ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

BΙΝΤΕΟ: Ο (νέος) Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης Ούντι Σεγκάλ + αποκαλυπτικό βίντεο για το θάνατο που καταπίνει τη ζωή στη Γάζα!

"Οι πρωτοπόροι για έναν κόσμο ειρηνικό είναι οι νέοι που αρνούνται τη στρατιωτική τους θητεία"
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

 Οσο για το... αθώο αίμα των ισραηλινών κληρωτών, ας θυμηθούμε τα λόγια ενός από τους λίγους αρνητές στράτευσης στο Ισραήλ, το 2006, του 19χρονου τότε Ομρί Εβρόν, που με θάρρος δήλωνε: «Πολλοί ισραηλινοί νιώθουν ενοχή και θλίψη όταν ακούνε στις ειδήσεις ότι σκοτώθηκε ένα αγόρι από την Παλαιστίνη από πυρά πυροβολικού στη Γάζα. Ομως λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι οι δολοφόνοι αυτού του αγοριού είναι 18χρονοι ισραηλινοί στρατιώτες, όπως οι γιοι τους και οι γιοι των συγγενών και των γειτόνων τους. Ο κόσμος δε σκέφτεται το γεγονός ότι "οι αγαπημένοι μας γιοι και κόρες", όπως πολλοί ισραηλινοί αποκαλούν τους στρατιώτες, είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών» 
 Από το άρθρο που αναρτήσαμε με τίτλο: Το οριστικό τέλος της ισραηλινής «αθωότητας»

"Ο ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης Ούντι Σεγκάλ εναντιώνεται στην κατοχή και αρνείται να στρατευθεί, εν μέσω πολέμου. Σύντομη συνέντευξη πριν φυλακιστεί"
(Αν αφού πατήσετε το play δεν εμφανιστούν αμέσως οι ελληνικοί υπότιτλοι, τότε πατήστε στην μπάρα του βίντεο δεξιά το κουτάκι με τις δυο γραμμές για να εμφανιστούν)

 

Σχόλιο δικό μας: Παρατηρήστε το νεαρό κληρωτό που επρόκειτο να σταλεί στη Λωρίδα της Γάζας για να σκοτώσει και ίσως να σκοτωθεί! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ! Που ίσως διαταχτεί να σκοτώσει παιδιά, σαν αυτόν ή και (πολύ) μικρότερα! ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;
Kαι συνδέστε την παραπάνω συνέντευξη και με αυτό το βίντεο: Σπέρνει θάνατο και καταστροφή το κράτος του Ισραήλ(" Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα τρεις βδομάδες μετά την επίθεση των Ισραηλινών στον Παλαιστινιακό λαό. Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε συγκλονιστικές εικόνες από το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Πέρα απ’ τις υλικές καταστροφές που είναι ανυπολόγιστες, μέχρι αυτή την στιγμή η Παλαιστίνη θρηνεί 1.156 νεκρούς  εκ των οποίων σχεδόν το 80% είναι άμαχοι. Ανάμεσα τους 239 νεκρά παιδιά ηλικίας από τριών μηνών μέχρι 17 ετών, ενώ τα 166, απ’ αυτά είναι κάτω από 12 ετών.
 Αν και πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ παρουσιάζει μειωμένες τις απώλειες που έχει ο στρατός κατοχής, μέχρι τώρα έχει παραδεχθεί ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση  έχει σκοτώσει 53 στρατιώτες .")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου