιπη Κίνα απαγόρευση εσωτερικών μετακινήσεων.
Στην Κίνα δεν υπήρξαν οι αηδίες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Εκκλήσεις για «ψυχραιμία κι υπευθυνότητα, κανόνες ατομικής υγιεινής» (μόλις σήμερα στην Ελλάδα το κλείσιμο των σχολείων κι ενώ ιδιωτικές επιχειρήσεις σε υποχρεωτική άδεια το προσωπικό τους, οι δημόσιες υπηρεσίες με ατελείωτες ουρές συνεχίζουν να εξυπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα και "πέσουν έξω οι δουλειές"). Κανένας πρωθυπουργός δεν τολμάει να αποφασίσει το αυτονόητο... το πάγωμα πληρωμών σε δάνεια, νόμο Κατσέλη, ΕΝΦΙΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ... που σημαίνει ουρές εντός τραπέζης.
Στη "κομμουνιστική δικτατορία" της Κίνας εκδόθηκαν «ΔΙΑΤΑΓΕΣ» (μόλις χθες οι αντίστοιχες στην Ιταλία, αφού πρώτα καταστράφηκε η χώρα και δεν έλαβαν μέτρα για να μην θιγεί ο τουρισμός κι η "εθνική οικονομία" -όπου "εθνική" διάβασε κερδοφορία πολυεθνικών)... για παράδειγμα. Στη "δημοκρατική" Ελλάδα;
Στη "κομμουνιστική δικτατορία" της Κίνας η άμεση απαγόρευση αγώνων -με ή χωρίς θεατές- στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμυρίων.
Στην Ουχάν των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, για ένα ολόκληρο μήνα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, η έξοδος από τα σπίτια και κανένας δεν πείνασε, δεν λιμοκτόνησε, αφού οργανώθηκε την ίδια ημέρα ένα σύστημα διανομής και παράδοσης τροφίμων σε κάθε οικογένεια, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός στα σουπερμάρκετ, ουρές στα ταμεία που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Σήμερα στην Ουχάν, που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, είναι η τέταρτη ημέρα που δεν υπάρχει κανένα κρούσμα (υπάρχουν σε νοσηλεία ή καραντίνα μόλις 36 κρούσματα, σε σύνολο 12 εκατομμυρίων κατοίκων... δηλαδή πληθυσμός που ξεπερνάει τον ελληνικό).

Σήμερα έχουν κλείσει τα νοσοκομεία που κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τη νοσηλεία των ανθρώπων, όταν μετρούσαν καθημερινά περισσότερους από 100 νεκρούς ανθρώπους κι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα θετικά στον ιό: 11 από τα 14 "Ειδικά Κέντρα Αντιμετώπισης του Coronavirus" έκλεισαν.

 Στη γειτονική μας Ιταλία παίρνουν μέτρα μετά την καταστροφή και η δυσκολία είναι τεράστια, όταν τους κανόνες επιβάλλουν οι "αγορές".
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται κάθε βοήθεια που θα αποσταθεροποιήσει την "οικονομική σταθερότητα", όπως αποκαλούν την πολιτική λιτότητας που επιβάλει η ιδιωτική εταιρία κι όχι τράπεζα, η βαπτισμένη παραπλανητικά ως "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", στην οποία ανατέθηκε η οικονομική πολιτική της ευρωζώνης, όπως αναθέτουν τον καθαρισμό ή φύλαξη Δημόσιων Υπηρεσιών σε εταιρίες.
Η "δημοσιονομική πειθαρχία" που έχει επιβάλλει η δικτατορία του ευρώ του 4ου Ράιχ, έχει στην Ιταλία ανάλογες επιπτώσεις μ' αυτές στην Ελλάδα και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, του πάλαι ποτέ Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Γεωργία Γκαρδαλίνου σημειώνει στο twitter και τα λέει όλα:

«Georgia Gardalino
Αφιερωμένο στους μενουμευρώπηδες (ισολογισμένοι προϋπολογισμοί και ισοδύναμα).
Σε 10 χρόνια η Ιταλία πετσόκοψε 37 δις από την υγεία για χατήρι της ΕΕ.
Πετσόκοψε 70.000 κρεββάτια και 359 μικρά νοσοκομεία/κλινικές.
(Πηγή: rapporto fondazione Gimbe, settembre 2019, στην Repubblica)»
 Αυτά όταν η Ιταλία βιώνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι όλοι ανακαλύπτουν εκ νέου τη θεμελιώδη αξία του κράτους, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, τη σημασία των συνόρων και της εσωτερικής βιομηχανικής παραγωγής καθώς και την εσωτερική αγορά.
 
Σήμερα όσο ποτέ έχουν ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ για να νικήσουμε τον κοροναϊό.

 
Ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που, χωρίς τον εκβιασμό των ευρωπαίων τραπεζιτών, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο όλων των Ανθρώπων.

Στην Κίνα, μπροστά σε ένα εξωγενές σοκ, η Κεντρική Τράπεζα παρεμβαίνει στην αγορά δημοσίων τίτλων για να δημιουργήσει χρήματα υπέρ της κυβέρνησης και να μειώσει τα επιτόκια (που τελικά καθορίζονται πάντα από την κεντρική τράπεζα)
Στην Ιταλία, την Ελλάδα, τις 27 χώρες της δικτατορίας του ευρώ, από τότε που ξέσπασε η κρίση του κοροναϊού συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σε «κανονικές» χώρες, υπό την έννοια ότι σε περιόδους κρίσεων αυξάνονται αντί να μειώνονται τα
επιτόκια, καθώς αυτό καθορίζουν κι επιτρέπουν οι "αγορές": Συστηματική τρέλα εναντίον της ανθρώπινης ύπαρξης.



Αυτή είναι η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια της αλληλεγγύης"... το 4ο Ράιχ!
Η πανδημία θερίζει τους λαούς της Ε.Ε. και ποια είναι η Ημερήσια Διάταξη της Ευρωομάδας στη συνάντηση των Βρυξελλών, τη Δευτέρα 16 Μάρτη 2020;
Φυσικά η θεσμοποίηση της απόλυτης δικτατορίας του 4ου Ράιχ: Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας

* Πρωταρχικό καθήκον η έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας...
* Δεύτερο καθήκον η ασφάλεια για τις μεγάλες τράπεζες (όπως η Deutsche Bank)...
* Τέλος, αν υπάρχει χρόνος, η έκτακτη ανάγκη για το coronavirus.

Αυτή είναι η ατζέντα της Ευρωομάδας που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα. Ακριβώς για να καταστεί σαφές σε όλους τη σειρά προτεραιότητας των πραγμάτων για το 4ο Ράιχ.
Η Ευρωομάδα τους, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των τραπεζιτών, έχει συγκεκριμένες προτεραιότητες... οι τραπεζίτες επιβάλουν τις προτεραιότητες.
Αντί ν' αποφασίζουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι λαοί στην Ευρώπη σ' αυτήν την στιγμή έκτακτης ανάγκης, δηλαδή ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας θέτωντας τέλος στην πολιτική περικοπής δαπανών κι ενίσχυση της "ιδιωτικής υγείας", στήριξη δημόσιων επενδύσεων και καθιέρωση συστημάτων αποζημίωσης για εταιρείες που οφείλουν να κλείσουν για την προστασία των εργαζομένων... αυτοί αγωνιούν για τη δικτατορία του ευρώ και τις τράπεζες τους.
ή που έχουν χάσει σημαντικά τμήματα εσόδων λόγω κοροναϊού.

Μάλιστα αποφασίζουν για την "αναθεώρηση" του "Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας", χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση κι αποφάσεις στα δικά τους προτεκτοράτα, στα κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε., πόσω μάλλον στους λαούς που θα έπρεπε ν' αποφασίσουν με δημοψηφίσματα.


Τα παραπάνω αποτελούν επιλεγμένα αποσπάσματα από το άρθρο του Νίκου Κλείτσικα  "Η Κίνα κέρδισε τον πόλεμο με τον Coronavirus... κι η Ε.Ε. των τραπεζιτών αλλού τυρβάζει!". Διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου