ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Άντληση άπειρης ενέργειας από το "κενό"! - Energy From The Vacuum

 

Είναι τόσο μεγάλη αυτή η ενεργεια που σε ένα κυβικό εκατοστό ενεργού κενού εμπεριέχεται όλη η ενέργεια του Ορατού Σύμπαντος ! 

Σχόλιο από εμάς: Ένα άρθρο που παρέχει εντυπωσιακές πληροφορίες για μια "εξωτική" όσο κι απόλυτα εφαρμόσιμη τεχνολογία, αντλήσεως άπειρης ενέργειας από το “Ενεργό Κενό”, κάτι που στηρίζει και η Κβαντομηχανική με τις εκπληκτικές της ανακαλύψεις για τη φύση της πραγματικότητας. Μια τεχνολογία που θα έλυνε δια παντός και με μηδενικό κόστος ΟΛΑ τα ενεργειακά προβλήματα της ανθρωπότητας, με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα έδινε την ώθηση στον άνθρωπο για την εξερεύνηση του διαστήματος ("το πεπρωμένο μας είναι τα άστρα" - ad astra per aspera). Κάτι που το μισάνθρωπο σύστημα απεχθάνεται όπως ο διάβολος (των κατασκευασμένων και γεμάτων μνησικακία για τη ζωή θεών τους) το λιβάνι. Ένα σύστημα που θέλει το ανθρώπινο ον υπόδουλο και εξαρτώμενο από απαρχαιωμένες και περιβαλλοντικά καταστρεπτικές ενεργειακές πηγές. Ένα κατεστημένο που έθαψε (εκτός από τον τεράστιο Τέσλα κι αργότερα τον εξίσου σημαντικό Βίλχελμ Ράιχ) τον κολοσσό της επιστήμης James Clerk Maxwell (13 Ιουνίου 1831 – 5 Νοεμβρίου 1879, με σημαντικότατη συνεισφορά σε όλα τα πεδία της Φυσικής, τόσο στην οπτική, στη θεωρία της ελαστικότητας, στη θερμοδυναμική, στην κινητική θεωρία των αερίων, όσο και στην αστρονομία) και τις περίφημες εξισώσεις του.
 Δεν ξέρω "αν εξωγήινες φυλές χρησιμοποιούν με παραλλαγές (και έχουν εξελίξει) αυτή την τεχνολογία" (πάντως η ανθρώπινη άγνοια και στασιμότητα ανάμεικτη με άφθονες δόσεις βλακείας είχε-έχει-και συνεχίζει να έχει "εξωγήινες" διαστάσεις), αλλά σίγουρα θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί από την ανθρωπότητα. Και να της ανοίξει τόσο απελευθερωτικούς όσο και συναρπαστικούς ορίζοντες...

Energy From The Vacuum


Σε μια άδεια κούπα του τσαγιού υπάρχει αρκετή ενέργεια
για να βράσει όλους τους ωκεανούς του πλανήτη.


Dr Richard Feynman.

Ενέργεια απο το Ενεργό Κενό. «MEG» είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή ελεύθερης ενέργειας στην ιστορία. Δια χειρός Ton Bearden. Παρέχει ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια από το ενεργό κενό για την διάρκεια ζωής της, χωρίς κινούμενα μέρη.

Παράγει 2,5 κιλοβάτ, και ο Bearden την κατασκεύασε με σκοπό να την διαθέσει στην Αφρική (!!!) για να μπορούν να βράζουν το νερό και να μαγειρεύουν με ελάχιστο κόστος. (όχι που θα το επέτρεπαν!)

«Σε μια άδεια κούπα του τσαγιού υπάρχει αρκετή ενέργεια για να βράσει όλους τους ωκεανούς του πλανήτη». Είναι ένα γεγονός γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, και για παράδειγμα ήταν το αγαπημένο ρητό του τιμημένου με Νόμπελ φυσικής Dr Richard Feynman.

O James Clerk Maxwell (13 Ιουνίου 1831 – 5 Νοεμβρίου 1879) ήταν ένας Σκοτσέζος θεωρητικός φυσικός και μαθηματικός. Ο κατά γενική παραδοχή πατέρας του ηλεκτρομαγνητισμού. Έγραψε 200 εξισώσεις όπου περιείχαν την λύση για το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη και επιπλέον την δυνατότητα αντλήσεως άπειρης ενέργειας από το “Ενεργό Κενό”.

Δηλαδή την τεχνολογία που χρησιμοποιούν όλες οι εξωγήινες φυλές, με παραλλαγές. Εκτός από την ανθρώπινη, υπόδουλη φυλή.

Έπρεπε λοιπόν το κρυφό κατεστημένο να τα εξαφανίσει όλα. Χρησιμοποίησαν τον Oliver Heaviside ο οποίος δεν ανήκε στην Ακαδημαϊκή κοινότητα. Όμως η σνομπ Ακαδημαϊκή κοινότητα τον αποδέχεται. Αυτός ο “κύριος” έθαψε τον Maxwell, κράτησε μόνο 4 εξισώσεις, τις αλλοίωσε και έθαψε τις υπόλοιπες, κατά εντολή των επικυρίαρχων.

Έτσι, αντί σε πενήντα χρόνια να είμαστε στο κέντρο του Γαλαξία τουλάχιστον, ακόμη σερνόμαστε στα μαύρα φίδια της ασφάλτου με εμβολοφόρους κινητήρες και απολιθωμένα καύσιμα. Κατόπιν θάψανε και τον Tesla και μας φορέσανε τον Αϊνστάιν !

Υπάρχουν πολλές εκατοντάδες συσκευές που παράγουν ενέργεια από το ενεργό κοινό με συντελεστή αποδόσεως από 3 μέχρι 18.000 !!! Σε όλες τις συσκευές που έχουμε ο συντελεστής αποδόσεως είναι μικρότερος του ένα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια από αυτές την MEG (Motionless Electromagnetic Generator) με συντελεστή αποδόσεως 18 !

Την συσκευή αυτή την έφτιαξε ο Tom Bearden επιστήμων απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Αμερικάνικου στρατού.

“Lieutenant Colonel U.S. Army (Retired). President and Chief Executive Officer, CTEC, Inc. MS Nuclear Engineering, Georgia Institute of Technology. BS Mathematics, Northeast Louisiana University. Graduate of Command & General Staff College, U.S. Army. Graduate of Guided Missile Staff Officer’s Course, U.S. Army (equivalent to MS in Aerospace Engineering). Numerous electronic warfare and counter-countermeasures courses.”

Για αυτήν την συσκευή πήρε πατέντα στις 26 Μαρτίου 2002, US Patent 6,362,718 που είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή ελεύθερης ενέργειας στην ιστορία. Παρέχει ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια από το ενεργό κενό για την διάρκεια ζωής της, χωρίς κινούμενα μέρη.

Παράγει 2,5 κιλοβάτ, και ο Bearden την κατασκεύασε με σκοπό να την διαθέσει στην Αφρική για να μπορούν να βράζουν το νερό και να μαγειρεύουν με ελάχιστο κόστος. Η συσκευή όμως μπορεί να συνδυαστεί αθροιστικά με άλλες, οπότε ένα συνηθισμένο σπίτι με κατανάλωση 10 κιλοβάτ, χρειάζεται 4 τέτοιες συσκευές. Σε πλήρη παραγωγή η συσκευή θα έχει μέγεθος 4-6 πακέτα Marlboro!

Η κατασκευή έχει ισχυρούς μαγνήτες, πηνία και μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.

Η MEG παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα διαμήκη ηλεκτρομαγνητικά κύματα που υπάρχουν σε άπειρη αφθονία στο ενεργό κενό.

Είναι τόσο μεγάλη αυτή η ενεργεια που σε ένα κυβικό εκατοστό ενεργού κενού εμπεριέχεται όλη η ενέργεια του Ορατού Σύμπαντος !
Αυτός ο ωκεανός ενέργειας που διαπερνά τα πάντα, μερικές φορές αποκαλείται «zero point» energy, αφού παραμένει εκεί και στο απόλυτο μηδέν.

Ο Tom Bearden εξηγεί την λειτουργία της MEG στο site του, και μιλά για τα “νέα” υπέρ-τρομακτικά όπλα που κατασκευάζουν δέκα έθνη, χρησιμοποιώντας τα ίδια “διαμήκη κύματα” από το ενεργό κενό.

Τέσσερις εφευρέτες έφτιαξαν την συσκευή : Stephen L. Patrick, Thomas E. Bearden, James C. Hayes, Kenneth D. Moore.

Το κατεστημένο φυσικά έθαψε τον Bearden για να μην την βγάλει σε παραγωγή. Τώρα στήνονται εγκαταστάσεις για παραγωγή σε φιλικό έθνος.

Ουσιαστικά για κάθε watt που παράγουμε με τους γνωστούς τρόπους χάνουμε μερικά τρισεκατομμύρια !!!

O James Clerk Maxwell (13 Ιουνίου 1831 – 5 Νοεμβρίου 1879) H συνεισφορά του Μάξγουελ είναι σημαντική σε όλα τα πεδία της Φυσικής, τόσο στην οπτική, στη θεωρία της ελαστικότητας, στη θερμοδυναμική, στην κινητική θεωρία των αερίων, όσο και στην αστρονομία. Στην κινητική θεωρία των αερίων σημαντικότατη είναι μια καμπύλη κατανομής ταχυτήτων που πρότεινε με ένα Γερμανό συνάδελφο του (Καμπύλη Maxwell-Boltzmann). Ωστόσο, το έργο του στον ηλεκτρομαγνητισμό ήταν αυτό που άνοιξε μια νέα εποχή στην επιστήμη, αφού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της φιλοσοφίας του Νεύτωνα και της θεωρίας του Αϊνστάιν.

Οι φυσικοί ακόμη λένε πως προσπαθούν να ενοποιήσουν τις δυνάμεις της φύσης σε μία Θεωρία του Παντός, μία ανησυχία που ξεκίνησε από τον Μάξγουελ, ο οποίος συνόψισε όλα τα γνωστά ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα σε τέσσερις μόνο μαθηματικές εξισώσεις.

Απ’ αυτές προέκυπτε ότι η ταλάντωση ενός ηλεκτρικού φορτίου έχει ως αποτέλεσμα την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ότι τα κύματα αυτά διαδίδονται στο χώρο με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό τον οδήγησε να συμπεράνει -σωστά όπως αποδείχθηκε αργότερα- ότι το φως δεν είναι παρά μια από τις πολλές μορφές των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μάλιστα προς τιμή του Μάξγουελ η ηλεκτρομαγνητική μονάδα μαγνητικής ροής ονομάστηκε «μονάδα Maxwell» (1Μα).

Οι εξισώσεις του Maxwell: Ο Σερ Χόρας Λαμπ, ένας διακεκριμένος μαθηματικός φυσικός είπε για τον Μάξγουέλ ότι «το φυσικό του ένστικτο τον έσωσε πραγματικά από σημαντικά σφάλματα».
Αυτό το φυσικό του ένστικτο φαίνεται από τα λόγια του ίδιου του Μάξγουελ σχετικά με τη κινητική θεωρία,
«… εδώ βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα και πρέπει να είναι περίπλοκο. Έσπασα το κεφάλι μου μ’ αυτό για πολύ καιρό, αλλά δεν κατέληξα πουθενά. Η κινητική θεωρία είναι όμορφη και αληθινή, ωστόσο, περιέχει περίπλοκα πράγματα. Γιατί δεν δίνει τις σωστές ειδικές θερμότητες; Προκύπτουν τόσο απλά από υποθέσεις, που φαίνονται αναμφισβήτητες και επιπλέον, δίνουν σωστά αποτελέσματα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Έχω την αίσθηση ότι μέχρι να λυθεί αυτό το μυστήριο, δεν είναι δυνατό να κατανοηθεί η αληθινή φύση της μοριακής δυναμικής».

Ο Μάξγουελ είναι ουσιαστικά ο Πατέρας της Σχετικής Θεωρίας και όχι ο Αϊνστάιν. Μέσα από τις περίφημες εξισώσεις του φαίνεται η αναγκαιότητα να ενοποιήσει τη φύση, να βρει την αιτία που κρύβεται πίσω από τα πράγματα.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου