ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. -->Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

«Στο κόκκινο» το μυστήριο για τη διαιτητική απόφαση #skouries


Η "δικαιοσύνη" κάνει το θαύμα της για άλλη μια φορά;
ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ & "ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ", ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ vs ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.
Συνδέστε το παρακάτω άρθρο και με αυτές τις παλιότερες αναρτήσεις μας:
> ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
 > ΟΧΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΑ" ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!
Αλλά και με αυτό:  Σκουριές και ρέματα Καρατζά - Λοτσάνικο, 22-01-14 (φωτο και βίντεο)  ...όπου μπορείτε στον παραπάνω σύνδεσμο να δείτε μια σειρά από χαρακτηριστικές φωτογραφίες "σεβασμού" στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με το πανέμορφο αρχέγονο δάσος. Το χαρακτηριστικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=fXVpmg0Vp44

Του Τάσου Αναστασίου – ΑΥΓΗ

«Στο κόκκινο» το μυστήριο για τη διαιτητική απόφαση #skouries
" Από τον Φεβρουάριο 2012 τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ανήκουν στην ELDORADO GOLD . Από το 2017, με την υπογραφή και τη σφραγίδα του οικονομολόγου κ.Σταθάκη, ο Χρυσός και ο Άργυρος της Ολυμπιάδας φορτώνονται για την Κίνα ως “χαμηλής αξίας” συμπυκνώματα και εκεί γίνονται καθαρά μέταλλα για λογαριασμό της Eldorado Gold. Kαι μετά την πλήρη αδειοδότηση των Σκουριών, ο συνολικός ορυκτός πλούτος που εμπεριέχεται στην Καναδική μεταλλευτική ιδιοκτησία (που πρόσφατα αυξήθηκε από τα 317.000 στρ. στα 370.000 στρ.), θα εξάγεται στην Κίνα με τη μορφή συμπυκνωμάτων μηδενικής φοροδοτικής ικανότητας. Με τις φροντίδες του οικονομολόγου κ. Σταθάκη για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος η Eldorado Gold θα εισπράξει εκτός ΕΕ 15.7 δισ.Ευρώ καθαρά και αφορολόγητα (kλίκαρε στο σύνδεσμο), αλλά για τη σχετική καταγγελία μας ο Υπουργός και ο σύμβουλός του σιωπούν."
  
Μετά τη σιβυλλική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την Διαιτητική απόφαση τη Μ.Τρίτη, τη Μ.Τετάρτη ο ειδικός σύμβουλος του κ.Σταθάκη κ. Ραπτόπουλος έκανε πιο βαθύ το μυστήριο που καλύπτει το περιεχόμενο της, με όσα είπε «στο Κόκκινο»:

”Η εταιρεία, κατά την απόφαση, δεν παραβιάζει ακόμα (!) τη Σύμβαση. Θα κληθεί άμεσα από το ΥΠΕΝ να προβεί εγγράφως με συγκεκριμένες πράξεις και όχι λεκτικά να συμπληρώσει τις Τεχνικές Μελέτες που λείπουν, ώστε η επένδυση να προχωρήσει έχοντας διασφαλίσει την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως έναντι του Αρσενικού …και να δώσει χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υπολειπόμενων συμβατικών της υποχρεώσεων».

Να γυρίσει δηλαδή το ΥΠΕΝ πίσω στην στις 10 Φεβρουαρίου 2012, τότε που είχε απαιτήσει από τον φορέα εκμετάλλευσης «να εξειδικεύσει και να συμπληρώσει σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής (engineering) τη διαδικασία μεταλλουργικής επεξεργασίας του παραχθησομένου συμπυκνώματος»! Τον όρο αυτό μέχρι σήμερα (2018) η εταιρεία δεν έχει τηρήσει διότι, βεβαίως, είναι γνωστός τις πάσι ο σεβασμός της στα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Τότε είχε δοθεί στην εταιρεία προθεσμία τριών (3) ετών, μετά από τα οποία ο Υπουργός ΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επέστρεψε στην εταιρεία την τεχνική μελέτη της μεταλλουργίας για συμπλήρωση και διόρθωση. Η εταιρεία του απάντησε με θράσος (με εξώδικο!) οτι δεν έχει απολύτως τίποτα να συμπληρώσει. Aλλά ο κ. Λαφαζάνης είχε πολλά θέματα πιο σοβαρά να λύσει και η επιστροφή της μελέτης ήταν εκπρόθεσμη, πάνω στο οποίο πάτησε η εταιρεία για να την προσβάλει στο ΣτΕ και αυτονόητα κέρδισε. Και με την 3191/2015 απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, η υπόθεση πήγε πίσω στη Διοίκηση «για νέα νόμιμη κρίση».
Ο επόμενος Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, επέστρεψε ξανά, στις 5/87/2016 στην εταιρεία την τεχνική μελέτη της μεταλλουργίας, τεκμηριώνοντας ακλόνητα την ακαταλληλότητα της μεταλλουργικής μεθόδου της ακαριαίας τήξης. Η εταιρεία, στις 9/9/2016, υπέβαλε «αίτηση θεραπείας» που και αυτή απορρίφθηκε με την από 2/11/2016 απόφαση Σκουρλέτη.

Με τους τακτικισμούς και τα νομικίστικα κόλπα της εταιρεία τα τρία χρόνια της αρχικής προθεσμίας έγιναν 4 και 5 και σήμερα, 6 ολόκληρα χρόνια μετά ακόμα συζητάμε αυτήν την τεχνική μελέτη που το υπουργείο έχει διαπιστώσει οτι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και το σήριαλ συνεχίζεται. Με την απόφαση του διατητικού δικαστηρίου, η εταιρεία και η μελέτη-φάντασμα παίρνουν μιαν ακόμα παράταση ζωής, μέχρις ότου αποφανθεί το ΣτΕ το οποίο θα συνεδριάσει στις 5/12/2018. Δηλαδή επ’αόριστον. Και με τη συνέντευξη του «στο Κόκκινο» ο σύμβουλος του κ.Σταθάκη λέει να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στα «παιδιά» να τη συμπληρώσουν τη μελέτη, ας τους δώσουμε π.χ. άλλα τρία χρόνια, που με τα κόλπα και τους ελιγμούς θα γίνουν 5, 6, 10 χρόνια. Σάμπως έχουν αποδειχθεί ποτέ αναξιόπιστα τα «παιδιά»; Η εταιρεία θα πλουτίζει εξάγοντας συμπυκνώματα, όπως κάνει και τώρα, ενώ ο κ.Σταθάκης με τον ειδικό του σύμβουλο θα ψάχνουν τον «επενδυτή» για να τους συμπληρώσει εγγράφως τις μελέτες που θα καθιστούν το αρσενικό φαγώσιμο.

Είναι να απορεί κανείς πραγματικά τι το νέο μπορεί να περιμένει το Υπουργείο να καταθέσει η εταιρεία η οποία έχει επανειλημμένως κάνει σαφές οτι η τεχνική μελέτη που κατέθεσε το 2014 «αυτή είναι κι αν σας αρέσει» και δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει; Το έχει δηλώσει με εξώδικο προς το ΥΠΕΝ το 2015 επί υπουργίας Λαφαζάνη, και με αίτηση θεραπείας το 2016 επί υπουργίας Σκουρλέτη. Υπάρχει η πρόσφατη δήλωση του CEO της Ελληνικός Χρυσός κ. Δ. Δημητριάδη οτι η εφαρμογή της ακαριαίας τήξης στα συμπυκνώματα της Ολυμπιάδας δεν είναι παρά μια “πατέντα” και οτι τέτοιο εργοστάσιο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Υπάρχει και η επίσημη δήλωση της Eldorado (στην αναθεωρημένη Τεχνική Έκθεση Σκουριών) οτι  η μελέτη της μεταλλουργίας δεν έχει εξειδικευθεί σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής (engineering) άρα πρόκειται ακόμα για μια μέθοδο καθαρά πειραματική που ακόμα είναι άγνωστο αν θα μπορέσει ποτέ να τεθεί σε βιομηχανική εφαρμογή. Για πόσο ακόμα το Υπουργείο θα παίζει τις κουμπάρες με την εταιρεία; Εξυπηρετείται έτσι το δημόσιο συμφέρον; Και μόνο η συνομολογούμενη από την εταιρεία άρνηση της να συμορφωθεί στη υποβολή των ειδικών μελετών για την Flash Smelting μετά την πάροδο της τριετούς προθεσμίας  αρκούσε για να στοιχειοθετηθεί η κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης.

Από τον Φεβρουάριο 2012 τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ανήκουν στην ELDORADO GOLD . Από το 2017, με την υπογραφή και τη σφραγίδα του οικονομολόγου κ.Σταθάκη, ο Χρυσός και ο Άργυρος της Ολυμπιάδας φορτώνονται για την Κίνα ως “χαμηλής αξίας” συμπυκνώματα  και εκεί γίνονται καθαρά μέταλλα για λογαριασμό της Eldorado Gold. Kαι μετά την πλήρη αδειοδότηση των Σκουριών, ο συνολικός ορυκτός πλούτος που εμπεριέχεται στην Καναδική μεταλλευτική ιδιοκτησία (που πρόσφατα αυξήθηκε από τα 317.000 στρ. στα 370.000 στρ.), θα εξάγεται στην Κίνα με τη μορφή συμπυκνωμάτων μηδενικής φοροδοτικής ικανότητας. Με τις φροντίδες του οικονομολόγου κ. Σταθάκη για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος η Eldorado Gold θα εισπράξει εκτός ΕΕ 15.7 δισ.Ευρώ καθαρά και αφορολόγητα, αλλά για τη σχετική καταγγελία μας ο Υπουργός και ο σύμβουλός του σιωπούν.

Σιωπούν όμως και στην αυτονόητη υποχρέωση τους να δημοσιοποιήσουν αμέσως την απόφαση του Διαιτητικού πάνελ (κατ επίφαση δικαστήριο). Για να το χρησιμοποιούν ως Δελφικό χρησμό, αποκρύπτοντας τις νομικές ακροβασίες που οδήγησαν στην παράλογη απόφαση οτι δεν υπάρχει παραβίαση της σύμβασης. Το ίδιο κάναν και με το Διαιτητικό δικόγραφο που τελικά αποκάλυψε το antigoldgr.org. Η αλήθεια όμως θα λάμψει. Σύντομα.

 άρθρο από το antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου