ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Ράους! Ένα άγαλμα για τον χερ Σόιμπλε!Nιαρρ! ή ανδριάντα ή Grexit!

O χερ "χάιλ Σόιμπλε" δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αν η Ελλάδα βγει ποτέ από την κρίση θα πρέπει οι Έλληνες να του στήσουν...ανδριάντα!

Λίμπλιχε Βούλφι, τι καταπληκτική ιδέα! Σίγουρα σου ταιριάζει μια περίοπτη θέση μέσα στο πάνθεον των ευεργετών της Griechenland! Kαι όχι μόνο ανδριάντας, αλλά άγαλμα ολόκληρο!
Και γιατί όχι να μη θυμόμαστε την επιβλητική φυσιογνωμία σου από τα πολύ νεανικά της χρόνια; Που από τότε το πρόσωπό σου ακτινοβολούσε σπιρτάδα και μία λάμψη που μόνο οι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι εκπέμπουν! Εμείς λοιπόν δίνουμε μια αναμνηστική φωτογραφία σου, ώστε οι καλύτεροι γλύπτες να πιάσουν αμέσως δουλειά και να ξεκινήσει αμέσως κι ο προβληματισμός για το σημείο το κατάλληλο που θα στηθεί το άγαλμά σου, ενόσω είσαι ακόμη εν ζωή και χαρίζεις με το έστω και σπανίζον χιούμορ και χαμόγελό σου και το εμπνευσμένο έργο σου ξεχωριστό νόημα στη ζωή μιας ολόκληρης ηπείρου! Γιατί δηλαδή να περιμένει ο ανάξιος μπροστά στο μεγαλείο το δικό σου ελληνικός λαός να αποβιώσεις και να μετοικήσεις στη Βαλχάλα, εκεί όπου μόνο οι σπουδαίοι πολεμιστές και πραγματικοί άνδρες πηγαίνουν;
Ιδού λοιπόν η ιδανική εικόνα πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχτεί η εργασία αποτύπωσής σου ως αιώνιου φάρου ελευθερίας κι αυτοδιάθεσης (και ευφυίας)για να φωτίζει και να εμπνέει την ταπεινή έως τιποτένια ζωή όλων εμάς των ιθαγενών:

 Ich bin Wolfgang Schäuble (also known by the nickname "Butthead")


Περί του μεγάλου ανδρός και των πέριξ αυτού διαβάστε κι εδώ:
 Η προκλητική "μοναξιά" τους..
κατόχου και ευρωπαϊκού ΟΣΚΑΡ:
Και το ΟΣΚΑΡ πρώτου αντρικού ρόλου πήγε δικαιωματικά στον παλαίμαχο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την καθηλωτική ερμηνεία στην ταινία "ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας"(στη μεγάλη ευρωπαϊκή γειτονιά). Συνδύασε άψογα τη σκληράδα και το φονικό βαρύ ύφος με την κοφτερή σαν λεπίδι ειρωνεία προς όσους επιχείρησαν, με προσποιητή άνεση, να λικνιστούν με "αριστερόστροφες" χορευτικές κινήσεις και να σηκώσουν κεφάλι στην παγιωμένη πρωτοκαθεδρία του. Απολαμβάνοντας την επιβαλλόμενη ομερτά σε όλες τις άλλες "φαμίλιες της πόλης", τα υπερκέρδη της δικής του "φαμίλιας" από τον ασφυχτικό οικονομικό έλεγχο στη "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια" και φυσικά την επιδοκιμασία από τα μεγάλα αφεντικά του χρήματος για τις πιστές του υπηρεσίες.
 Η απονομή των κοινωνικοπολιτικών ΟΣΚΑΡ της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου