ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Καλώς ορίσατε στον θαυμαστό γενναίο κόσμο του 5G


Έρχεται ως το 2020 η νέα εποχή τεχνολογικού παραδείσου για όλη την ανθρωπότητα! Αγαλλίαση! Απογείωση! Εκεί όπου οι πολύ υψηλές συχνότητες παρακολούθησης των πάντων αποκτούν μία εξωφρενικών δυνατοτήτων αναβάθμιση. Η τεχνολογική "επανάσταση" δημιουργίας ενός τεράστιου δικτύου-αράχνης που κανείς και τίποτα δεν ξεφεύγει από τον πανίσχυρο ιστό της, κι ενός επικοινωνιακού και υπολογιστικού πακέτου, εντός κι εκτός σπιτιού, που κανένας -θέλει δεν θέλει- δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Καλωσόρισμα, σου αρέσει δεν σου αρέσει, - οι αποφάσεις από τα "μεγάλα κεφάλια" και κεφάλαια έχουν προ πολλού παρθεί- στον κόσμο του 5G: του υπέρτατου Μεγάλου Αδελφού και  συγχρόνως από το πουθενά μπάτσου ή και εκτελεστή, που καθηλώνει ακόμα και μέσα στην οικία του τον στοχευμένο "ύποπτο", λόγω και των πολύ εξελιγμένων αστυνομο-μιλιταριστικών εφαρμογών του.

Αλλά ας δούμε αρχικά με τι υποσχέσεις και ενθουσιασμό μάς πλασάρεται το 5G, που αρχής γενομένης των "Ηνωμένων Εταιρειών Αμερικής", θα κατακλύσει ολόκληρη τη διαπλανητική, αθεράπευτα καταναλωτική, εικονική πραγματικότητα που αντικατέστησε την ύπαρξη. Με παρενθέσεις και υπογραμμίσεις που αφορούν άμεσα, ποικιλοτρόπως και καταλυτικά  ζητήματα ιδιωτικού απόρρητου και ατομικών δικαιωμάτων ή καλής υγείας του οργανισμού, λόγω κατάστασης π.χ. του ανοσοποιητικού ή ζωτικών οργάνων από διαρκή και πανταχόθεν βομβαρδισμό ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας "απίστευτα υψηλής συχνότητας" . Ζητήματα που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί με την πρώτη ανάγνωση :

"Η νέα εποχή στον κόσμο του διαδικτύου πλησιάζει. Το 5G βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και διαμηνύει πως με τις απίστευτα υψηλές ταχύτητές του σύντομα θα αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα τις ζωές μας προς το καλύτερο.
Το 5G θα αποτελέσει τη κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Αμάξια χωρίς οδηγό, εικονική πραγματικότητα, «έξυπνες» πόλεις, ρομπότ, όλα θα χρειάζονται το δίκτυο 5G για να λειτουργήσουν. Το νέο δίκτυο υπόσχεται να ανοίξει τον δρόμο για καινούργιες χειρουργικές επεμβάσεις, ασφαλέστερη μετακίνηση και πιο άμεση επικοινωνία.
Τι είναι όμως το 5G; 5G ονομάζεται, λοιπόν, η νέας γενιάς τεχνολογία ασύρματου δικτύου, η οποία αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα της  διαδικτυακής σύνδεσής σας κατά δέκα φορές σε σχέση με τον προκάτοχό της, το 4G. Η εν λόγω ταχύτητα θα αρκεί για να βλέπετε ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάσετε μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα,  -αλήθεια, δεν μας έλεγαν τόσα χρόνια ότι είναι παράνομο το κατέβασμα ταινιών και επισύρει κυρώσεις;-  όταν με το 4G, θα χρειαζόσασταν περίπου έξι λεπτά.
Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα διαθέτει έξτρα χωρητικότητα, κάτι που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών στο ίδιο δίκτυο.
 Αλλά το 5G προορίζεται για μεγαλύτερα πράγματα από έξυπνα τηλέφωνα. Αισθητήρες, θερμοστάτες, αμάξια, ρομπότ και άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας θα συνδέονται στο 5G. Το παλιότερο δίκτυο 4G δεν έχει το απαιτούμενο εύρος ζώνης για να διαχειριστεί τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που μεταδίδουν οι εν λόγω συσκευές. -Με άλλα λόγια την βάψαμε: έρχεται καταιγίδα εγκατάστασης νέων κεραιών παντού, όπως θα δούμε και παρακάτω!- Επιπρόσθετα, το 5G θα μηδενίσει τη χρονοκαθυστέρηση μεταξύ των συσκευών και του διακομιστή που επικοινωνεί. Για αμάξια που οδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη, αυτό σημαίνει συνεχή επικοινωνία μεταξύ του οχήματος, των άλλων οχημάτων, των κέντρων δεδομένων και των εξωτερικών αισθητήρων.
Για να τα πετύχει όλα αυτά, το 5G θα μεταδίδεται μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων απίστευτα υψηλής συχνότητας. Μεγαλύτερη συχνότητα ισούται με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κύματα δεν μπορούν να περάσουν από τοίχους, παράθυρα ή οροφές και όσο περισσότερο ταξιδεύουν, τόσο περισσότερο αποδυναμώνονται  -Θα δούμε αργότερα στο βίντεο πόσο αναγκαίο είναι αυτό το "πέρασμα" για το φακέλωμα ακόμα και των κατοικίδιων-
Αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες παροχής ασύρματου διαδίκτυού, θα πρέπει να εγκαταστήσουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, μικρές κεραίες αναμετάδοσης σε κάθε φανάρι, σε κάθε πλευρά κτηρίου και ίσως ακόμα και σε κάθε δωμάτιο. - Ξαναδιαβάστε αυτό το τελευταίο και αν μπορείτε αφήστε την φαντασία σας να στήσει το εύρος της εικόνας της τεχνολογικής δυστοπίας που έρχεται, σε συνάρτηση και με τους παρακάτω συνδέσμους, για την μέχρι τώρα δυστοπική πραγματικότητα και κάποιες άλλες φιλόδοξες επιδιώξεις της -
 οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από την Καθημερινή

Χρήσιμοι σύνδεσμοι ανάλογων προβληματισμών, αν και πιο "ελαφριών" σε σχέση με την άβυσσο που έρχεται για να μας καταπιεί όλους και να μας κάνει το update της ζωής μας, μονίμως διψασμένης για πιο "διευκολυντική" τεχνολογία, που χωρίς αυτήν μας πείθουνε -ή έπεισαν- ότι είμαστε ανήμποροι και.. ανύπαρκτοι σαν οντότητες:
  Και το παρακάτω βίντεο έρχεται για να τα χαλάσει όλα με όσα παραθέτει και με τους προβληματισμούς κόντρα στην "πρόοδο" του ανθρώπινου smartgadgetόπληκτου είδους. Ειδικά πάνω σε ένα τέτοιο θαύμα που μας χαρίζουν απλόχερα οι εταιρικοί μας πατέρες. Σαν τον επικεφαλής της FCC που μιλάει με απίστευτο, όπως θα παρακολουθήσουμε, κυνισμό αλλά και αλαζονία, για μια τεχνολογία που είναι μονόδρομος και θα ισχύσει ή μάλλον θα επιβληθεί, χωρίς να λογαριάζει ενστάσεις, αντιδράσεις, διαφωνίες, επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις. Είναι θέλημα "θεών" και τεχνολογικού τους λόγου, αυτών που μεταχειρίζονται τους λαούς σαν ιδιόκτητα χειραγωγήσιμα κοπάδια ηλίθιων υπηκόων.

Τι κι αν οι στρατιωτικές -κι εκπληκτικές, να το παραδεχτούμε-  εφαρμογές της νέας τεχνολογίας την καθιστούν ύποπτη στα χέρια των ακόμα πιο ύποπτων μυστικοπαθών υπηρεσιών, "εθνικής αν-ασφαλείας", για πολύ πιθανή προβοκάτσια -βάσει στοιχείων και γελοίων επίσημων εξηγήσεων-  που οδήγησε σε τρομοκρατικά σοκ κι αιματηρές στρατιωτικές επεμβάσεις και κουρέλιασμα δικαιωμάτων κι ελευθεριών, χάριν της παγκόσμιας αστυνομοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών και πολυεθνικών συμφερόντων..Τι κι αν οι "πολύ υψηλές συχνότητες" της super τεχνο-απογείωσης επηρεάζουν τη δομή των κυττάρων ανθρώπων, ζώων και φυτών, διαταράσσοντας, μεταλάσσοντας και ουσιαστικά αποδομώντας ολόκληρα οικοσυστήματα.. Τι και αν ο όρος "ιδιωτικότητα" μεταλάσσεται κι αυτός σε "ξέφραγο αμπέλι" για πολλά μάτια και διάφορες υπηρεσίες κι εταιρείες..
 Τι κι αν τόσα άλλα πέφτουν σαν βροχή προεκτάσεων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων; Εξαρτημένων και νοσούντων από μια τεχνολογία ουσιαστικά σάρωσης των κοινωνιών τους και μετατροπής τους σε μια κολοσσιαία φυλακή. Καλωδιωμένης στον "κεντρικό υπολογιστή" και στα programmes ορθής σκέψης του μετάνθρωπου που κατασκευάζεται, cyborg κουλτούρας κι αισθητικής -λινκ: The Very Bizarre Gucci Fashion Show- και ευφυούς κοινωνικής μηχανικής από τα πολύ πάνω, τοξικής και θανάσιμης διατροφής των από κάτω, αναβαθμισμένης διαστροφής, ασύρματης επικοινωνίας των κρατούμενων, 25ωρης στο 24ωρο παρακολούθησής τους και τσιπαρισμένης υπόστασής τους -Το τέλος της εποχής του ανθρώπου όπως τον ξέραμε, οι παλιότεροι τουλάχιστον..-:

 Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου