ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Περί πολιτικής συνωμοσιολογίας...

Από εμάς, ως "συμπληρωματάκια" στο παρακάτω άρθρο, για να προωθήσουμε λιγουλάκι κι αυτό που λέγεται "τροφή στη σκέψη", μια και ζούμε σε καιρούς πνευματικού βραχυκυκλώματος, που οδηγεί και σε ολέθρια απώλεια μνήμης, συσχέτισης πληροφοριών και κρίσης:
Ποιους επικαλείται ως "από μηχανής θεούς", ο ηγέτης της κυβερνητικής αριστεράς;
Τι είναι το Σχέδιο Μάρσαλ που ονειρεύεται ο Τσίπρας
Ποιοι χρηματοδότησαν τον Ανδρέα γα την "κατασκευή" του ΠΑΣΟΚ; (που αν και εχθροί του σοσιαλισμού κι ενώ ο περίφημος "ψυχρός πόλεμος" δεν είχε τελειώσει ακόμη, στήριξαν τη δημιουργία ενός "σοσιαλιστικού" κινήματος"...)
 Το «ψωμί» που έφαγε η Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ... 
Και για να παραφρασουμε τους στίχους ενός παλιού τραγουδιού (Σαββόπουλος και Μπέλλου):
σε αυτόν τον τόπο όσοι κονομάνε (και εξαπατούν ή αυτοεξαπατώνται όσον αφορά τα "λαϊκά στηρίγματα") τρώνε βρώμικο ψωμί...


Η «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ»…

Μια μεγάλη αστυνομικοπολιτική αποκάλυψη έκανε ο υπουργός δημόσιας τάξης της πρώτης φορά κομμουνιστικής κυβέρνησης, που συγκυβερνά με την λεγόμενη λαϊκή δεξιά.

Δήλωσε, όπως είναι γνωστό, ότι η επίθεση μεταμφιεσμένων σε καρναβαλιστές στα γραφεία του Συρίζα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια των «συμφερόντων διαπλοκής» να δημιουργήσουν συνθήκες αναταραχής στην Ελλάδα.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση αλλά τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

Ανατρίχιασαν όσοι έπιασαν το υπονοούμενο. Σόδομα και Γόμορα. Το παρακράτος επιστρέφει, οι γερμανοτσολιάδες, τα τάγματα ασφαλείας της διαπλοκής επιτίθενται πλέον ανοικτά στην λαϊκή κυβέρνηση της αριστεράς και του Καμμένου.

Όσο για την απάντηση ενός μέρους των «συνομωτών», χωρίς άλλο αποτελεί απλά προπέτασμα καπνού.

«Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του. Αφού ισχυρίστηκε ότι “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει “κύκλους από πολιτικούς χώρους” πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, στην οποία επίσης αναφέρεται ότι «Ο κ. Τόσκας κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι αστυνομικές ομάδες της “ΔΕΛΤΑ” πυροδοτούσαν καταστάσεις. Εκείνος ο οποίος υποσχόταν “διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων”, προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει».

Τι ξέρει ο Τόσκας; Μήπως οι καρναβαλιστές φορούσαν τις μουτσούνες του Ψυχάρη, του Κυριάκου, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Πρετεντέρη, ή μήπως του Μπάμπη του Παπαδημητρίου, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Σταύρου Θεοδωράκη για να μπερδέψουν τα πράγματα ή το έκαναν για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το παρακράτος της δεξιάς, του βρώμικου Πασοκ και τα βοθροκάναλα τους βρίσκονται πίσω από την επίθεση, γιατί θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας!!! Την οποία επιδιώκουν και στηρίζουν οι εχθροί του λαού που προσδοκούν την παλινόρθωση του εκσυγχρονισμού και τους οποίους καθοδηγεί ο Πάγκαλος, που γράφει στο Βήμα και είπε ότι θα ψηφίσει Μητσοτάκη, ενώ ακόμα πιο βαθιά κρυμμένος σ’ αυτήν την «συνομωσία» βρίσκεται ο Σημίτης που στηρίζει και αυτός Μητσοτάκη και όλα τα υποχείρια τους που κατηγορούν τους μεγάλους λαϊκούς ηγέτες Τσίπρα και Καμμένο για εθνολαϊκισμό, επειδή κακοποίησαν λίγο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και όλοι αυτοί καθοδηγούνται από τους μασόνους και τους illuminatti, που έχουν στείλει τον Σώρρα να ορκίζεται στον θεό Απόλλωνα για να διαγραφεί το χρέος με άλλον τρόπο και όχι μ’ αυτόν που επιδιώκει το μεγάλο κομμουνιστικό ηγέτη Τσίπρας.

Αλέξη, ξεκόλλα. Ψήφισέ τα όλα…

Παραδινόμαστε…

Δημοσιεύθηκε από Λ.


το διαβάσαμε στο Anarchypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου