Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Χωρίς τίτλο...


"Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος. Μπορούμε όμως (να φροντίσουμε) να μη γίνει χειρότερος" ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ (Τι κάνει την «καλή ζωή» να είναι καλή;). Ο τεράστιας αξίας "αιρετικός" συγγραφέας, που δεν χάιδευε τα αυτάκια κανενός εκδότη ή αναγνώστη, που έγινε διάσημος χωρίς ίχνος συμβιβασμού και "νερού στο (μονίμως ξέχειλο) κρασί" του, ο δύσπεπτος "απόστολος" σκληρών αληθειών μίας  ζωής που δεν ξεγελάει ούτε στιγμή τον εαυτό της και δεν φοβάται ή δαιμονοποιεί, ως γνήσιος θεοφοβούμενος υποκριτάκος, τις αδυναμίες της. Με το μήνυμα τού να εκμεταλλεύεσαι κάθε δυσκολία ή εμπόδιο (που όσο πιο πρωτότυπα και "υψηλής ποιότητας" τόσο το καλύτερο για την πορεία του ανθρώπου στο στίβο της ύπαρξης) για να αδράξεις την ευκαιρία του "πράττειν". Μέσα από την οδύνη, την απελπισία, την απογοήτευση, η ζωή ναι! μπορεί να φωτιστεί και να ανακαλύψει τη Δύναμη ενάντια στην κοινωνική ευθυγράμμιση, την σιχαμερή ομοιομορφία, τα ομόφωνα βελάσματα, την επίπλαστη (η πιο επίπλαστη όλων) αίσθηση ασφάλειας. Αν δεν γυρίσεις την πλάτη στο προδιαγραφόμενο μέλλον δεν μπορείς να εκτρέψεις την αρνητική ροή του παρόντος...

Ένα βίντεο που πραγματικά αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τους στίχους του παλιού αυτού καλού τραγουδιού:
Σαν ελάχιστο δικό μας σχόλιο στο παραπάνω τραγούδι, αντιγράφουμε και  παραθέτουμε το σχόλιο που έγραψε μία κοπελιά στο γιουτιούμπι:
"ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΑΡΝΙΕΜΑΙ.... ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΣΗ ΒΡΩΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.... ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΩ ΕΓΩ.... ΑΡΝΙΕΜΑΙ ...ΑΡΝΙΕΜΑΙ ... ΑΡΝΙΕΜΑΙ.... ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ .... ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ... ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ.... Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ... 27/7/2016"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου