ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων κύναιδων.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Οι πλειστηριασμοι σπιτιών στη χώρα της αριστερής πρώτης φοράς...

couch street
Με τον καναπέ θα βγάζουν τους πολίτες από τα σπίτια τους οι αστυνομικοί 

Καθώς ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη χώρα μας -και κανείς δεν μιλάει για αυτό-, η κυβέρνηση της Αριστεράς αποφάσισε οι αστυνομικοί να βγάζουν τους ανθρώπους από το σπίτι τους μαζί με τον καναπέ.

Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως, αν οι αστυνομικοί βγάζουν στον δρόμο τους πολίτες μαζί με τον καναπέ, αυτοί δεν θα το πάρουν χαμπάρι, αφού θα συνεχίσουν να είναι αραγμένοι στον καναπέ τους.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι πολίτες θα βλέπουν από τον καναπέ πως οι αστυνομικοί άφησαν τον καναπέ στους εξωπεταγμένους και δεν θα αντιδράσουν.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε πως «ο Έλληνας θα επαναστατήσει μόνο αν του πάρεις τον καναπέ, οπότε ας του αφήσουμε μόνο τον καναπέ», προκαλώντας τον ενθουσιασμό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είναι πολύ μαρξιστής αλλά και πολύ μεγάλο κάθαρμα.

«Είναι πολύ αριστερό να τους αφήνουμε να κρατήσουν τον καναπέ» είπε με ενθουσιασμό και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάποια κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως, μαζί με τους ανθρώπους που θα είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ τους, οι αστυνομικοί θα πρέπει να βγάζουν στον δρόμο και την τηλεόραση, οπότε οι άστεγοι πια πολίτες θα βλέπουν τις παπαριές που λένε τα κανάλια των σάπιων ολιγαρχών και δεν θα καταλαβαίνουν πως τους πέταξαν στον δρόμο.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς ποντάρει και στον αιφνιδιασμό, αφού κανείς δεν μοιάζει να πιστεύει πως θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από μια κυβέρνηση τόσο αριστερή, οπότε θα το αντιληφθούν όταν θα έχουν ήδη περάσει καναδυό χρόνια στο δρόμο.

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους δεκάδες πολίτες που μαζεύτηκαν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και απέτρεψαν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μιας κυρίας, της οποίας ο σύζυγος έχει 80% αναπηρία και το σπίτι της έβγαινε σε πλειστηριασμό από ασφαλιστική εταιρεία για οφειλή κάτω των 20.000 ευρώ. Αν και έχω γράψει ποια είναι η σωστή αντίδραση στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. )

το παραπάνω ήταν του Πιτσιρίκου

Ακολουθούν από εμάς κάποιες επιλεγμένες εικόνες από Ισπανία που η "κρίση των εξώσεών της" ήρθε και στην Ελλάδα των "αριστερών" και της εκχώρησης των κόκκινων δανείων σε distress funds και με τράπεζες όπως η Alpha Bank να υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με εταιρείες όπως η ισπανική Actua, μετρ των πλειστηριασμών.

H μόλις δύο χρονών Diana Sofia Melitton κάθεται έξω από το σπίτι της με τα πράγματα της οικογένειάς της, λίγο μετά την έξωση από το σπίτι τους με τη...δυναμική συνδρομή της αστυνομίας και κοιτάζει ακτιβιστή να "μπουκάρει" στο διαμέρισμα των γονιών της για να το ξανανοίξει! Bραβευμένη φωτο του φωτογράφου του Associated Press, Adres Kudacki

Η Carmen Carmona στέκεται με τα υπάρχοντα της οικογένειάς της (όπου σχεδόν κανένα μέλος της δεν έβρισκε σταθερή δουλειά) έξω από το πρώην σπίτι της

Δεκάδες μπάτσοι επιστρατεύονται κάθε φορά που συμβαίνει κάποια από τις πάρα πολλές εξώσεις στην Ισπανία και αποκλείουν ολόκληρο το τετράγωνο, βγάζοντας και με τη βία αν χρειαστεί οικογένειες στο δρόμο, ακόμη και ανάπηρους με καροτσάκια! Γείτονες και αλληλέγγυοι που πάνε να βοηθήσουν έχουν να αντιμετωπίσουν αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση!

Τι έχουμε να δούμε και στη χώρα της "πρώτης φοράς αριστεράς";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου