ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Στα άστρα κι ακόμα παραπέρα από την καταδίκη του βούρκου!Aυτό το κείμενο προσφέρεται για ονειρευτές, δέκτες μηνυμάτων από ιδιαίτερους εσωτερικούς κι εξωτερικούς κόσμους, "σαλεμένους", φευγάτους, ταξιδιώτες που ακολουθούν απόμακρες & δύσβατες διαδρομές, δραπέτες από "συμφωνημένα συμβόλαια" και συναινετικές πραγματικότητες, παράξενους τύπους που απωθούν trendy παρέες της πόλης και κουρδιστά στρατιωτάκια πολιτικών σεχτών και αντιερωτικούς διανοητές.

 Οι υπόλοιποι έχετε προειδοποιηθεί, εμμέσως πλην σαφώς. Αλλά δεν θα χάσετε και τίποτα, εκτός ίσως από το να θιχτούν παγιωμένες πεποιθήσεις σας. Δηλαδή ό,τι πιο υγιές, αν είστε δεκτικοί σε νέα ερεθίσματα και σίγουρα καθόλου βαρετά αν και συχνά ενοχλητικά για όντα εθισμένα στα δόγματα!

 -Συμβουλή στον αναγνώστη: αν διαθέσεις χρόνο να διαβάσεις αυτή την ανάρτηση, θα ήταν χρήσιμο κι εξυπηρετικό και ακόμη πιο κατατοπιστικό να εμβαθύνεις μελετώντας και τους συνδέσμους που περιέχονται εντός και κάνοντας και, γιατί όχι; τη δική σου προσωπική έρευνα επί των ζητημάτων που θίγονται-


Στα άστρα κι ακόμα παραπέρα από την καταδίκη του βούρκου!

"Όλοι ζούμε στο βόθρο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτούν προς τα άστρα!"
Δεν χάριζε κάστανα ο Όσκαρ Γουάιλντ!

Αλλά για σκεφτείτε πώς θα ήταν αν κάποια στιγμή εκτοξευόμασταν σαν βέλη νεογέννητου φωτός από την μπόχα του βόθρου κατευθείαν στα άστρα!
Και πώς θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε αυτό το "βόθρο" ή "βούρκο" στον οποίο έχει βυθιστεί ο άνθρωπος;
 Ας τον χαρακτηρίσουμε, λοιπόν, ως:

Ακινησία, κι ας έχουμε συχνά την αντίθετη αίσθηση, στασιμότητα, απελπιστικά κοντόφθαλμες οπτικές, οχλοποίηση-αγελοποίηση, οι μεγαλύτεροι δηλητηριαστές της ανθρωπότητας είναι αυτοί που δημιουργούν οπαδούς: στην πολιτική και τα ιδεολογικά κατασκευάσματα, σε θρησκείες, κενά ουσίας "ιδανικά", τάσεις και ρεύματα τέχνης, ποδόσφαιρο κλπ, αυτ-απάτη, κατοχή από αντικείμενα και υλιστικές αγκυλώσεις, φοβίες κι εμμονές, επιδημικά παθολογική βλακεία που αυτοτροφοδοτείται και αναπαράγεται σε κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου.

 Τα τερατογεννήματα που διαμορφώνουν δομές και χρήσιμες τάσεις και δόγματα, μέσα στο βούρκο, αφθονούν:

  • Οικολογικό κίνημα. Όπου το αυτονόητο για κάθε υπεύθυνο άτομο μετατρέπεται σε παντιέρα και πολιτικό εργαλείο για να υπηρετήσει σκοτεινά οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα. "Πράσινα καύσιμα" για στρατιωτική χρήση με απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και βιοκαύσιμα, που για την παραγωγή τους μειώνονται αισθητά οι εκτάσεις για καλλιέργειες αναγκαίες για τη διατροφή των πληθυσμών κι ενεργειακή "λύση" μέσω πυρηνικής ενέργειας.
  • "Ελεύθερη Αγορά", όπου οι αναγκαίοι λειτουργικοί κανόνες και ρυθμιστικές παρεμβάσεις καθορίζονται από τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποκτούν σιγά σιγά διακοσμητικό ή αποπροσανατολιστικό ρόλο.
  • "Απεριόριστη ανάπτυξη", σ'ένα από τη φύση του πεπερασμένο σύστημα όπως ένας πλανήτης και ειδικά όταν δεν αξιοποιούνται πραγματικά οι ανανεώσιμες κι εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή μονίμως υποτιμούνται κι αποκρύπτονται απίστευτες κι όμως αληθινές λύσεις και παράλληλα ολόκληρα οικοσυστήματα καταστρέφονται με γνώμονα τα υπερκέρδη.
  • Δαρβινισμός και Κοινωνικός Δαρβινισμός - κλίκαρε στο σύνδεσμο και διάβασε το πολύ αξιόλογο άρθρο. Η τυχαιότητα του Δαρβίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες ever απάτες- Να γιατί ο δαρβινισμός είναι μια αντιεπιστημονική αυθαιρεσία! - Κι ακόμα, υποτίθεται, ότι ψάχνουν οι κρετίνοι το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άνθρωπο και πίθηκο. Ζούμε σ'ένα κόσμο συναρπαστικό: των μορφογεννετικών πεδίων - κλίκαρε και ενημερώσου για το τι σημαίνει αυτό που μας επισημαίνει ο πρωτοπόρος επιστήμονας Ρούπερτ Σελντρέικ- και των φράκταλς, μάθε για τη μαγεία τους. Ζούμε σε πεδία ακατανόητων για την ανθρώπινη αντίληψη διαδικασιών που δίνουν σχήμα και μορφές, από τα ανθρώπινα κύταρα που ενώνονται για να συγκροτήσουν με εκπληκτική τελειότητα τα όργανα του σώματος έως στους πλανήτες, ρυθμίζοντας τις ακριβείς τροχιές τους και τους γαλαξίες με τις δικές τους κινήσεις! Και μάλιστα, μελετήθηκε κι αποδείχτηκε η επίδραση των σκέψεων, μέσω των δονήσεών τους, στο ίδιο το DNA, που λειτουργεί ως ενεργειακή γλώσσα σ'επαφή με μια πρωτογεννή κοσμική συνείδηση! Διάβασε τo τρομερά ενδιαφέρον άρθρo, στ'αγγλικά, για τη χρησιμότητα του μέχρι τώρα σκουπιδοDNA ή junk DNA
  • "Γενική Θεωρία της Σχετικότητας". Μια θεωρητική σύλληψη -διάβασε περί αυτού και το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε από την Κβαντομηχανική, που αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ πειραματικά, φορέθηκε "καπέλο" σε όλο τον επιστημονικό κόσμο και αποτέλεσε δόγμα!  Πειράματα, που έγιναν και στο διάστημα κι όχι μόνο στο CERN, απέδειξαν απλά ότι δεν ισχύει.  κλπ κλπ...

Σε όλα αυτά, που επηρεάζουν ανάλογα και τις φαντασιακές σημασίες των κοινωνιών, συμπεριλαμβάνω και κάθε είδος -ισμούς. Πολιτικούς, καλλιτεχνικούς, πνευματικούς.

Και ποιο θα μπορούσε να είναι το "όχημα εκτόξευσης" από το βούρκο στα άστρα;

Ο δρ.Τίμοθυ Λήρυ κάτι είχε πει παλιά για το φυσικό μηχανισμό του ανθρώπου: η εκστατική διαίσθηση, ο εκστατικός θαυμασμός, η εκστατική ακριβής κίνηση!
 Για να συμβάλλω κι εγώ από την πλευρά μου λέγοντας για τα φωτεινά αστέρια των πιο ευγενών και μεγαλόπρεπων ιδεών και επιθυμιών, που ξεφεύγουν από θανάσιμες παγίδες στενοκεφαλιάς και ιδεοληψίας, ολοκληρωτισμών, δογματισμών και α-νοησίας και μετατρέπονται σε προσωπικούς για τον καθένα, και για όλους μαζί συλλογικά, ιπτάμενους δίσκους! Για να απομακρυνθούν, έστω και με την πολύτιμη φαντασία τους, έστω και πνευματικά-νοητικά, από το κολαστήριο και την ανυπόφορη κακοσμία του βούρκου. Και να μεταφερθούν σε απαγορευμένους κι ανεξερεύνητους κόσμους-οάσεις μέσα στην επικρατούσα πραγματικότητα και με δυναμική γονιμοποίησης ολόκληρων "ερήμων" άρα κι αλλαγής του κόσμου, για να προεκταθούν έξω από τη γνωστή πραγματικότητα.
 Και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και στο χτίσιμο νέων πραγματικοτήτων. Με καύσιμο την Περιέργεια και διαρκή ανεμπόδιστη Κίνηση και πρωταρχικό σκοπό την επαν-ανακάλυψη της λειτουργίας άγνωστων ως τώρα κοσμικών νόμων. "Θαύματα"=η λειτουργία φυσικών νόμων άγνωστων, ή ιδεοληπτικά ανύπαρκτων", για τη συμβατική-νηπιακή επιστήμη.
 Μια διαρκής, υπερβατική και γενναία διαδικασία για την κατάκτηση της αρμονίας, εσωτερικής κι εξωτερικής. Με απώτατο στόχο το επόμενο βήμα στην εξέλιξη αν όχι όλου του ανθρώπινου είδους, δυστυχώς, τουλάχιστο κάποιων λίγων αντιπροσώπων του..
-Διάβασε ΕΔΩ για τη συγκλονιστική ιστορία της επιστημονικής κοινότητας του Ονγκς Χατ, τις έρευνες για παράλληλους κόσμους , την καταστολή που δέχθηκαν και άλλα παράξενα για ένα ζηλωτή του σκεπτικισμού!
Ανάρτηση σχετική: Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο φανταστική από κάθε προχωρημένη επιστημονική φαντασία; " Ong’s Hat ": - η πύλη για τις διαστάσεις
Μεγάλη σημασία έχει και αυτό το άρθρο:  OI ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Αν σκεφτόμαστε τον εαυτό μας ως μοναδικό, πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Η εποχή κατά την οποία πολλοί φυσικοί μπορούσαν να αγνοούν την ιδέα των Παράλληλων Συμπάντων έφτασε στο τέλος της.

Κι αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν γραφικά ή εξωφρενικά σε αρκετούς δεν πειράζει!
Είναι βαρύς ο εθισμός της υποταγής σε αρχές και νόμους των λιμνάζοντων υδάτων και η προπαγάνδα, από την παιδική ήδη ηλικία, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ακόμη και για πολλούς που δηλώνουν "έξω από το σύστημα". Γιατί δεν παύουν κι αυτοί να διακατέχονται, βαθιά στο μεδούλι τους, από αδιάλλακτες στεγανοποιημένες θεωρήσεις και να υποκύπτουν σε λίγο ή πολύ ελεγχόμενες νόρμες σκέψης και συμπεριφοράς και, εντέλει, περιχαράκωσης. Όπου, έστω κι ασυνείδητα και με λανθάνοντες τρόπους, επιτρέπουν την αέναη ανακύκλωση των μαύρων υδάτων της βουρκίλας ή ακινησίας. Διότι δεν παύουν ποτέ να ελέγχονται και να διαβρώνονται από το σύστημα -ή υπερσύστημα- που δηλώνουν πως αντιμάχονται, γινόμενοι προβλέψιμοι κι αναπαράγοντας στην ουσία συστημικές λογικές και πρακτικές παγίωσης "θέσφατων" βεβαιώσεων και δογματισμών.
 Έτσι, ακούγονται συχνά "πρωτότυπες" ατάκες για "φαντασιόπληκτους"  ή "καμμένους", όπως έχει σατυρίσει κι ο ανιχνευτής.

Βεβαίως! Όπως "καμμένοι" και φαντασιόπληκτοι, κι ενίοτε επικίνδυνοι για τους βουρκοκράτορες και τα ιερατεία τους, ήταν άνθρωποι -πολύ μεγάλη η λίστα- όπως:

  • Οι Αμερικανοί αδελφοί Ράιτ, που στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα, πετούσαν με το αεροπλάνο τους πάνω από τα κεφάλια - ή τις κολοκύθες- αυτών των "ειδημόνων" που τους χλεύαζαν και δήλωναν ότι καμιά μηχανή βαρύτερη του αέρα δεν μπορεί να πετάξει!
Από το πολύ καλό άρθρο του παραπάνω ακριβώς συνδέσμου, κρίνω απαραίτητο να παραθέσω κι αυτά τα τρία σημαντικά αποσπάσματα, καθώς ο Βίλχελμ Ράιχ επανανακάλυψε τον περίφημο αιθέρα μέσω της κραδασμικής οργονικής ενέργειας, ως συνεκτική και μορφοποιό Δύναμη στο σύμπαν:

" Ένας άλλος εξαιρετικά ιδιοφυής φυσικός και επιστήμων  συστημάτων ο Paul LaViolette και ταυτόχρονα άριστος γνώστης τής επιστημονικής βιβλιογραφίας, έχει αναπτύξει τη θεωρία τής Υποκβαντικής Κινητικής. Στο βιβλίο του “Η Γένεση τού Κόσμου”-εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ εξηγεί ότι αυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι το Σύμπαν είναι γεμάτο από τον αιθέρα, ενώ παράλληλα εξηγεί βήμα βήμα την απίστευτη σύγχυση τής σύγχρονης αστροφυσικής με μια καταπληκτικού εύρους παράθεση επιστημονικής βιβλιογραφίας, δείχνοντας ότι ακόμα και στη φυσική η επικράτηση μύθων είναι ο κανόνας. Συνιστώ αυτό το βιβλίο για όλες και όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν την πραγματική επιστημονική αλήθεια για τον αιθέρα και την πραγματικότητα για τη θεωρία τής σχετικότητας τού Αινστάιν. "

Ακόμη:

" Ο θεωρητικός φυσικός Ruggero Maria Santilli με το βιβλίο του “Ethical Probe on Einstein Followers in the USA”, (Alpha Publishing) δημιουργεί ανυπέρβλητο σοκ σε οποιοδήποτε φυσικό διαβάσει το βιβλίο του και διατηρεί έστω λίγα μόρια επιστημονικής αντικειμενικότητας και ηθικής. Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων με αποκαλύψεις που δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο δίκιο είχε ο Ράιχ, όταν έλεγε ότι υπήρχε συνωμοσία από συμφέροντα και συγκινησιακά πανουκλιασμένα άτομα για να τον καταστρέψουν αυτόν και το επιστημονικό του έργο επειδή καταρρίπτει την ισχύ διαφόρων θεωριών. Για παράδειγμα ο Αϊνστάιν απέρριψε τη συνεχή θερμοκρασιακή διαφορά που εμφανίζεται μεταξύ ενός συσσωρευτή οργόνης και τού χώρου δίπλα του, κάτι που καταρρίπτει  το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα, με το ηλίθιο επιχείρημα ότι η μεγαλύτερη θερμοκρασία πάνω από το συσσωρευτή οργόνης οφείλεται στα καθοδικά ρεύματα τού αέρα από το ταβάνι! Όταν ο Ράιχ έκανε το ίδιο πείραμα στο ύπαιθρο και η διαφορά θερμοκρασίας, όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά εμφανίσθηκε μεγαλύτερη, ο Αϊνστάιν σώπασε εκκωφαντικά…"

 Όπως επίσης:

" Ο Joao Magueijo -Ζοάο Μαγκέιζο-, καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου και Ερευνητικό Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, με το βιβλίο του “Φως ο μύθος τής ταχύτητας”- εκδόσεις Τραυλός απομυθοποιεί στα όρια τής γελοιοποίσης όχι μόνο την κοινότητα των βαρύγδουπων πανεπιστημιακών φυσικών, αλλά επιπλέον αποκαλύπτει ότι υπάρχει κάποιου είδους συνωμοσία μεταξύ τους “να μη θιγεί η θεωρία τού Αϊνστάιν”…


Κι επειδή, συχνά, κάμποσοι από τους "νομοταγείς και μη", σκεπτικιστές, "ρεαλιστές", "διανοούμενους", μπορεί και να φαντασιώνονται ότι, ο καθένας για τον εαυτό του, είναι εν δυνάμει κι ένας μικρός Ιούλιος Καίσαρας ή θεωρεί εαυτό και συντρόφους ως λεγεωνάριους, ταγμένους σε συγκεκριμένους στρατούς συγκεκριμένων στρατηγών και στρατηγίσκων, επιθυμώ να κλείσω αυτό το κείμενο μ'ένα πρέποντα χαιρετισμό:

" Άβε Καίσαρ! Οι 'καμμένοι', αποδιοπομπαίοι, ιδιόρρυθμοι και 'γραφικοί' σε...προσπερνούν: εσένα, τους στρατούς σου, τους υπηκόους σου και τους αντιπάλους σου! "

O Ένοικος...

"Στα Άστρα κι ακόμα παραπέρα!!!"

Γιατί αυτό που αποτελεί το επόμενο άλμα, ένα απαραίτητο κβαντικό άλμα, στην εξέλιξή μας, είναι  Ένα διαστρικό πεπρωμένο

-Παλιότερη ανάρτησή μου στο andidras, ελαφρώς αναθεωρημένη κι εμπλουτισμένη με ανανεωμένα links βάσει των μεταγενέστερων αναρτήσεών μας σε σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου