Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Όταν η σούπερ σταρ συναντήθηκε με τον πρόεδρα...

(άλλο ένα πολιτιστικό ρεπορτάζ του ανιχνευτή)


Όταν η σούπερ σταρ της μεγάλης χολλυγουντιανής βιομηχανίας παραγωγής παγκοσμιοποιημένης "κουλτούρας", μαζικής χειραφέτησης και αποχαύνωσης συνειδήσεων και αμερικανοποίησης όλου του πλανήτη, επισκέφτηκε τον λευκό και, κατά δηλώσεις του ιδίου, αριστερό πρόεδρο μιας αποικιοκρατούμενης χώρας της υποσαχάριας Αφρικής...

Ο πρόεδρος, γεμάτος συγκίνηση για την μεγάλη τιμή που του έγινε,  επιδόθηκε σε τεμενάδες νεο-οθωμανικής προέλευσης, επηρεασμένος και από τις επαφές του με το νεοσουλτάνο πρόεδρο "σύμμαχης χώρας"  και ντρεπόταν ακόμη και να την κοιτάξει στα μάτια. Εκείνη εμφανίστηκε στον επίσημο χώρο της συνάντησής τους ντυμένη συμβολικά στα μαύρα και άραχνα, θέλοντας να δείξει ίσως το πένθος της για την κατάντια της χώρας που επισκέφτηκε. Και διέθετε εκείνο το αρχοντικό στυλ που χαρακτηρίζει τον ισχυρότερο και πολιτισμικά ανώτερο απέναντι στον κατώτερο, εξουσιαζόμενο ιθαγενή και υποανάπτυκτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν άργησαν να διαρρεύσουν και να δημοσιευτούν σε αμερικάνικα κουτσομπολίστικα ταμπλόιντ, ο πρόεδρος παρακάλεσε off the record την ακριβοθώρητη σταρ να τον βοηθήσει να βρει μια θέση υπεύθυνου δημόσιων σχέσεων σε κάποιο κινηματογραφικό στούντιο του Χόλλυγουντ, όταν τελειώσει η άχαρη και γεμάτη αχαριστία από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης πολιτική του καριέρα. Εκείνη τότε του αποκρίθηκε ότι εφόσον έχει τέτοιες υψηλές φιλοδοξίες σε σχέση με την τωρινή του ιδιότητα, ως ταπεινού στην ουσία υπαλλήλου των τραπεζικών και πολυεθνικών οργανισμών, θα πρέπει να εγκαταλείψει σαν πρώτο βήμα την ημι-μποέμικη εικόνα και να φορέσει γραβάτα. Και του δώρισε μία γραβάτα με τη φιγούρα της γνωστής κινηματογραφικής ηρωίδας Lara Croft!

We need a hero and we need it now!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου